توسعه اعطای نشان حلال برای توسعه صادرات کشور
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران گفت: اعطای نشان حلال و محصولات حلال ایرانی توسعه مییابد تا زمینه صادرات محصولات حلال ایرانی و توسعه بازار این محصولات فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ احسان ساده در سومین گردهمایی ادارات کل استاندارد منطقه چهار کشور که در بوشهر به صورت برخط برگزار شد اظهار داشت: اعطای نشان استاندارد به کالاهای دانش بنیان و کالاهای نوظهور و کالاهای مبتنی بر فناوری نانو تکنولوژی را در برنامه داریم که جزء برنامههای تحولی سازمان ملی استاندارد و رود سازمان ملی استاندارد به تکالیف قانونی خود در مبارزه با کم فروشی است.
وی افزود: نشست ادارات کل استاندارد منطقه چهار کشور با حضور استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور از جمله بوشهر، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، و یزد برگزار شده است.
وی گفت: در این برنامه گزارش استان در اقدامات تحولی سازمان ملی استاندارد و چالشها و مشکلات آنها بررسی میشود برنامههای جدیدی هم داریم که یکی از آنها جایزه ملی کیفیت و احیاء و اجرای آن بر اساس یک مدل بومی به نام مدل کیفیت جهان اسلام است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی و مسائل فنی از چالشهای مطرح شده توسط ادارههای استاندارد در این نشست بوده است افزود: سازمان ملی استاندارد وظیفه اطمینان بخشی به کیفیت کالا و خدمات، کالاهایی که در کشور تولید یا به کشور وارد یا صادر میشود را برعهده دارد که همه این موارد نقش مهمی در اقتصاد و افزایش توسعه رونق تولید خواهد داشت.
ساده در خصوص برگزاره جایزه ملی کیفیت بیان کرد: این برنامه ۱۶ دوره برگزار شده و امسال هفدهمین دوره برگزاری آن با چند تحول جدید است که یکی از این تحولات این است که در دورههای قبل جایزه کیفیت بر اساس مدل غیر بومی انجام میشد، اما امسال یک مدل بومی با عنوان مدل کیفیت جهان اسلام برگزار میشود.
وی عنوان کرد: این مدل در دهه فجر ۱۴۰۱ با حور مسئول دفتر رئیس جمهور رونمایی و فراخوان جایزه از همان وقت شروع شد که در ابتدا ۵۰۰ شرکت متقای بودند و پس از غربال اولیه ۲۸۰ شرکت ثبت اولیه شدند و در نهایت ۱۵۰ شرکت شرایط لازم برای حضور در جایزه ملی کیفیت را به دست آوردند.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: از ۳۱ استان متقای حور در این جایزه را داشتیم که در سه سطح اهتمام به کیفیت، اشتهال به کیفیت و تندیس ارزیابی میشوند ۲۶ تیرماه نیز آیین تجلیل از برگزیدگان در سالن اجلاس سران برگزار و از برترینها تجلیل میشود که استان بوشهر هم در یکی از سطوح برگزیده دارد.
ساده درباره برنامههای سازمان ملی استاندارد نیز گفت: استان بوشهر یکی از مراکز صادرات و واردات کشور است که نظارت سازمان ملی استاندارد موجب میشود صیانت حداکثری از حقوق ایمنی و سلامت مردم انجام گیرد که با هوشمند سازی، سامانهای سازی، شفاف سازی امور، استفاده بهینه از نیروی انسانی و آموزش کافی قابل انجام است.
وی اضافه کرد: در حوزه کلان کشور هم استاندارد یک بخش مهم در تجارت و فعالیتهای اقتصادی و تولید ناخالص ملی و افزایش درآمد کشور است.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران گفت: هم اکنون استاندارد ایران در جهان ارتقاء جایگاه یافته، به گونهای که با ۴ رتبه ارتقاء به رتبه ۲۲ رسیده است که علت آن افزایش تدوین استاندارد، افزایش نظارت در سازمان ملی استاندارد است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری بوشهر هم گفت: بسیاری از استانداردها در رشتههای مختلف، استانداردهای بین المللی است، اما با دسترسی فراوانی که به فای مجازی داریم همه چیز را به محوریت کشور محدود نکنیم.
محمدهادی رستمیان افزود:با ظرفیتهایی که در همه نقاط کشور وجود دارد میتوان دیدگاههای نو و جدید را مطرح و در زمینه استاندارد سازی آنها تلاش کرد.