پخش زنده
امروز: -
محققان شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس برای اولین بار در ایران و خاورمیانه موفق به ساخت ربات اسکلت بیرونی برای کمک به راه رفتن افراد توانیاب شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، جدیدترین نسخه از ربات اسکلت بیرونی پایین تنه قادر است وزن بیمار را تحمل کند و به زمین انتقال دهد.
این ربات که بر روی لباسهای کاربر پوشیده میشود، از چهار موتور الکتریکی پر قدرت در مفاصل لگن و زانو بهره میبرد که قادرند پاهای بیمار را با الگوهای حرکتی گوناگون و سرعتهای مختلف حرکت دهند. بدین ترتیب کاربر قادر است در جابجاییهای روزمره بدون نیاز به صرف انرژی چندانی به کمک این ربات شخصی راه برود.
کارشناس بیومکانیک این شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: در حال حاضر نسخه ششم ربات اسکلت بیرونی ساخته شده و در اختیار توانیابان قرار گرفته است.
زهرا رمضانی افزود: این ربات برای افراد اسیب نخاعی یا قطع نخاع، مبتلایان به ام اس، سی پی و به طور کلی افراد توان یاب که قادر به حرکت کردن نیستند، طراحی شده و قابلیت بلند کردن فرد توانیاب از روی صندلی و راه بردن و دوباره نشست آن را دارد. کنترلگر ربات روی آن طراحی شده و شاخصهای راه رفتن قابل کنترل از سوی فرد توانیاب است.
این محقق دانشگاه تربیت مدرس خاطر نشان کرد: افرادی که دچار کم تحرکی میشوند با مشکلاتی از جمله زخم بستر، مشکل گردش خون در عضلات، عفونتهای اداری و تحلیل رفتن استخوانها مواجه میشوند که این ربات از نظر فیزیکی کمک میکند تا عواقب ثانویه حرکت نکردن کمتر متوجه این افراد شود.
وی اضافه کرد: راه رفتن سبب ایجاد روحیه در افراد توانیاب میشود و در کنار بحث فیزیکی بسیار حائز اهمیت است.
رییس پارک علم و فناوری مدرس نیز این ربات را یک محصول ویژه و انحصاری دانست که با قیمتی بسیار پایینتر از نمونه خارجی در کشور تولید شده است.
آقای نادری منش افزود: اثر روحی و روانی این ربات بر روی افراد توانیاب بسیار بیشتر از اثر جسمی آن است و افرادی که سالها نتوانسته بودند راه بروند، با استفاده از این دستگاه توانستند راه رفتن را تجربه کنند و در نمایشگاه فناوریهای رایانهای نیز بسیار مورد توجه بازدید کنندگان قرار گرفت.