پخش زنده
امروز: -
کسب و کار شرکتهای دانش محور با ارائه ۱۲ خدمت توانمندسازی از سوی معاونت توسعه دانش بنیان معاونت علمی، توسعه مییابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در راستای توسعه زیست بوم فناوری و حمایت از فعالیتهای دانش بنیان،۱۲ خدمت توانمندسازی ارائه کرده تا شرکتهای دانشبنیان و خلاق با استفاده از این برنامههای حمایتی روند توسعه تجاری سازی محصولات خود را توسعه دهند.
این درحالی است که باید توجه داشت که شرکتهای دانشمحور و فناور به نوعی اساس و پایه ایجاد و شکلگیری زیست بوم فناوری و نوآوری هستند و توسعه فعالیت این شرکتها و تجاری سازی محصولات آنها باید بسیار مورد توجه قرارگیرد.
از این رو معاونت علمی سعی دارد تا برای تحقق این مهم، خدمات توانمندسازی از جمله «مشاورههای تخصصی کسبوکار»، «برگزاری نشستهای پرسش و پاسخ»، «توسعه بازار»، «تحقیقات بازار» و «ارزشگذاری و تبادل فناوری» را به این شرکتها ارائه کند.
همچنین «تبلیغات و اطلاع رسانی»، «منابع انسانی»، «موضوعات حقوقی»، «طراحی صنعتی و ساخت قالب»، «مجوزها، تاییدیهها و استانداردها»، «مالیات و خدمات مالی و اداری» و «بیمههای بازرگانی» از دیگر عناوین اصلی خدمات توانمندسازی معاونت علمی به شرکتهای دانشبنیان است تا آنها را در رسیدن به اهداف خود یاری کند.
با توجه به اینکه تعداد شرکتهای دانش بنیان فعال در نزدیکی مرز ۹ هزار شرکت قرار گرفته، معاونت علمی به عنوان متولی حوزه دانش بنیان در کشور سعی دارد تا با ارائه خدمات توانمندسازی این شرکتها را همراهی کند.
مشاوره تخصصی کسب و کار، مشاورههای توسعه فنی محصولات، نشستهای پرسش و پاسخ، ارزشگذاری و تبادل فناوری، بیمههای تامین اجتماعی و بازرگانی، تحقیقات بازار، حقوقی، طراحی صنعتی و ساخت قالب از جمله عناوین تعریف شده خدمات توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان است.
همچنین از دیگر عناوین خدمات توانمندسازی تعریف شده در این حوزه میتوان به مجوزها، تاییدیهها و استانداردها، | تبلیغات و اطلاع رسانی، توسعه بازار داخلی، مالیات و خدمات مالی و اداری و منابع انسانی نیز اشاره کرد.
بنا بر اعلام مرکز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، موضوع خدمات و میزان درصد حمایت این خدمات نیز به تفکیک در گزارشی ارائه شده است.
درصد حمایت معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی از شرکتهای دانشبنیان در حوزه خدمات توانمندسازی بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بوده و با مبلغی مشخص ارائه شده است.
آنچه مسلم است این که با توجه به نقش تاثیرگذار شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد کشور، این شرکتها به تنهایی قادر به توسعه فعالیتهای دانش محور خود نیستند و نیازمند تقویت و توانمندسازی و بهره گیری از مجموعه خدمات تخصصی مورد نیاز برای توانمندسازی هستند.
بر همین اساس معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای ارتقای توانمندی شرکتهای دانش بنیان، خدمات متنوعی تحت عنوان برنامه جامع توسعه کسب و کار به شرکتهای دانشبنیان ارائه کرده است.