پخش زنده
امروز: -
نشست «روایت پیشرفت» با همکاری خانۀ کتاب و ادبیات ایران و پوشش تصویری تلویزیون اینترنتی کتاب برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، به نقل از روابطعمومی تلویزیون اینترنتی کتاب، نشست «روایت پیشرفت» با حضور سعیدحسین رفیعی، نویسندۀ کتاب «نخل و رعنا»، یاسر عسکری، فعال فرهنگی و مهدی قزلی، نویسنده و مستندنگار با پوشش تصویری تلویزیون اینترنتی کتاب برگزار شد.
در این نشست سعیدحسین رفیعی، نویسندۀ کتاب «نخل و رعنا»، گفت : پیشرفت بدون ابهام، واژۀ مشخص و سرشناسی است. هر تلاشی که باعث رشد و موفقیت شود و مقیاس، ابعاد ملی و اجتماعی پیدا کند، پیشرفت به حساب میآید. تفاوتهایی بین پیشرفت و توسعه وجود دارد، یعنی توجه به ابعاد صرفاً تجاری و مادی موضوع نیست، ولی اجمالاً روایت پیشرفت هر آنچه که با تلاش همراه است و به موفقیت دست پیدا کردن که دارای آثار اجتماعی است، را «روایت پیشرفت»میگویند.
رفیعی در ادامه گفت: موضوعی ارزش روایت دارد که به آسانی قابل دسترس نباشد. روایت پیشرفت مسیری راحت و سرراست نیست بلکه مسیری سخت و پیچیده دارد و برخلاف مسیر عادی، دشوار بودنش آن را شاخص کرده است. در دل روایت پیشرفت، عدم موفقیت وجود دارد یعنی اگر در جایی این روایت پیشرفت را از بین ببریم به روایت شکست تبدیل میشود که بعد از چندبار شکست به موفقیت بدل میشود.
این نویسنده، افزود : رسانه برای روایت پیشرفت گسترده شده است. هر نوع روایتی دربارۀ چالشها به نوعی به روایت پیشرفت تبدیل شده است و گاهی اوقات یک موضوع را چنان بزرگ میکنیم که از عهدۀ آن برنمیآییم و هر چیزی را به اسم روایت پیشرفت تلقی میکنیم. اگر به هر نوعی هر ماجرایی را خوب روایت کنیم حتماً آثار مثبتی در حل مشکلات و ترویج موضوع دارد که باعث پیروزی ما در این راه است. انشاءالله روزی میرسد که هر کتابچهای به کتاب روایت تبدیل خواهد شد و دیگران پی خواهند برد که روایت پیشرفت چیست.
یاسر عسکری، ناشر و فعال فرهنگی در ادامۀ این نشست، گفت: وقتی به صورت کلان به موضوع نگاه میکنیم، بسیاری از فعالیتهای ما ذیل روایت پیشرفت قرار میگیرد. در این صورت است که واژۀ پیشرفت، توسعۀ معنایی پیدا میکند. نگاه ما به مقولۀ پیشرفت فراتر از آنچه که اکنون مرسوم است، میباشد. روایت موفقیت در اصل انتخاب تجربه است و باعث جهاد و سازندگی میشود.
این ناشر و فعال فرهنگی، افزود: ما در اوایل شکلگیری روایت پیشرفت هستیم و مدعی آن نیستیم. ما در این مسیر تاریخ شفاهی پیشرفت، تجربههای موفق و ناموفق انسانهای مختلف را بیان میکنیم. یک سری از رویکردهای خودمان را در فضای توسعۀ معنایی، در ابعاد مختلف ذیل تاریخ شفاهی آورده ایم. دغدغۀ ما کارآمدی در پیشرفت است. انقلاب و دانشگاهها به توانمندیهایی رسیدند که در پیشرفت مؤثر واقع شده اند. معرفی چهرهها و روایت انسانهای تاثیرگذار، به شکلی مناسب در تاثیرگذاری بر عامۀ مردم میتواند نقش مفیدی داشته باشد و فعالیتهای مردم عادی را تغییر دهد. در روایت پیشرفت باید به شخصیتهای برجسته در روایتهاتوجه کنیم.
در ادامۀ نشست، مهدی قزلی نویسنده و مستندنگار، گفت : توسعه در روایت پیشرفت مسئلۀ من است. کارآمدی، ناکارآمدی و توسعه برای من کلیدواژههای روایت پیشرفت هستند. روایت پیشرفت بسیار پیچیده است و در دلش با عدم موفقیت همراه است.
وی در خصوص شعار مقام معظم رهبری که هر سال در مورد اقتصاد میفرمایند، گفت: این خود یک نوع کارآمدی است، یعنی من میخواهم مردم نتیجۀ انقلاب خودشان را ببینند. پیشرفت با ناکارآمدی به وجود نمیآید. مردم شکست را باید حس کنند. شکست، پلۀ پیروزی است و هیچ شکستی وجود ندارد که پشت آن پیروزی نباشد.
قزلی در پایان، خاطرنشان کرد: مسئلۀ ما در این موضوع خود روایت است. ما در بحث روایتگری بسیار ضعیف هستیم و باید برای هر واقعهای یک راوی در همان لحظه داشته باشیم تا روایت آن را شرح دهد.
این نشست به همت خانۀ کتاب و ادبیات ایران برگزار و از طریق تلویزیون اینترنتی کتاب پخش شده است. علاقهمندان میتواننداز طریق لینک https://telewebion.com/episode/۰x۷۵۲۱۲۲۱ این برنامه را از آرشیو این تلویزیون مشاهده کنند.