پخش زنده
امروز: -
نقشه مهندسی فرهنگی فارس پس از تدوین اولیه، مهر ماه ۱۴۰۰ در سفر رئیس جمهور به فارس رونمایی شد و برای اجرا در اختیار شورای فرهنگ عمومی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،این سند بالادستی به عنوان آییننامهای اجرایی، وظایف دستگاههای مختلف را برای اجرا مشخص میکند؛ این سند در ابتدا نیاز به گفتمانسازی برای اجرایی شدن داشت، اخذ برنامهها از دستگاههای اجرایی آغاز شد تا در قالب نقشهای یکپارچه، فرهنگ فارس را مهندسی کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت:این موضوع ۲ ماه در اتاق فکر این شورا با نقشه مهندسی فرهنگی فارس انطباق سنجی شد و نتیجه آن ۱۷۶ سرفصل اجرایی بود که از مردادماه گذشته به مرحله اجرا رسید.
نقشه مهندسی فرهنگی فارس؛ هماهنگ کننده و هویتساز
نماینده، ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با تشریح اهداف نقشه مهندسی فرهنگی گفت: نقشه مهندسی فرهنگ عمومی این استان در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و تاکید بر ایجاد هویت اسلامی شکل گرفته و فارس به عنوان نخستین استان با تدوین این سند در مسیر پیشبرد اهداف تعیین شده قرار گرفته است.
آیت الله دژکام با اشاره به اهمیت مدیریت و حکمرانی در عرصه فرهنگی افزود: فارس در تدوین نقشه راه موفق عمل کرده و به عنوان الگویی برای کشور مطرح شده است و اکنون در مرحله اجرا، پایش و بررسی میشود.
نماینده، ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: هر دستگاه باید منطبق با نقشه مهندسی فرهنگی استان و متناسب با نیازمندیها، برنامه اجرایی خود را ارائه دهد، به شکلی که جایگاه هر برنامه در تحقق اهداف این سند بالادستی روشن باشد.
او ادامه داد: نقشه فرهنگ عمومی کشور در سطح ملی با نظر رهبر معظم انقلاب تدوین و برش استانی آن هم با عنوان مهندسی فرهنگی فارس رونمایی شده است، بنابراین باید همه برنامهها اهداف آن را محقق و مسئله فرهنگی موجود را حل کند.
او با بیان اینکه در عرصه مدیریت فرهنگی باید از ظرفیتهای موجود استفاده کردگفت: در این عرصه نباید بر تغییرات تاکید داشت و با تغییرات دولتها همه ردههای مدیریتی را تغییر داد.
نماینده، ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: باید با آموزشهای لازم ظرفیتهای انسانی موجود را تقویت کرد و آنها را برای تحقق کلان برنامهها به کار گرفت.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم گفت: در بررسیهایی که تا پایان پارسال انجام شده، بر اساس خود اظهاری دستگاهها، ۶۸ درصد اهداف محقق شده، ۱۱ درصد در دست اجرا است و ۲۱ درصد آن متوقف مانده است.
او این را هم گفت که سال گذشته اعتبار جداگانهای به عملیاتی شدن نقشه مهندسی فرهنگی اختصاص نیافت و بودجههای دستگاههای مختلف در این مسیر به کارگرفته شد.
اقدامات فرهنگی و اجتماعی به تفکیک دستگاههای فارس
براساس آمار دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس، وضعیت هر یک از دستگاهها در عمل به برنامههای خود در قالب نقشه مهندسی فرهنگی فارس به تفکیک مشخص شده است.
بر این اساس، تنها دستگاههایی که در تحقق ۱۰۰ درصدی برنامههای خود موفق بودهاند، کمیته امداد امام خمینی و سپاه پاسداران بودهاند و پس از آن بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز توانسته اند ۸۸ درصد از برنامههای خود را عملیاتی کنند.
سپس اداره کل اطلاعات، مرکز مدیریت حوزه علمیه، صدا و سیما و سازمان برنامه و بودجه نیز توانستهاند ۸۰ درصد از اهداف خود را محقق کنند.
بر اساس این آمار، بنیاد ملی نخبگان تنها توانسته ۴۲ درصد از وظایف خود را به انجام برساند، ادارهکلهای بهزیستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری، صنعت، معدن و تجارت و پارک علم و فناوری و سازمان فضای مجازی سراج موفقیت ۵۰ درصدی داشتهاند و سایر دستگاهها در میانه طیف جای گرفتهاند.
چشمانداز سالانه نقشه مهندسی فارس
قانعی گفت:به طور میانگین ۲۱ درصد از برنامههای نقشه مهندسی فرهنگی فارس هنوز اجرایی نشده و ۱۲ درصد نیز کماکان در دست اجرا است.
به گفته قانعی برای پایش فرآیند رو به رشد نقشه نیز سامانهای طراحی شده که مدیران میتوانند فعالیتهای خود و میزان موفقیت در عمل به برنامهها را در آن ثبت و اعلام کنند که چقدر مانده تا در عمل به وظایف خود به پایان راه برسند.