پخش زنده
امروز: -
مدرّس، مشاور و پژوهشگر آموزشی گفت: برای کسب نتیجۀ مطلوب در کنکور ، لازم است داوطلبان، مشاوران، دبیران , مدیران مدارس و والدین ، چند نکتۀ کاملاً کلیدی و کاربردی را مدّ نظر و مورد توجّه قرار دهند.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای پدرام زاویه پاسخ پرسشهای پُرتکرار و چارۀ چالشهای جدّیِ این روزهای داوطلبان کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ و یازده نکتۀ پُربازده و پُرفایده ویژۀ روزِ کنکور سراسری را بیان کرد.
۱- خیلی استرس دارم، چهکار کنم؟
فردی که استرس ندارد باید نگران باشد! نگران و ناراحتِ استرسنداشتن... کاملاً بدیهی و طبیعی است که الان قلبتان در حلقتان باشد! یعنی چه که بعضیها میگویند شب و روز کنکور، استرس نداشته باشید؟
مثل این هست که به یکی بگوییم در هوای با دمای ۴۰ درجه بدو، ولی گرمت نشود، خسته هم نشو! استرس هست و حذف هم نمیشود! باید با آن دوست بشوید و کنار بیایید؛ اَسیرِ استرسِ اضافه و جدید نشوید!
۲- تعداد داوطلبان و شانس قبولیمان چقدر است؟
بیارزشترین و بیاهمّیّتترینِ چیزها، تعداد داوطلبان و شانس قبولی است! شما فقطوفقط قرار است تمام توان و تلاشتان را به نمایش بگذارید... همین!
۳- اگه شبِ کنکور خوابمان نبرد، چهکار کنیم؟
شیطان گولتان نزند که قرص یا داروی خوابآور بخورید! تا صبح هم بیدار بودید، فدای سرتان. هیچ اتفاقی نمیافتد! زور نزنید که بخوابید! کلّی رتبهٔ برتر داشتیم که شب کنکورشان حتّی یک ثانیه هم نخوابیدند. شب قبل از کنکور شبیه شب قبل از عروسی احتمالیتان است! پُرتنش و پُرچالش، امّا بعدش پُر از آرامش و آسایش...
۴- در روز کنکور، صبحانه چه بخوریم؟
هر چیزی که تا الان میخوردید، فقط یککم مقوّیتر و مغذّیتر بهغیر از شیر و پنیر! کلّهپاچه هم نخورید که کلّهپا نشوید!
۵- کِی در حوزهٔ آزمون حاضر بشویم؟
نه اینقدر زود برسید که درگیر خستگی و کِسلی و بیحالی بشوید نه اینقدر دیر که دچار استرس بشوید! لازم هم نیست ساعت ۵ صبح به حوزهٔ آزمون برسید! معقول و منطقی هم نیست ساعت ۷:۳۰ برسید، چون ممکن است با درِ بسته مواجه بشوید. حدود ساعت ۶:۳۰ مناسب است!
۶- هر درس را چند درصد بزنیم خوب است؟
هر چند تا سؤال را که حتماً و قطعاً بلدید و مطمئنید، بزنید! ۲ تا، ۵ تا، ۱۰ تا! اسیر و درگیر و گرفتارِ تعداد سؤالاتی که پاسخ دادهاید، نشوید! دوروبریها را هم وِل کنید که یک عالمه سؤال، جواب دادهاند! چون خیلیها فقط پاسخبرگشان را بهشکل حرف اوّل اسم موردعلاقهشان پُر میکنند. بهشکل حروف S و P و N و...! پُربودنِ پاسخبرگ الزاماً بهمعنای پُربودنِ داوطلب نیست!
۷- خیلی نگرانِ نتیجه هستم! چهکار کنم؟
تنها چیزی که قطعی هست، این است که همهچیز غیرقطعی هست! پس بیخود و بیجهت و بیدلیل، نگران و ناراحتِ چیزهای غیرقطعی، نباشید.
اگر به نتیجه فکر نکنید و رهایش کنید، یقیناً نتیجهٔ بهتر و بیشتری میگیرید!
امّا یازده نکتهٔ پُربازده و پُرفایده ویژۀ روزِ کنکور سراسری:
۱- لباس راحت بپوشید! عروسی یا خواستگاری که تشریف نمیبرید! البتّه آنقدری راحت باشد که به جلسهٔ آزمون راهتان بدهند و راحتی شما موجب ناراحتی دیگران نشود!
۲- سرِ جلسه، نسبت به اطرافتان، کاملاً و کلّاً بیحسّ و بیتوجّه باشید. با هیچکس و هیچچیز هم، هیچ کاری نداشته باشید.
۳- به هر سؤالی که رسیدید، تنها و تنها روی آن سؤال متمرکز باشید. انگار که هییییچ سؤال دیگری وجود ندارد! بقیّهٔ سؤالات نامحرم هستند...
۴- قطعاً به نفعتان است که پاسخ هر سؤال را همان موقع وارد پاسخبرگ کنید! ریسک نکنید!
۵- سؤالی که زدید را دیگر دستکاری و انگولک نکنید! شکّ، مطلقاً ممنوع...
۶- بین هر دو درس، چشمانتان رو ببنیدید و ۳ تا نفس عمیقِ جدّی و جاندار بکشید تا حالتان حسابی و اساسی، جا بیاید.
۷- اگر یک درس نقطهٔ قوّت و قدرت شماست، بههیچوجه روی درصد بالایش حساب نکنید! چون ممکن است سؤالاتش خیلی سخت و دشوار باشد و به هم بریزید.
۸- ارزش تمام سؤالات یک درس، یکسان و یکجور و برابر میباشد و پاسخگویی به سؤالات سختتر و سنگینتر، امکان و امتیاز ویژهای ایجاد نمیکند.
در واقع؛ پاسخدادن به یک سؤال مشکلتر و دشوارتر در یک درس، نسبت به پاسخدادن به یک سؤال سادهتر و سبکتر در آن درس، درصدِ بیشتر و بهتر و بالاتری به همراه ندارد!
۹- بهترین نوشیدنی برای جلسهٔ آزمون، آب است نه آبمیوه! آب یخزده هم نباشد... سرِ جلسه، زیادی هم نوشیدنی میل نکنید که دچار مشکل و معضل نشوید!
۱۰- کنکور، زمان و محلّ امتحان چیزهای جدید نیست! کنکور، زمان اجرای کارهایی است که قبلاً انجام دادهاید و امتحانپسدادهاند.
۱۱- سلامت جسمی و روحی و روانیتان را فدای کنکور نکنید که اشتباه بسیار مُهلِک و خطرناک و وحشتناکی است! پیشنهاد میشود، قصّه و قضیه را خیلی جدّی نگیرید! مشاهدات و مطالعات مفصّل و متعدّد نشان میدهند که شادی، ساختنی است نه یافتنی! انتخاب با شماست.
حتماً با حدّاکثرِ دقّت و جدّیّت و کیفیّت، کارهای لازم و اُمورِ موردنیاز را انجام دهید و اجرا کنید، امّا بههیچعنوان تصوّر و تخیّل نکنید که قبولی در رشته و دانشگاه دلخواهتان، مدّتزمان زیادی سببِ شور و شادی و موجب خوشحالیتان میشود! بنابراین، نتیجه را رها کنید و ایمان و یقین داشته باشید که با این شیوه، نتیجۀ بهتر و برجستهتر و رتبۀ شایستهتر و پسندیدهتری کسب میکنید و احوال و روزگاری نیک و پُرمهر خواهید داشت.