پخش زنده
امروز: -
در يازدهمين جشنواره گلمحمدي عنصرود بر ضرورت توسعه فرآوری این محصول در استان تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجان شرقي در این جشنواره با اشاره به اينکه ۸۵ درصد گل محمدي دنيا در ايران توليد ميشود، اما به دليل نبود و يا ناقص بودن زنجيره ارزش، دستيابي به اهداف ترسيمي با مشکل مواجه مي شود، افزود: گل محمدي نيز همانند ديگرمحصولات کشاورزي بصورت کامل و صنعتي فرآوري نمي شود و کشاورزان و توليدکنندگان سنتي تنها به توليد گلاب و مربا از اين محصول اکتفا مي کنند اين درحالي است که عملکرد توليد گل محمدي درترکيه 6 تن در هکتار و در کشور ما ۳.۵ تن است.
وي تصریح کرد: ما اصل محصول را توليد کرده و آن را به صورت خام صادر ميکنيم در حالي که ميتوان فراوردههاي بسياري را مثل اسانس از اين محصول توليد و صادر کرد.
وي با بيان اينکه توليد اسانس از اين محصول در دنيا مرسوم است، گفت: در ايران بيشتر محصول توليدي به صورت خام صادر مي شود و اين سود کمتري براي توليد کننده دارد از اين رو بايد با برنامه ريزي و جذب سرمايه گذار و ايجاد صنايع تبديلي و فرآوري، از خروج خام اين محصول جلوگيري کرده و ارزش افزوده بيشتري براي کشاورزان خلق کنيم.
وي تاکید کرد: بايد به صورت علمي به اين موضوع فکر شود و با ارتقاي عملکرد توليدات گلمحمدي در منطقه، از محصولات فراوري شده آن نيز بهره برد تادر اقتصاد و اشتغالزايي استان و منطقه نيز تاثيرگذار باشد.
معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجان شرقي با بيان اينکه توانمندي شهرستانها و روستاها با ارتقاي عملکرد توليد و فراوري محصول انجام ميگيرد، افزود: دولت سيزدهم در راستاي فراوري بهتر و فروش مطلوب تر محصولات کشاورزي، طرح احداث بازارچههاي متعدد محلي را در دست بررسي دارد.
وی ادامه داد: در آذربايجان شرقي نيز تعداد ۵۰ نقطه براي احداث اين بازارچهها مشخص و به زودي عملياتي شده و فروش به قيمت مناسب و مستقيم انجام ميشود.
فرماندار شهرستان اسکو نیز گفت: این شهرستان بیشترین میزان سطح زیرکشت و تولید گل محمدی را با ۷۰۰ هکتار و 2 هزار و 200 تن محصول تر در استان دارد که با حساب ارزش افزوده مربوطه، کمک بزرگی به اقتصاد و معیشت اهالی محسوب میشود.
فیروزی افزود: متاسفانه ارزش افزودهای که میتوان از طریق تولید گل محمدی ایجاد کرد، بالا ولی در عمل رقم ناچیزی است. اگر به طرف اسانس گیری از این محصول برویم، قطعا میزان ارزش افزوده تولیدکنندگان نیز بالا خواهد رفت.
وی ادامه داد: رقمی که از فروش این محصولات به دست کشاورزان می رسد، اقتصاد اهالی را بهتر می کند اما اگر بتوانیم صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول را بیشتر کنیم، درآمد کشاورزان نیز بیشتر خواهد شد.
فیروزی افزود: قیمت خام این محصول در مقایسه با قیمت محصولات فرآوری و تبدیل شده بسیار اندک است باید به سمت تولید اسانس از گل محمدی برویم که ارزش افزوده بیشتری دارد و در این راستا، در شهرک صنعتی اسکو، واحدی در حال راه اندازی است که در مرحله نصب ماشین آلات قرار دارد.
وی همچنین از خرید تضمینی گل محمدی در اسکو خبرداد و گفت: با این اقدام، کشاورزان دیگر نگران فروش محصول تولیدی خود نیستند و به راحتی و با قیمت تعیین شده، می توانند محصول گل محمدی خود را به خریداران ارایه کنند.
محمدحسين فرهنگي نمـاينده مـردم تـبريز، آذرشـهر و اسـکو و عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي نیز گفت: يکي از گامهاي مهم در راستاي توسعه منطقه، گسترش فراوريها و صنايع تبديلي مربوط به گل محمدي و تبديل آن به محصولات جديد و عرضه در سطح کشور است.
در این جشنواره از فعالان عرصه تولید گل محمدی در استان تجلیل شد.