پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر امور روستایی دهیاریهای استانداری گفت: ۲۲۰ هزار تومان اعتبار به ازای هر روستایی به حساب دهیاری واریز میشود که در برخی روستاها این اعتبار رسوب کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ۱۴ تیرماه برای نخستین بار، تحت عنوان «روز شهرداری و دهیاری» در سالنامه رسمی کشور درج شد.
شهرداریها و دهیاریها با توجه به وظائفی که مطابق قانون برای سازماندهی امور مختلف شهرها و روستاها برعهده دارند، دارای جایگاه ویژهای در مدیریت شهری و روستائی برخوردارند. مجموعه فعالیتها و تشکیلات شهرداریها و دهیاریها به علت ارتباط با زندگی روزمره تمامی شهروندان به طور منحصر به فردی در سطح جامعه مطرح است واز این حیث یکی از دستگاه تاثیر گذارند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: دهیاران 48 وظیفه بر عهده دارند که در برخی موارد روستاییان نیز وظایفی بر عهده دهیاران محترم قرار داده اند. تعامل با مردم و دستگاه های اجرایی، اجرای مصوبات شورا و مدیریت روستا بر عهده دهیاران است.
خانم غریب گفت: عملکرد دهیاریها بر روی روزنامهها و بولتنها منتشر میشود و افتتاح طرحها هم طبق برنامه برای هفته دولت در نظر گرفته شده است. یکی از بهترین قوانین نظام جمهوری اسلامی، انتخابات شوراهاست. در سال ۱۳۷۸ تصویب و در سال ۱۳۸۲ به اجرا گذاشته شد. دهیاران به نوعی رئیس جمهور روستا هستند. انتخابات دهیار مناسب میتواند نقش مهمی در سرنوشت روستا داشته باشد.
خراسانی دهیار محمدآباد هم در این گفتگو تصریح کرد: مشکلات روستاها بیشتر در قالب پیاده سازی طرح هادی به چشم میآید. عمده مشکل در این زمینه اختصاص فضاهای سبز و معابر و عقب نشینیهای لازم است. در بخش مرکزی بوئین زهرا این مهم بیشتر به چشم میآید.
غریب گفت: ۵ هزار کیلومتر راه روستایی احداث و بهسازی شده است که هر کیلومتر تقریبا بالای ۷ میلیارد تومان هزینه در پی دارد. محصولات تولیدی روستا در ارتباط تنگاتنگ با راه روستایی است. بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر هم آسفالت شده است. شاخصهای مختلفی مانند جمعیت، گردشگری بودن و سایر شاخصها در زمینه توسعه روستاها در نظر گرفته شده است. برای روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار منتظر اختصاص اعتبار هستیم و روستاهای بالای ۲۰ خانوار در اولویت قرار دارند.
خانی عضو شورای اسلامی روستای خشکچال در این زمینه گفت: راه این روستا در وضع اسفناک قرار دارد و تقریبا به جاده خاکی تبدیل شده است در حالیکه این منطقه بعنوان قطب گردشگری است. عمر آسفالتها بیش از ۱۰ سال نیست و مسئولان در این امور باید تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.
خانی گفت: این مشکلات علیرغم پیگیریهای قبلی تا امروز منجر به نتیجه نشده است. راه روستایی مناسب به خصوص با افزایش خودروهای عبوری کاملا محسوس است. بیشتر روستاها در این منطقه دارای مشکلاتی مانند آب و راه هستند.
خانم غریب گفت: در دو سال گذشته گازرسانی به منطقه الموت با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گرفته است. باقیمانده راههای روستایی که آسفالت نشده است با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) تفاهم نامهای امضا شده است که به زودی عملیات آن تداوم مییابد. منطقه طارم از لحاظ راه روستایی وضع نامناسب تری نسبت به الموت دارد و توجه ویژهای به آن معطوف است.
مدیرکل دفتر امور روستایی دهیاریهای استانداری گفت: روستاییان عزیز برای دریافت تسهیلات میتوانند از تبصره ۱۶ و ۱۸ بهرهمند شوند و تسهیلات اشتغال پایدار که ویژه مناطق محروم است در اختیار روستاییان قرار میگیرد و متقاضیان در هر زمینه میتوانند به نهاد مربوطه مراجعه کنند.
خانم غریب گفت: دهیاریهای میتوانند در مسیر تولید و درآمدزایی برنامه ریزی کنند و در این زمینه از ظرفیت مختص روستا استفاده کنند. کمکهای دولتی در این زمینه هم در اختیار روستاییان قرار گرفته است. روستاییان با ظرفیت گردشگری و تولید سایر محصولات نمونه این برنامه ریزیها هستند که میتوانند درآمدزایی کنند. در برخی موارد اعتبارات اختصاص یافته برای تقریبا ۲۲۰ هزار تومان به ازای هر روستایی واریز میشود که متاسفانه در حساب دهیاری رسوب کرده است و این نشان دهنده عدم رغبت دهیاران و شورای همان روستا برای توسعه منطقه است.
مدیرکل دفتر امور روستایی دهیاریهای استانداری گفت: قصد متهم کردن افراد را نداریم، اما در این زمینه از چند ماه پیش در حال پیگیری هستیم که این مبلغ کاملا صرف توسعه روستاها شود و در حساب دهیاری رسوب نکند.
دهیار روستای محمدآباد هم با قدردانی از اداره برق و آبفا گفت: نهادهای مرتبط در بسیاری موارد اقدامات شایستهای انجام داده اند که امیدواریم با سرعت بیشتری انجام شود.
خانم غریب گفت: ۸۰ نفر در ستاد استانداری در امر انجام امور مالی و اداری دهیاریها هستند و امسال ۱۵۰ نفر هم به دهیاریها افزوده خواهد شد و در حال پیگیری روند بکارگیری آنها هستیم.