پخش زنده
امروز: -
اجرای طرحهای پایلوت آبیاری هوشمند نهالستانهای منابع طبیعی در راستای پیشبرد طرح کاشت یک میلیارد درخت در چهار استان کشور هدف گذاری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمید رضا سلیمانی رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بازدید از نهالستان بیابانی ایستگاه حسنآباد شهرستان دامغان گفت: این طرحهای پایلوت در استانهای البرز، سمنان، قزوین و خراسان رضوی اجرا خواهد شد.
سلیمانی با اشاره به اینکه در حال حاضر استان البرز برای اجرای طرح پایلوت آبیاری هوشمند در یک نهالستان بزرگ خود، قرارداد منعقد کرده است، پیش بینی کرد: استفاده از فناوریهای آبیاری هوشمند در نهالستانهای منابع طبیعی، مصرف آب را حدود ۴۰ درصد کاهش دهد.
سلیمانی گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور و پیامدهای تغییرات اقلیمی، ضروری است که نهالستانهای منابع طبیعی کشور به فناوریهای نوین و هوشمند تجهیز شوند.
رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که هوشمندسازی آبیاری نهالستان شامل بخشهای مختلف میشود، افزود: ایده هوشمندسازی نهالستانها را باید به سمت استفاده از انرژیهای پاک مانند انرژی خورشیدی و استفاده از اینترنت اشیا ببریم.
سلیمانی گفت: در نهالستانها به عنوان بستر تولید، باید با مصرف بهینه آب، تولید سالمتر، باکیفیتتر و ارزانتری داشت.
رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها به ویژه در مناطق خشک و نیمهخشک در هوشمندسازی نهالستانهای خود پیشتازند.
سلیمانی افزود: کشورهایی همچون آمریکا، ایتالیا، اسپانیا، ترکیه، هلند، دانمارک، کره و ژاپن در زمینه هوشمندسازی نهالستانهای خود اقدام کردهاند، زیرا تغییرات اقلیمی و کمبود آب شیرین در دنیا به عنوان یک بحران و چالش بزرگ، مطرح است.
برپایه این گزارش، در نهالستان بیابانی ایستگاه حسنآباد شهرستان دامغان، در قالب طرح کاشت یک میلیارد درخت، ۵۰۰ هزار اصله نهال از پنج گونه بیابانی از جمله قره داغ، آتریپلکس، گز شاهی، شب بو و سنجد تولید شده است.
نهالستان بیابانی ایستگاه حسن آباد شهرستان دامغان که تاریخ تاسیس آن به سال ۱۳۵۴ باز میگردد دارای ۸ هکتار مساحت است و کاشت نهال به صورت گلدانی و زمینی در آن صورت میگیرد.