ضد و نقیضهای خبری درباره تحویل آب حجمی به کشاورزان!
درباره تحویل آب حجمی به کشاورزان خبرهای ضد و نقیضی از متصدیان آب کشور و مسئولان جهاد کشاورزی برخی استانها اعلام میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای عبادی مدیر کل دفتر بهره برداری و توزیع شرکت منابع آب ایران از اجرای قانون تحویل آب حجمی به کشاورزان در استان خوزستان و شهرستان مهاباد خبر داده بود، این درحالیست که بررسیها نشان میدهد: قانون تحویل حجمی آب سطحی در استان خوزستان و شهرستان مهاباد نیز همچنان عملیاتی نشده است.
با اینکه بیش از ۱۰ سال از ابلاغ قانون تحویل حجمی آب به بهره برداران میگذرد، اما بررسیها حکایت از اجرایی نشدن این طرح در استانهای مختلف دارد.
در سال ۱۳۸۹ ماده ۲۶ قانون افزایش بهره وری تصویب شد و وزارت نیرو مکلف شد تا اقدامات لازم به تحویل حجمی آب به بهره برداران به عمل آورد.
کارشناسان معتقدند، با تحویل آب به کشاورزان بصورت حجمی میتوان تا حد چشمگیری سوءمصرف ذخایر آبی را کاهش داد.
بگفته هدایتی معاون دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی: یکی از مزیتهای تحویل آب حجمی اینست که بخش کشاورزی میداند در چه مکانی و در چه زمانی برای کِشتی که انجام میدهد میتواند به آب دسترسی داشته باشد.
یکی از منابع تامین کننده، آبی است که از سدهای رها میشود و باید در انتهای کانال ۲ یعنی نقطهای که آب وارد بخش کشاورزی میشود، تحویل حجمی صورت گیرد.
بررسیها حکایت از اجرایی نشده تحویل حجمی در بیشتر سدهای کشور دارد. انتشاری کارشناس کشاورزی میگوید: در کشور، ۲۰۰ سد و ۲۱۷ شبکه آبیاری وجود دارد که از این تعداد ۱۳۰ شبکه مدرن هستند یعنی امکان تحویل حجمی آب را دارند ولی متاسفانه در عمل اجرایی نشده است.
متصدیان آب کشور مدعی اجرای طرح تحویل آب حجمی در استان خوزستان و شهرستان مهاباد شده اند در حالیکه آقای پریچهر رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان میگوید: اکنون شیوهای که سازمان آب - برق ارائه میدهد هنوز به تحویل حجمی آب نرسیده است.
انتشاری کارشناسان کشاورزی میگویند: بعد از جلسات متعدد بین جهاد کشاورزی و آب منطقهای و سازمان تعاونی روستایی در نهایت هیچ کدام برای اجرای این قانون، به توافق نرسیده اند.
در این میان آقای رحمانی معاون دفتر بهره برداری و توزیع شرکت منابع آب ایران نیز از روند اجرای طرح تحویل آب حجمی به کشاورزان اظهار بی خبری کرد؟!