به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، تأثیراتی که گرمایش جهانی بر سیاره زمین دارد، آشکار است؛ اما یک مورد عجیب وجود دارد و پژوهشگران دریافتند افراد مسن که در آب و هواهایی با دمای متوسط بالاتر زندگی میکنند، به میزان قابلتوجهی از اختلالات جدی بینایی رنج میبرند.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه تورنتو پس از بررسی سوابق ۱.۷ میلیون فرد ۶۵ساله به بالا به این نتیجه رسیدند که دمای بالاتر ممکن است تأثیر دیگری نیز بر انسان داشته باشد، تأثیری که میتواند با کاهش بینایی در افراد مسن مرتبط باشد .
پژوهشگران دریافتند کسانی که در مناطقی زندگی میکنند با میانگین دمای ۶۰ درجه فارنهایت (۱۵.۵ درجه سانتیگراد) یا بیشتر، ۴۴ درصد بیشتر از افرادی که در مناطقی با دمای متوسط ۵۰ درجه فارنهایت (۱۰ درجه سانتیگراد) زندگی میکنند، در معرض خطر اختلال شدید بینایی هستند، این ارتباط در مردان سفیدپوست ۶۵ تا ۷۹ ساله قویتر و برای زنان بالای ۸۰ سال و سیاهپوستان ضعیفتر بود.
بنا بر اعلام «نیو اطلس»، پروفسور «ایمه فولر تامسون» نویسنده ارشد این مطالعه میگوید: این ارتباط بین اختلال بینایی و دمای متوسط شهرها اگر تحقیقات آینده آن را اثبات کند، بسیار نگرانکننده است. ما با تغییرات آبوهوایی انتظار افزایش دمای جهانی را داریم و نظارت بر اینکه آیا شیوع اختلال بینایی در بین افراد مسن در آینده افزایش مییابد، بسیار مهم است.
تامسون و همکارانش اعتراف میکنند که دقیق و کامل نمیدانند، چرا این ارتباط وجود دارد. فرضیهها شامل این واقعیت است که کسانی که در آبوهوای گرم زندگی میکنند، ممکن است در معرض سطوح بالاتری از اشعه فرابنفش قرار بگیرند که میتواند به چشمها آسیب برساند یا ممکن است سطوح پایینتری از اسیدفولیک داشته باشند که با افزایش دما تخریب میشود.
اسیدفولیک یک ویتامین کلیدی برای بافت چشم سالم است و نشاندادهشده است که مکمل (همراه با ویتامین B) به مبارزه با تخریب عصبی لکه زرد یا ماکولای چشم کمک میکند، بنابراین ازدستدادن آن میتواند به بینایی آسیب برساند، بااینحال، پژوهشگران در توضیح دقیق این ارتباط، ناتوان هستند و قصد دارند ارتباط بین دمای جو و سلامت را بیشتر بررسی کنند.
تامسون میگوید: ما از کشف این ارتباط قوی بین دما و اختلال بینایی بسیار شگفتزده شدیم، اما این یافته جدید، سؤالهای بیشتری را مطرح میکند، از جمله اینکه چه ارتباطی بین میانگین دمای شهرها و اختلال بینایی وجود دارد؟ در حرکت روبهجلو، قصد داریم بررسی کنیم که آیا دمای شهرها با سایر ناتوانیها در میان سالمندان، مانند مشکلات شنوایی و دیگر محدودیتها در فعالیتهای روزانه نیز مرتبط است یا خیر.
نتایج این مطالعه در مجله معتبر Ophthalmic Epidemiology منتشر شده است.