پخش زنده
امروز: -
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: در بهار امسال ۱۰ حلقه چاه توسعهای حفر و ۳۰ حلقه چاه تعمیری تکمیل شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قلاوند مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: عملیات حفاری و تکمیل ۴۰ حلقه چاه نفت و گاز با تلاش حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران در سه ماه نخست امسال در مناطق خشکی و دریایی کشور با موفقیت انجام شد.
وی افزود: از این تعداد چاه، ۱۰ حلقه چاه توسعهای و ۳۰ حلقه چاه تعمیری در گستره شرکت ملی نفت ایران در بهار امسال تکمیل شده است.
مدیر نظارت بر تولید نفت وگاز شرکت ملی نفت ایران همچنین افزود: دکلهای حفاری یکی از اصلیترین اجزای صنعت حفاری است که ۱۳۳ دکل حفاری خشکی و دریایی داریم که از این میان ۱۱۴ دکل خشکی و ۱۹ دکل دریایی هستند؛ از ۱۱۴ دکل خشکی حفاری ۱۰۲ دکل فعال و از ۱۹ دکل حفاری دریایی فقط ۱۱ دکل در حال عملیات است.
حفاری به عنوان یکی از فرآیندهای اصلی اکتشاف، ارزیابی و توسعه مخازن نفت و گاز از جایگاهی استراتژیک در صنعت نفت برخوردار است و همواره به عنوان یکی از چالشهای اصلی در صنعت نفت ایران مطرح بوده است. صنعت حفاری نیازمند تجهیزات و ادوات مختلفی است که مهمترین و گرانترین آن همان دکل حفاری است.
کمبود دکلهای مناسب برای انجام پروژههای حفاری خاص، طولاانی بودن زمان انتظار عملیات حفاری، فرسودگی تجهیزات و قطعات ا صلی، پرداخت نکردن به موقع مطالبات پیمانکاران و کمبود تجهیزات مربوط به خدمات فنی جانبی فقط بخشی از مشکلات صنعت حفاری است.
یکی از مشکلات فعلی صنعت حفاری، فرسودگی تجهیزات و قطعات اصلی و عدم امکان تامین قطعات، عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران توسط شرکت نفت و در نتیجه کمبود نقدینگی موردنیاز است.
امروز پاشنه آشیل صنعت حفاری ایران نداشتن سوپر ریگ دریایی و خشکی (دکلهای حفاری بالای ۳ هزار اسب بخار) است.
اگر چه در سالهای اخیر تعداد زیادی از صنایع و سرمایهداران به این حوزه وارد شده اند، اما ضعف در پشتیبانی آنها همچنان باعث پایین نگهداشتن کیفیت کاری و عملیاتی شده است.
یکی دیگر از معضلات نبود کالای حفاری مناسب و با کیفیت است. هرچند در سالهای اخیر شرکتهای دانشبنیان زیادی در این زمینه گامهای خوبی با پشتیبانی وزارت نفت برداشتهاند، اما به دلیل گستردگی ابزار کالای حفاری، امکان تامین همه قطعات وجود ندارد و یا اگر تولید میشود از کیفیت مناسب برخوردار نیست.
خجسته مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، از حفاری به عنوان بخش مهمی از صنایع بالادستی نفت یاد کرد و گفت: بالا بردن میزان بهره وری در این بخش، یکی از الزامات کاری است.
وی با توضیح اینکه هم اکنون حدود نیمی از هزینههای مربوط به توسعه میادین نفتی و گازی، مربوط به موضوع حفاری است، گفت: از دید مدیریتی، این مقوله به عنوان سهل الوصولترین روش افزایش تولید به شمار میرود و مشخص است که افزایش بهره وری در آن میتواند مسیر تولید نفت و گاز را به طور کامل متحول کند.
این معاون وزیر نفت، شرط عملیاتی شدن یک شیوه و راهکار اجرایی را در اقتصادی بودن و درآمدزایی حداکثری برای صنعت نفت دانست و تاکید کرد: این رویکرد باعث میشود که نگاه به مقوله حفاری حتی مقدم بر بحثهای مربوط به ازدیاد برداشت باشد.