پخش زنده
امروز: -
دبیر همایش بینالمللی بازخوانی حقوق بشر امریکایی، فعالشدن کشورهای اسلامی و آزادیخواه در جامعه جهانی بهمنظور محکومکردن اقدامات ضد حقوق بشری امریکا را الزامی دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدیه شادمانی در برنامه صبح و گفتگو رادیو گفت و گو با بیان این که همایش بینالمللی بازخوانی حقوق بشر امریکایی صرفاً گزارش کار ارائه نکرده و تلاش دارد در عرصه دیپلماسی عمومی تأثیرگذار باشد، گفت: میکوشیم با افکار عمومی جهان تعامل داشته و مطالبهگری داشته باشیم.
وی با اشاره به این که با اساتید و اندیشمندانی که در این جلسات حضور داشتهاند، تعاملاتی برقرار میشود و ارسال مقالات صورتگرفته و کرسیهای علمی برگزار میگردد، گفت: زمان ارسال آثار تا ۳۱ تیرماه تمدید شده و علاقهمندان میتوانند در حوزههای داستاننویسی، کلیپ و نماهنگ و... آثاری درباره جنایات امریکا علیه زنان، کودکان، بشریت و... ارسال نمایند.
شادمانی با اعلام این که همایش در یک روز صورتگرفته، ولی با تعامل با مهمانان به یک اتفاق بزرگ تبدیل خواهد شد، افزود: آمریکا از حقوق بشر استفاده ابزاری میکند و تا کنون مطالبه جدی در این زمینه صورت نگرفته و کشورهای جهان اسلام و آزادیخواهان نیز چنین کاری را انجام ندادهاند.
وی ادامه داد: ما باید پیگیری کیفری انجام دهیم و در دادگاههای بینالمللی مطالبهگری کنیم و از طرفی این مسئله را به دکترین تبدیل کرده تا در عرصه حقوق بینالملل به مقولهای علمی بدل شود.
شادمانی لزوم شکلگیری ادبیاتسازی و مفهومسازی و نهادسازی جدید در این زمینه را متذکر شد و گفت: کشورهای اسلامی و آزادیخواه در امریکای لاتین باید یک نهادسازی جدید صورت دهند که بهعنوان نهادی موازی تلقی نمیشود.
وی همچنین از کمکار بودن کنفرانس اسلامی سخن گفت و ادامه داد: وقتی کار بر اساس صدور بیانیه اتاق میافتد ضمانت اجرا برای عدم تکرار یکرویه از سوی دیگر کشورها نخواهد بود؛ ازاینرو کشورهای اسلامی باید اقداماتی را در کنار هم صورت داده و در راستای دیپلماسی عمومی ضعف داریم.
شادمانی این ضعف را متوجه جمهوری اسلامی و دیگر کشورهای اسلامی دانست که منجر می شود امریکا از ابزار حقوق بشر استفاده جدی کند.
دبیر همایش بینالمللی بازخوانی حقوق بشر امریکایی به رادیو گفتگو گفت: برخی از شرکتکنندگان از سوی نهادهای مردمنهاد و انجیاوها شرکت میکنند و در بحث تحریم بسیار میتوانستند تأثیرگذار باشند.
وی افزود: میتوانیم از ظرفیتهای موجود در حوزه دیپلماسی عمومی و اندیشمندان جهان اسلام استفاده کرده و با جریانهای هژمون مقابله کنیم.
شادمانی لزوم تقویت ابزار رسانه را نیز متذکر شد که از این طریق میتوان تأثیرگذار بود و افکار عمومی را جلب نمود.
وی از کمک معاونت زنان در ریاستجمهوری، بسیج هنرمندان، حوزه هنری و... خبر داد و تأکید کرد که مؤسسه صیانت از حقوق زنان پیگیر اصلی این مسئله است.
شادمانی گفت: بخش دیگر ارتباط با جامعه دانشگاهی داخل کشور است تا اقدامی علمی پیش رود؛ چراکه قصد نداریم کار خبری کوتاهمدت صورت دهیم؛ ولی متأسفانه اقدامات تا امروز اثرگذار نبوده؛ چون کار تخصصی و علمی صورت ندادهایم.
وی با بیان این که فصلنامه و پژوهشنامه حقوق بشر نیز به چاپ میرسد که موضوعات روز در قضیه حقوق بشر را اطلاعرسانی میکند، گفت: مباحث موردنظر همگی روز است و بهصورت تخصصی روی مقالات كار میشود.