پخش زنده
امروز: -
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از پیشبینی استقرار و خدمترسانی ۵۰۰ موکب امامزادگان بقاع متبرکه در ایام اربعین در مرز مهران و کشور عراق، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام محمد نوروز پور مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در حاشیه نشست هماندیشی مسئولان موکب بقاع متبرکه منطقه کاشان و آران و بیدگل، گفت: سال گذشته ۳۵۰ موکب امامزادگان بقاع متبرکه در مرز مهران و کشور عراق از جمله شهرهای نجف، کربلا، سامرا و کاظمین به زائران اربعین حسینی خدماترسانی داشتند.
وی با اشاره به هماهنگی با ۶ استان اصفهان، ایلام، گلستان، گیلان، سمنان و خراسان شمالی برای استقرار موکب امامزادگان این استانها در ۲۰ نقطه از مسیرهای ورودی و خروجی مرز مهران، افزود: مواکب بقاع متبرکه سال گذشته در ۱۳ نقطه از مسیرهای منتهی به مرز برای ارائه خدمات اسکان، پذیرایی و فرهنگی مستقر بودند.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بر وجود بقاع متبرکه امامزادگان شاخص با توان اجرای برنامههای فرهنگی اجتماعی از جمله امامزاده محمد هلال بن علی (ع) در آران و بیدگل، سلطانعلی بن امام محمدباقر (ع) در مشهد اردهال کاشان، امامزاده سید محمد (ع) در خمینیشهر، امامزادگان آقا علی عباس و محمد (ع) در بادرود، زینبیه و علامه مجلسی (ره) در اصفهان، تاکید کرد.
حجتالاسلام نوروزپور ادامه داد: با توجه به مصوبه این نشست مبنی بر حضور دو موکب فعال بقاع متبرکه اصفهان در اربعین در مرز مهران و مسیرهای منتهی به آن، خدمات بیشتری در پذیرایی، اسکان و برنامههای فرهنگی به زائران ارائه خواهد شد.
وی بابیان اینکه ظرفیت ایلام و مهران برای پذیرایی از انبوه زائران کافی نیست، اظهار کرد: اولویت استقرار موکبها در مرز مهران با ارائه خدمات اسکان و پذیرایی، اجرای برنامههای فرهنگی و توزیع بستههای فرهنگی با حضور مبلغان و روحانیان است.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اربعین را رویدادی با محوریت مردم دانست و گفت: بقاع متبرکه امامزادگان کشور با حضور ۵۰ هزار نفر از نخبگان بهعنوان هیئت امنا و خُدام افتخاری، اداره میشود.
حجتالاسلام نوروز پور با اشاره به تردد حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد زائران اربعین حسینی از مرز مهران به دلیل نزدیکی به کربلا و وجود امکانات فراوان رفاهی خدماتی، افزود: سال گذشته ۳۱۳ خادم و ۳۳ مبلغ در ۱۳ موکب در مرز مهران به زائران اربعین حسینی خدمات ارائه کردند.
وی تصریح کرد: در مرزهای سیستان و بلوچستان، افغانستان، آستارا، اردبیل و خراسان رضوی نیز خادمان بقاع متبرکه به زائران غیر ایرانی خدماترسانی میکنند.
برگزاری پویشها و محافل قرآنی در مواکب اربعین حسینی
همچنین حجتالاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه، گفت: سال گذشته ۳۵۰ مبلغ از مبدأ همراه مواکب حضور داشتند که این تعداد امسال برای اجرای پویشها و محافل قرآنی افزایش خواهد یافت.
حجتالاسلام غلامرضا عادل از ارائه مجوز برای راهاندازی کاروانهای زیارتی اربعین بقاع متبرکه از محل نذورات امامزاده و انتقال تا سر مرز خبر داد و گفت: امسال مواکب اوقاف ۶ استان کشور، با توزیع خدمات در سامرا و موکب حسینیه اعظم زنجان در مرز خسروی، مستقر خواهد شد.
وی با اشاره به استقرار موکب اوقاف استان مرکزی با ظرفیت ۱۰ هزار وعده غذا در مسجد بُراثا، گفت: همچنین موکبهای ویژه رختشویی در طریق الحسین (ع) از نجف تا کربلا مستقر خواهد شد.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور با اشاره به فعالیت سه کارخانه یخ زینبیه و کارخانه یخ مشهد با تولید شبانهروزی ۲۰۰ قالب و یک کارخانه با تولید ۲ هزار قالب یخ در شبانهروز؛ افزود: اولویت اصلی نیازمندیهای زائران آب معدنی و یخ است که مشارکت مردم و خیران را برای استقرار کارخانههای یخ با هزینه ۲۰ میلیارد ریالی، میطلبد.
حجت الاسلام والمسلمین عادل بابیان اینکه ساخت و استقرار کارخانههای یخ در مکانهای موردنظر یک ماه زمان لازم دارد اضافه کرد: به دلیل گرمای هوا یخ از الزامات و نیازمندیهای جدی زائران اربعین حسینی به شمار میرود.