واردات فوریتی دارو بجای برنامه ریزی برای تولید
عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین اجتماعی گفت: بجای رفع مشکلات صنایع دارویی و برنامه صحیح برای تولید, شاهد واردات دارو از طریق شرکت های فوریتی هستیم.
آقای محسن عبداله زاده از فعالان صنعت داروسازی در مصاحبه با
خبرگزاری صدا و سیما افزود: سازمان غذا و دارو هم مجوز واردات مواد اولیه را می دهد و هم ارز مورد نیاز را هم تخصیص می دهد ، مجوز تولید و واردات محصول کامل هم در اختیار این سازمان است ، از طرفی وزارت بهداشت کاملا میزان مصرف را می داند، پس اطلاعات کافی در خصوص حجم تولید و مصرف را دارند اما از این اطلاعات در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها استفاده نمی شود.
وی اضافه کرد: از یک طرف در برخی از اقلام دارویی دچار کمبود هستیم و از طرفی در برخی دیگر با داروهایی مواجه ایم که بیش از نیاز کشور تولید شده اند و تاریخ مصرف آنها رو به پایان است، اگر برنامه ریزی درستی برای تولید داشته باشیم نباید شاهد تولیدِ مازاد مصرف باشیم .
عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین اجتماعی گفت: متاسفانه سازمان غذا و دارو بجای اینکه بر اساس اطلاعات مواد اولیه و تولید در کارخانه ها برنامه ریزی کند، بر اساس میزان کمبودها در بازار تصمیم گیری می کند و هر زمان که کمبود بروز کرد، بدنبال واردات از طریق شرکت های فوریتی می رود، اینکه در داروخانه ها بدنبال موجودی اقلام یا کمبودها باشیم راهکار مناسبی نیست و باید از کف کارخانه، توان تولید را پیش بینی کرد و برای تولید برنامه ریزی کرد.
وی گفت: سال گذشته شاهد این بودیم که مسئولان وزارت بهداشت با افتخار به استقبال آنتی بیوتیک های وادراتی در فرودگاه رفتند و این در حالی است که ما از دهه 60 توان تولید آنتی بیوتیک را پیدا کردیم و در سال های گذشته، همه نیاز کشور در این حوزه را خودمان تولید می کردیم، علت بروز چنینی اتفاقاتی بی توجهی به مشکلات تولید است تا جایی که باعث می شود توان تولید کاهش یابد و ما ناچار به واردات می شویم.