پخش زنده
امروز: -
تحلیلگر مسائل آسیا کشورهای عضو شانگهای را بازار خوبی برای صادرات محصولات غیرنفتی و نیز خاکی مناسب برای کشت فراسرزمینی ایران معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن پاك آئین در مصاحبه با برنامه رویداد درباره اجلاس همكاریهای شانگهای و سخنرانی رئیسجمهور كشورمان بهصورت ویدئوكنفرانس اظهار كرد: ایران در دو حوزه اقتصادی و امنیتی میتواند از ظرفیت شانگهای استفاده كند. در حوزه اقتصادی در زمینه تجارت، حملونقل ، كشاورزی و گردشگری اولویتهایی برای همكاری داریم و كشورهای عضو این سازمان نیز ۴۴ درصد جمعیت جهان را تشكیل داده كه بازار بسیار خوبی برای تولیدات غیرنفتی كشورمان هستند.
وی با اشاره به حجم ۳۷ میلیارددلاری تجارت كشورمان با اعضای این سازمان در سال ۲۰۲۱ اظهار كرد: این رقم میتواند فراتر رفته و صادرات غیرنفتی ایران را رونق دهد و درعینحال بازار كشورمان برای اعضای این سازمان جذابیت داشته و میتوانیم كالاهایی كه در ایران تولید نمیشود، وارد نماییم. در این مسیر تلاش برای امضای موافقتنامه بهمنظور كاهش تعرفههای بازرگانی و استفاده از پول ملی كه اراده آن در بسیاری كشورها از جمله اعضای شانگهای ایجاد شده، میتواند موردتوجه باشد تا كاهش وابستگی به دلار و مقاومسازی اقتصاد و مدیریت تحریمهای ظالمانه امریكا را در پی داشته باشد.
پاك آئین همچنین ایران را پلی میان آسیا، افریقا و اروپا دانست و گفت: به دلیل جنگ اوكراین، اهمیت خط مواصلاتی ایران در حوزه جادهای، ریلی و دریایی اهمیت مییابد و از این طریق میتوانیم با كشورهای عضو شانگهای همكاری خوبی داشته باشیم.
وی این مسیر را موجب اتصالیافتن این كشورها خاصه آنهایی كه در آسیا در خشكی محصور هستند به آبهای گرم خلیجفارس و دریای عمان دانست و افزود: این مسئله نیز مقاومسازی اقتصاد و درآمدزایی برای كشورمان را در پی خواهد داشت.
این كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به عضویت دو واردكننده بزرگ نفت و گاز یعنی چین و هند در شانگهای گفت: ایران و روسیه نیز صادركنندگان اصلی نفت و گاز هستند؛ لذا میتوان برای آینده دو كشور برنامهریزی كرد تا به رشد صنعت در این كشورها نیز كمك شود. همچنین خودمان نیز به فناوری بالا و تكنولوژی نیاز داریم و در این راستا در پی انتقال این تكنولوژی از كشورهای دوست به سمت ایران هستیم و این روند میتواند از روسیه، چین و هند به سمت ایران میسر گردد.
پاك آئین گفت: كشورهای عضو همچنین ۲۸ درصد خشكیهای جهان را در اختیار دارند كه منطقهای پهناور برای كشاورزی است و بسیاری از این كشورها آب فراوان نیز دارند كه بهمنظور كشت فراسرزمینی مورداستفاده قرار میگیرند.
وی اضافه كرد: در بخش گردشگری نیز میتوان به همین شكل همكاریهای خوبی داشت.