پخش زنده
امروز: -
زائران خانه خدا امروز دهم ذی الحجه (بر اساس تقویم عربستان) رمی جمرات، ذبح کردن و حلق (تراشیدن موی سر) را انجام دادند و در روز عید قربان، حاجی شدن خود را در سرزمین وحی جشن گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا رضایی رئیس ستادعملیات حج تمتع ۱۴۰۲ گفت: زائران مرد کشورمان امروز دهم ذی الحجه مصادف با عید سعید قربان از ساعت ۱۰ صبح برای رمی جمره اقدام کرده و راهی جمرات شده اند.
آقای رضایی افزود: عزیمت زائران عزیز بر اساس زمانبندی تعیین شده و به صورت منظم در حال انجام است.
وی گفت: زائران ایرانی در گروههای حدود ۲۰۰نفره به سمت جمرات حرکت میکنند و بعد از رمی جمره به چادرها بازگشته و بعد از ذبح قربانی که توسط ذابحان و به نیابت از حجاج صورت میگیرد، عمل حلق (تراشیدن موی سر) را انجام میدهند.
رئیس ستاد عملیات حج افزود: بانوان زائر کشورمان نیز که شب گذشته وارد منا شده بودند تا ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد امروز رمی جمره خود را انجام دادند.
زائران خانه خدا روز دوشنبه این هفته با وقوف در عرفات و حضور درکنار جبل الرحمه، مناسک ایام تشریق را آغاز کردند و با اقامه نماز، قرائت دعای عرفه و برگزاری مراسم برائت از مشرکین در روز عرفه (سه شنبه) خود را به خدا نزدیکتر ساختند.
حجاج پس از یک شب وقوف و قرائت نماز ظهر و عصر در عرفات، تا غروب آفتاب به عبادت خود ادامه دادند و سپس با فرارسیدن مغرب عازم مشعرالحرام شدند و شب گذشته را در آنجا ماندند و به عبادت پرداختند. زائران پس ازاقامه نماز و وقوف شرعی در مشعرصبح امروز به سمت منا رهسپار شدند.
زائران خانه خدا با سنگ ریزههایی که از مزدلفه و یا قبل از آن، کوههای مکه مکرمه جمع کرده بودند، امروز مراسم رمی جمرات را انجام دادند، آنها بعد از آن، قربانی کرده و سپس سر خود را میتراشند یا موها را کوتاه میکنند. آنها باید دو شب را در منا بیتوته کنند.
اعمال طواف و نمازطواف، سعی صفا و مروه و طواف نساء و نماز طواف آخرین مناسک آنها خواهد بود.
در آخر مِنا سه ستون سنگى وجود دارد که اوّلین ستون، «جمره اُولى»، دومین آنها «جمره وُسطى» و سوّمى را «جمره عُقبى یا عَقَبه» مى نامند. اوّلین کار واجب در روز عید قربان زدن هفت عدد ریگ به جمره عقبه است.
پس از سنگ زدن به جمره عَقبه، حجاج یکى دیگر از واجبات حج را انجام داده و قربانی میکنند.
در همین حال، عربستان سعودی امروز اعلام کرد تعداد کل زائران خارجی خانه خدا امسال در مناسک حج تمتع که اولین بار بدون محدودیت از زمان شیوع ویروس کرونا است، بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از ۱۵۰ کشور جهان است.
«توفیق الربیعه» وزیر حج و عمره عربستان سعودی در یک نشست خبری گفت: تعداد زائران خارجی حج امسال به یک میلیون و ۸۴۵ هزار و ۴۵ نفر رسیده و شمار زائران داخلی عربستان نیز ۱۸۴ هزار نفر بوده است.
این در حالی است که مقامهای عربستان پیشتر از حضور دو میلیون و ۳۰۰ هزار زائر در مناسک حج تمتع امسال خبر داده بودند.
الربیعه گفت: تعداد زائران مرد از مجموع زائران داخلی و خارجی امسال ۹۶۹ هزار و ۶۹۴ نفر و زائران زن ۸۷۵ هزار و ۳۵۱ نفر بوده است.
به گفته وزیر حج و عمره عربستان، تعداد زائرانی که امسال از کشورهای عربی آمدهاند ۳۴۶ هزار و ۲۱۴ نفر معادل ۲۱ درصد کل حجاج بوده است. در مورد زائران کشورهای آسیایی، به استثنای کشورهای عربی، تعداد زائران ۱۵۶ هزار و ۳۱۷ نفر معادل ۶۳.۵ درصد بوده است.
در حالی که تعداد زائران از اروپا، آمریکا، استرالیا و سایر کشورهای طبقه بندی نشده به ۳۶ هزار و ۵۲۱ زائر یا ۲.۱ درصد رسیده است.
در خصوص راههای تردد زائران از خارج از کشور، یک میلیون و ۵۹۳ هزار و ۲۷۱ زائر از طریق هوایی، ۶۰ هزار و ۸۱۳ زائر از راههای زمینی و ۶ هزار و ۸۳۱ زائر از طریق بنادر دریایی وارد عربستان شده اند.
سخنگوی وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد که وضعیت سلامتی زائران اطمینان بخش است و هیچ گونه بیماری که سلامت عمومی آنها را تهدید کند، ثبت نشده است.
«محمد العبد العالی» گفت: کادر بهداشت و درمانی در تمام بخشها آمادگی دارند و هلال احمر عربستان با ۲۴۷ آمبولانس و پیشرفتهترین تجهیزات پزشکی به همراه نیروهای داوطلب آماده خدمت به زائران خانه خدا است.
العالی به زائران توصیه کرد که در برابر گرما از خود حفاظت و از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید خودداری کنند تا گرما زده نشوند و به اندازه کافی مایعات بنوشند.
بر اساس این گزارش، وزارت بهداشت عربستان، بیمارستانهای مکه و مشاعر مقدسه را (۳۲ بیمارستان از جمله بیمارستانهای صحرایی و مراکز بهداشتی درمانی) مجهز کرده و ظرفیت تختهای بستری را نیز به بیش از شش هزار تخت رسانده است.