پخش زنده
امروز: -
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: حوزههای علمیه پیشگام جهاد تبیین برای بیان و عرضه پیام غدیر به دنیا باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه استان تهران که امروز ۱۳ تیر در تالار شیخ صدوق حرم عبدالعظیم حسنی با حضور اساتید، طلاب و پژوهشگران حوزههای علمیه برگزار شد، گفت: غدیر چشمه جوشان و روح خروشان و دریای مواج معارف الهی است.
آقای اعرافی افزود: غدیر نمادی از همه حقیقت دین است و تمام و حقیقت و گوهر دین در آینه زلال غدیر تجلی کرده است.
غدیرخم از یک معماری و مهندسی ویژه و متفاوت برخوردار است
وی با اشاره به اینکه دهها داستان درباره غدیر در تاریخ ثبت شده است، گفت: رسول خدا در مواقف گوناگون انگشت اشاره خود را به سمت امیرالمومنین (ع) متوجه کرده است، اما غدیرخم از یک معماری و مهندسی ویژه و متفاوت برخوردار است. در غدیر تمام آنچه که پراکنده شده بود، جمع شده است. افزون بر آن همه فضیلتهای حضرت علی (ع) در غدیر تجلی یافته است.
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: غدیر یک اقدام حاکمیتی و نصب حکومتی از ناحیه خدا بود که توسط رسول خدا انجام گرفته است و این واقعه در تاریخ حیات رسول خدا ممتاز بوده است.
آیت الله اعرافی گفت: غدیر وقتی در تاریخ جاری شد با صدها و هزاران مانع مواجه شد. قصه ولایت به ویژه داستان غدیر به رغم تمام شکوه و درخششی که داشت با سدها و موانع عظیم روبرو شده است. گروهی از میان عالمان به نام علم در مقابل غدیر صف کشیدند و حاکمان و جباران زیادی نیز در برابر شکوه و درخشش غدیر ایستادند.
وی با اشاره به اینکه انواع موانع در برابر غدیر خم و ولایت حضرت علی (ع) قرار گرفت تا خورشید فروزان درخشش نکند، افزود: در دوران غدیر چنان عظمت و شکوه، قدرت و واقعیتی وجود داشت که توانست از همه دست اندازها عبور کند و از همه موانع بگذرد و تمام مقاومتها را در برابر خود ذوب کند.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به اینکه واقعیت غدیر خود را در برابر همه موانع بی شمار حفظ کرد، گفت: معماری غدیر با اراده الهی و مهندسی رسول خدا به گونهای بود که کمتر بتوان روی آن حجاب گذاشت و در حافظه تاریخ و زمان زنده ماند.
غدیر و عاشورا در حافظه زنده تاریخ ماندگارند تا حجتی برای بشریت باشند.
آقای اعرافی افزود: برخی وقایع در حافظه زنده تاریخ میمانند و حجتی برای بشریت میشوند که غدیر و عاشورا از جمله این وقایع هستند.
وی با اشاره به اینکه غدیر امروز برای همه بشریت به عنوان حجت و آرمان بزرگ باقی مانده است، گفت: مهندسی غدیر به گونهای بود و به شکلی رقم خورد که به رغم همه عوامل ذاتی و ثانوی پدیدهای کاملا مبرهن و آشنا برای همه رهجویان است.
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: سه آیه استوار و محکم با ادله واضح در قرآن کریم به موضوع غدیر خم پرداخته است و بیش از ۱۱۰ صحابی قصه غدیر خم نقل کرده اند و ۳۶۰ عالم و مورخ بزرگ از شیعه و اهل سنت قصه غدیر خم را بیان کرده اند و ۴۹ عالم اهل سنت این واقعه غدیر را متباتر دانسته اند. همچنین ۲۶ کتاب مستقل در باب غدیر خم از سوی شیعه و سنی نگارش شده و بیش از ۱۰۰ شاعر بزرگ غدیر را در آینه شعر و سرودههای خود منعکس کرده اند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه غدیرخم از یک تواتر استوار در طول تاریخ برخوردار است، گفت: انبوه آثار غدیر خم به مثابه اتفاق بزرگ و پر معنا و متباتر به دست امروز و آیندگان بشر سپرده شده است.
وی باید پیام غدیر را برای نسل آینده تبیین کنند؛ امروز دنیا پذیرای گفتمان غدیر و گفتمان انقلاب اسلامی است.
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: حوزههای علمیه افتخار دارند که در مسیر غدیر قدم بر میدارند و رسالت بزرگ حوزویان آن است که پیامهای گوناگون و سازنده غدیر را به زبانهای مختلف وصف کرده و به آیندگان و نسل آینده منتقل کنند.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه تمام عالم پذیرای گفتمان غدیر و گفتمان انقلاب اسلامی است، گفت: امروز در تمام دنیا پیام غدیر، گفتمان عاشورا و گفتمان انقلاب اسلامی را میپذیرند و در همه عالم تشنگی و آمادگی برای شنیدن حق وجود دارد.
گفتمان انقلاب اسلامی پدیده جدیدی بود که دین حق را به عالم عرضه کرد
وی افزود: گفتمان انقلاب اسلامی پدیده جدیدی بود که دین حق را به عالم عرضه کرد و حوزههای علمیه باید پیشگام جهاد تبیین برای تبیین و عرضه پیام غدیر به دنیا باشند.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به مهندسی غدیر خم گفت: غدیر خم در مسافرت رخ داد و داستان غدیر نصب ولایت و خلافت در یک حادثه عادی و متعارف رخ نداد. رسول خدا به گونهای برنامه ریزی کرده بودند که غدیر خم حادثه عادی تلقی نشود تا در حافظه تاریخ بماند، داستانی تاریخی و قابل استدلال برای همه بشر در طول تاریخ باشد.
آیت الله اعرافی افزود: حماسه بزرگ غدیر خم در یک سفر و آن هم در پایان سفر حج رخ داد نه در حین سفر و در مکه بلکه پس از تفرق مردم و دعوت دوباره به اجتماع و پس از نماز ظهر در بیابان و در میان جمع بزرگ مسلمانان از همه شهرها و قبایل حضور داشتند. پیش از سخنرانی تمهیدات انجام شد و در سخنرانی اقرار گرفته شد، سخنرانی با مشارکت مخاطبان انجام شد و فضا و محل سخنرانی و موقعیت بعد از نماز ظهر، قرائت آیه قرآن، معرفی شخصی امیرالمومنین نکات فراوانی که زنجیرهای از قرائن را پدید آورد تا تمام شبههها و احتمالا فرضی متصور برای شبهه افکنی در حماسه بزرگ و کم نظیر تاریخ منتفی شود.
وی گفت: مهندسی و معماری رسول خدا در غدیر خم بود که غدیر را در همه ابعاد ماندگار کرد و شبیه آن مهندسی که امام حسین (ع) در واقعه عاشورا انجام داد.
عرضه دین در تراز انقلاب اسلامی به دنیای جدید نیازمند اقدامات ویژه است
مدیر حوزه علمیههای کشور افزود: امروز باید پیام آور غدیر برای دنیا باشیم چرا که عرضه کالای ارزشمند دین در دنیای جدید آن هم در تراز انقلاب اسلامی نیازمند اقدامات ویژه، ادبیات قوی، آشنایی با روح زمانه و قدرت تفهیم پیام است و این وظیفه بزرگ و حساس حوزههای علمیه است.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه حماسه غدیر و عاشورا در آینه انقلاب اسلامی تجلی پیدا کرد، گفت: وظیفه حوزویان، طلاب و روحانیون این است که از این فرصت طلایی و ناب تاریخی استفاده کنند البته حوزههای علمیه گامهای بزرگی برداشته اند و از سختیهای بزرگ عبور کرده اند، اما وقتی به آرمانهای بزرگ و آرمانهای شهدایی مثل شهید آرمان و آرمانهای رهبر معظم انقلاب توجه میکنیم به رغم همه دستاوردهایی که کسب شده است در مییابیم که همچنان نیازمند اقدامات بیشتر در این عرصه هستیم.
وی افزود: حوزههای علمیه باید علوم اسلامی را گسترش دهند و مرزهای علوم انسانی را متناسب با جهان حاضر گسترش داده و در جهاد تبیین نیز فعال و موثر باشند.
تبیین پیام غدیر به عقل و حکمت الهی و به شور و هیجان و مروج جهادی نیاز دارد
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: تبیین پیام غدیر به عقل و حکمت الهی و به شور و هیجان و مروج جهادی نیاز دارد و این اقدام بر دوش اساتید و طلاب حوزه قرار دارد و در راستای تحقق این مسیر الگوی مجسم ما امام، رهبری و شهدای عالیقدر و شهید آرمان است و این راه را باید استوار پیمود و از علامه حلی آموخت.
آیت الله اعرافی با اشاره به اقدامات موثر و سازنده علامه حلی در جهان اسلام افزود: در زمان اشغال ایران توسط مغول، خواجه نصیر و علامه حلی با اقداماتی که انجام دادند نجات دهنده عالم اسلام شدند.