پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشكده علوم و فنون دانشگاه تهران گفت :دانشگاه تهران به عنوان یكی از دانشگاههای پیشرو در تلاش است كه این طرح را گسترش دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دكتر علی حسین رضایان رئیس دانشكده علوم و فنون دانشگاه تهران در مصاحبه با برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو درباره تصمیم جدید دانشگاه تهران برای گسترش كارورزی در رشتههای مختلف اظهارکرد: وقتی موضوعی در سطح دانشگاه تهران مطرح میشود نشان از اهمیت بالای موضوع دارد.
وی از دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی كشور نام برد و افزود: منشأ اكثر تغییرات و تحولات مهم علمی و سیاسی و اجتماعی از گذشته تاكنون دانشگاه تهران بوده و هست.
رئیس دانشكده علوم و فنون دانشگاه تهران با اشاره به افزایش تعداد بیكاران دانش آموخته دانشگاهی در كشور گفت: این موضوع هم اكنون تبدیل به یك معضل اجتماعی شده و رسالت دانشگاه هم این است كه وضعیت شغلی دانش آموختگان خود را بررسی كند و برای ساماندهی وضعیت آنها راهكارهایی را ارائه دهد.
رضایان عنوان كرد: بررسیهای دانشگاه تهران و در سطح وزارت علوم به این نقطه رسید كه دانشگاه قبل از فارغ التحصیلی دانشجو از مقطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری باید با صنعت و جامعه و بازار در ارتباط باشد تا آنها را نسبت به شغل آینده و این چالشها آشنا كند.
وی افزود: از زمانی كه بحث كارورزی در دانشگاه تهران توسط رئیس دانشگاه مطرح شد، دانشكدههای مختلف آمادگی خود را در این خصوص اعلام كردند.
رئیس دانشكده علوم و فنون دانشگاه تهران با بیان اینكه این طرح صرفاً مخصوص دانشگاه تهران نیست و هر دانشگاهی میتواند این موضوع را اجرایی كند گفت: دانشگاه تهران به عنوان یكی از دانشگاههای پیشرو در تلاش است كه این طرح را گسترش دهد ضمن اینكه معاون آموزشی وزارت علوم نیز اخیراً در این ارتباط صحبت كرده بود.
رضایان با تذكر این نكته كه كارورزی در سیستم آموزشی كشور موضوع جدیدی نیست تصریح كرد: كارورزی مدتهاست كه در آموزش عالی و آموزش و پرورش وجود دارد اما نحوه اجرای آن و باور و اعتقاد به بحثهای كارورزی به خوبی نهادینه نشده است.
وی افزود: تغییر نسلهای دانشگاهی از نسل اول به نسل سوم ایجاب میكند كه بحثهای كارآموزی و كارورزی و مهارت افزایی دانشجویان با سیاستها و برنامههای جدید مورد بازنگری قرار گیرد و صنعت، جامعه و سازمانهای بزرگ نیز همكاری لازم را با دانشگاه در این خصوص داشته باشند.
رئیس دانشكده علوم و فنون دانشگاه تهران تصریح كرد: تا زمانی كه دانشجویان و اعضای هیئت علمی و صنعتگران این دغدغه را نداشته باشند كه دانش آموختگان، منابع انسانی و مدیران آینده كشور هستند و باید روی آنها سرمایه گذاری كرد مسلماً مشكلات هم با صحبت و تدوین آئین نامه حل نخواهد شد.
رضایان در پایان گفت: ما با وجود اینكه بهترین منابع انسانی و دانشجویان را در كشور داریم اما بعد از فارغ التحصیلی، صنعت و سازمانهای دولتی و خصوصی از عدم آمادگی و نداشتن مهارت در این جوانان انتقاد دارند و این یعنی یك جای كار ایراد دارد.