پخش زنده
امروز: -
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از رونمایی سامانه یکپارچه تطبیق و استاندارد سازی تاسیسات گردشگری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه تطبیق و استانداردسازی تاسیسات گردشگری (سیتا)، با حضور مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی، رئیس فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری و مدیران فنی شرکتها برگزار شد.
نقی زاده مدیرکل نظارت و ارزیابی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به ارزیابیها بر اساس ضوابطی که سالانه بروز رسانی میشود، ادامه داد: در حال حاضر بروز رسانی ضوابط هتلها انجام شده و در مرحله نهایی است و همچنین در حوزه ارزیابی ضوابط بوم گردیها اقداماتی انجام شده یا در حال ابلاغ است.
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری افزود: ۱۱ هزار تاسیسات گردشگری دارای پروانه بهره برداری از معاونت گردشگری و ادارات کل استانی باید در چرخه ارزیابی قرار بگیرند و از طریق سامانه سیتا گواهی کیفیت خدمات دریافت کنند.
نقی زاده با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد تاسیسات گردشگری در چرخه ارزیابی قرار دارند، ادامه داد: در حوزه هتلها بیش از ۸۰ درصد هتلهای ۴ و ۵ ستاره در این چرخه قرار دارند و ۴۰ تا ۵۰ درصد موفق به دریافت گواهی کیفیت خدمات شدهاند.
وی به اهمیت موضوع اخذ گواهی استاندارد کیفیت خدمات اشاره کرد و افزود: گرفتن گواهی استاندارد منوط به گذراندن مراحل و داشتن استانداردهای اجباری ضوابط ارزیابی و درجهبندی است. امیدواریم در قالب این سامانه جدید، نقایص و ابهامات گذشته رفع شود و در کارها در امور ارزیابی و تطبیق با سرعت، دقت و شفافیت بیشتری انجام گیرد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به ۱۸۰ کارشناس ارزیاب، ۴۴ شرکت عامل تطبیق و ۸۰ مدیر فنی تطبیق، ادامه داد: صدور و تمدید مجوز عوامل تطبیق و ارزیابان توسط سامانه سیتا انجام میشود و همچنین بخش مکملی مربوط ارزیابی و نظارت تاسیسات گردشگری از طریق اخذ نظر سنجی مردم در قالب پلتفرمی در نظر گرفته شده است که با آسیب شناسی ها نسبت به برطرف کردن مشکلات اقدام کنیم.
وی با اشاره به طراحی سامانهای در رابطه با استانداردهای ساخت و ساخت هتل که صفر تا صد بهره برداری را در برگیرد، ابراز امیدواری کرد: با ادامه این روند سیستم یکپارچه و پیوسته ارزیابی ارتقای خدمات گردشگری را شاهد باشیم.