پخش زنده
امروز: -
در نشست کارگروه صادرات استان یزد، تفاهم نامه صندوق ضمانت صادرات با استانداری یزد به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، صادقیان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: پوشش ضرر و زیان صادرکنندگان، نشستهای آموزشی از طریق اعضای صندوق، اعطای تسهیلات صندوق به شرکتهای خرد و متوسط صادرکننده و حمایتهای آموزشی به آنها از بندهای این تفاهم نامه است.
استاندار یزد دراین نشست، با تقدیر از رویکردهای جدید مورد پیگیری اتاق بازرگانی استان، گفت: یکی از انتظارات تیم مدیریتی استان، فعالیت مجموعه اتاق بازرگانی در تراز بالاتر بود که اقدامات جدید و تحولزای آنها در چند ماه اخیر، نویدبخش تحقق این امر است.
وی «تامین مالی از بازار سرمایه» را یکی از رویکردهای مطلوب اتاق بازرگانی استان عنوان کرد و اظهارداشت: این مجموعه باید ظرفیتهای ارزشمند موجود در کشور را به منظور استفاده حداکثری از آنها در استان، شناسایی کرده و به معرفی و تبیین آنها بپردازد.
فاطمی در ادامه با بیان اینکه در مجموع تراز تجاری استان مثبت است، تصریح کرد: این آمار در شرایطی است که قریب به ۴۰ تا ۵۰ درصد از صادرات استان یزد از طریق استانهای مرزی کشور صورت گرفته و آمار آن در استان ثبت نمیشود.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش، حوزه صادرات را یکی از محورهای اساسی و تحولی سند یزد نوین دانست و افزود: محورهای تحولی سند یزد نوین در حوزه صادرات باید به عنوان مبنای جلسات کارگروه توسعه صادرات و پیگیریهای این حوزه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه به صرف برگزاری جلسات، مسائل و مشکلات حل نمیشوند، خاطرنشان کرد: ملاک ارزیابی فعالیت کارگروهها و شوراها، مشاهده عینی و ملموس نتایج مصوبات در میدان عمل و در روانسازی فعالیتهای فعالین حوزه مربوطه است و نباید صرفا به تعداد جلسات و مصوبات آنها نگریست.
فاطمی با اشاره به ضرورت کاهش بروکراسیهای اداری جهت تسریع در روند حل مسائل، گفت: بروکراسی قرار بود در خدمت دموکراسی قرار گیرد، اما متاسفانه این پیچیدگیهای اداری در حوزههای مختلف منجر به نارضایتیهایی شده که باید تمام تلاش خود را جهت کاهش بروکراسی اداری انجام دهیم.
وی با بیان اینکه کلیه مسائل و مشکلات موجود در استان و کشور راهکار دارند، خاطرنشان کرد: حل مسائل و مشکلات نیازمند بررسی ابعاد مختلف موضوع، جستجوی راهکارهای عملیاتی برای آنها و در نهایت عزم جدی جهت حل آنهاست.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی پیشنهادات ارائه شده در نشست، تصریح کرد: به منظور پیشبرد برنامههای حوزههای مختلف، نمیتوان به انتظار آئین نامهها و ابلاغهای کشوری نشست بلکه باید با جمع بندی پیشنهادات عملیاتی و انتقال آن به مسئولین کشوری، در نظام تصمیم سازی مشارکت کرد.
استاندار یزد در ادامه از پیگیری برگزاری جلسهای با رئیس کل بانک مرکزی و با حضور نمایندگانی از بخش خصوصی جهت بیان دغدغهها و پیشنهادات عملیاتی برای پیشبرد بهتر برنامههای فعالین بخش خصوصی خبرداد.
وی همچنین دیپلماسی فعال و توسعه روابط اقتصادی با کشورهای جهان را یکی از محورهای مورد پیگیری دولت سیزدهم عنوان و خاطرنشان کرد: باید برنامه ریزیهای جدی جهت استفاده استان یزد از ظرفیتهای ناشی از برقراری ارتباط با کشورهای دیگر صورت گیرد.
فاطمی در همین راستا ادامه داد: اتاق بازرگانی استان، تقویم زمانبندی جهت اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری «به» و «از» کشورهای دیگر تدوین و برنامه ریزیهای لازم به منظور حضور در نمایشگاهها جهت معرفی ظرفیتهای استان یزد را انجام دهد.
استاندار یزد در ادامه فرش دستبافت را هنر صنعتی تاریخی و هویتی خواند و گفت: توسعه این هنر صنعت؛ با توجه به عدم نیاز به زیرساختهای خاص از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و علاوه بر اشتغالزایی برای برخی قشرهای جامعه، ارزش افزوده مطلوبی را نیز در پی دارد.