پخش زنده
امروز: -
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از پیشبینی حضور ۴ میلیون دانشآموز در پایگاههای تابستانی اوقات فراغت خبر داد.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما و به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، اصغر باقرزاده در نشست خبری با موضوع اوقات فراغت، هدف از تشکیل این نشست خبری را ارائه برنامههای تابستانی وزارت آموزش و پرورش دانست و گفت: رویکرد تحولی معاونت پرورشی در سال ۱۴۰۲ شامل چند رویکرد کلی است؛ اولین موضوع مردمیسازی و امکان ورود همه گروههای مردمی، انقلابی، تربیتی و فرهنگی به غنیسازی اوقات فراغت است. البته سالهای قبل نیز مبحث مردمیسازی مدنظر بود، اما امسال امکان استفاده از فضاهای آموزش و پرورش برای این گروهها فراهم شده است. باقرزاده افزود: تمرکززدایی و دادن اختیار عمل به استانها و ستادهای استانی اوقات فراغت در انتخاب پایگاه، رشته و اساتید، منجر به کیفیسازی برنامهها خواهد شد.
رئیس ستاد اوقات فراغت با بیان اینکه نگاه به نخبهپروری در سطح کشور نیز از دیگر رویکردهای تحولی است، عنوان کرد: در این رویکرد دانشآموزانی که ظرفیت رسیدگی بیشتری دارند، براساس توانایی، زمینههای لازم برای پوشش آنها فراهم خواهد شد.
معاون پرورشی و فرهنگی سامانه سراسری ثبت پایگاههای اوقات فراغت را دیگر رویکرد تحولی دانست و افزود: در این سامانه، ثبت پایگاهها و ثبتنام دانشآموزان به صورت کامل و دقیق انجام خواهد شد؛ همچنین مدیریت، رصدو پایش پایگاههای تابستانی برای اولین بار در این سامانه صورت میگیرد. در پایان فصل تابستان نیز سنجش کیفی و صدور گواهینانه برای دانشآموزان از طریق این سامانه انجام میشود. باقرزاده گفت : رویکرد تحولی بعدی دقت نظر در طراحی برنامهها منطبق بر سند انتظار دولت و سند تحول بنیادین است.
۲۵هزار پایگاه اوقات فراغت دانش آموزی در کشور فعالیت میکنند
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۵هزار پایگاه اوقات فراغت ثبت شده است، گفت: پیشبینی جذب ۴ میلیون دانشآموز را داریم. کارهای مقدماتی نیز انجام شده و الحمدلله وضعیت تشکیل پایگاههای تابستانی نسبت به سال گذشته بسیار منظمتر است.
رئیس ستاد اوقات فراغت با اشاره به اینکه پایگاههای تابستانی تا ۱۵ تیر فرصت ثبتنام در سامانه سراسری را دارند، عنوان کرد: تا این لحظه ۴۱۶ هزار نفر در ۸۰ هزار رشتهپایگاه ثبتنام کردهاند که ۳۹ درصد از آنها دانشآموز پسر و ۶۱ درصد دانشآموز دختر هستند. باقرزاده افزود: امسال شناخت بسیار خوبی نسبت به مربیان داریم. ۷۵ درصد مربیان از بین معلمان، ۱۳ درصد از بین مربیان جهادی، ۳ درصد از بین روحانیون و امامان جماعت مدارس، ۳ درصد از بین اولیای دانشآموزان (که برای اولین بار محقق شده)، ۳ درصد از بین دانشجویان و یک درصد نیز از بین دانشجومعلمان انتخاب شدهاند.
فعالیت ۵۰۰ پایگاه برای مهارتآموزی به دانشآموزان دوره اول و دوم متوسطه
وی با بیان برنامههای دیگر آموزش و پرورش در حوزه اوقات فراغت گفت: معاونت آموزش متوسطه برای فعالیت حدود ۵۰۰ پایگاه به منظور مهارتآموزی به دانشآموزان دوره اول و دوم متوسطه پیشبینیهای لازم را داشته است که در حوزههای فراگیری برنامهنویسی پایتون، برنامهنویسی موبایل، هوش مصنوعی و بازیسازی فعالیت خواهند داشت. وی ادامه داد: برگزاری کلاسهای تابستانی برای تقویت دانشآموزان در۱۵۰۰ پایگاه، برگزاری جشنواره پژوهشی در پژوهسراهای دانشآموزی در ۶۹۹ پژوهسشرا و برگزاری طرح شهید عجمیان در۴۰۰ پایگاه پیشبینی شده است.
فعالیت ۹۴۰ مرکز فرهنگی-هنری ثابت و سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تابستان
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب۹۴۰ مرکز فرهنگی-هنری ثابت و سیار خدمترسانی خواهد کرد، سازمان دانشآموزی اردوی زیارت اولیها را ادامه خواهد داد و تا به این لحظه ۸ هزار و ۵۰۰ نفر را اعزام کرده است و در تابستان نیز ۴ هزار نفر دیگر را اعزام میکند. همچنین بسیج دانشآموزی راهیان نور غرب و شمال غرب و لیگ علمی پایا را برگزار خواهد کرد.
پیش بینی استفاده ۱ میلیون دانش آموز از امکانات ورزشی آموزش و پرورش
رئیس ستاد اوقات فراغت یادآور شد: معاونت تربیتبدنی نیز تحت عنوان کانونهای برون مدرسهای اقدام به فعالیت خواهد کرد و پیش بینی شده است۶۰۰ هزار دانشآموز پسر و۴۰۰ هزار دانشآموز دختر در مراکز ورزشی حضور یابند. البته تجهیز مراکز ورزشی در قالب طرح شهید خرازی برای ۴۰۰ مرکز پسرانه و ۴۰۰ دخترانه انجام میشود.
باقرزاده در ادامه با بیان برنامههای آموزش و پرورش استثنایی برای فصل تابستان اظهار کرد: ۶۰۰ پایگاه در این باره مدنظر قرار دارد و پیشبینی میشود ۹ هزار دانشآموز با نیازهای ویژه در این پایگاهها حضور یابند. همچنین ۱۷۵ مدرسه هیات امنایی و ۱۵ هزار مدرسه غیردولتی از سوی سازمان مدارس غیردولتی به عنوان پایگاه معرفی شدهاند.
استفاده از ظرفیت شهرداریها، مراکز تبلیغات اسلامی و مساجد برای پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان
معاون پرورشی و فرهنگی با بیان اینکه در استانها اجازه داده شده است ستادهای اوقات فراغت از ظرفیت شهرداریها، مراکز تبلیغات اسلامی و کانون فرهنگیهنری مساجد کار مشترک انجام دهند، افزود: توافقنامهای با شهرداری تهران در راستای برگزاری اردو برای ۱۵۰ هزار دانشآموز شهر تهران همراه با بسته کامل فرهنگی و تربیتی به امضا رسیده است که در اردوگاههای شهر تهران برگزار خواهد شد.
وی افزود: در فصل تابستان امسال مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز، جشنواره همیار مشاور و اختتامیه جشنواره نوجوان سالم، مرحله نهایی جشنواره فردا، اختتامیه پرسش مهر، افتتاحیه مجلس دانشآموزی، جشنواره ملی مفاخر، المپیاد ورزشی و هنری سمپاد و موارد بسیار دیگری برگزار میشود.
پورثانی: ۶ اردوگاه به تعداد اردوگاههای دانش آموزی اضافه شده است
در ادامه این برنامه محمدحسین پورثانی، مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی اظهار کرد: برنامهای برای دانش آموزان سمپاد از سطح منطقه است که بر اساس فعالیت اثر گذار اجتماعی طراحی شده است. در برنامه دیگری دانش آموزان آثاری را در شاد بارگذاری میکنند که خودشان آنها را تولید میکنند. این امر در راستای تحقق شعار سال است. همچنین طرح "به وقت خدمت" در تمام محلات اجرا میشود که طبق آن دانش آموزان با یکدیگر گروه شده و فعالیت جهادی اجتماعی انجام میدهند.
برای نخستین بار مجوز اردوی دانش آموزی گرقته شده
وی از برنامهریزی برای پیاده روی اربعین دانش آموزان خبر داد و گفت: برای اولین بار مجوز اردوی دانش آموزی کربلا گرفته شده و مراحل آن انجام میگیرد. امسال دانش آموزان در کاروان پیاده روی اربعین حسینی از استانهای مختلف اعزام میشوند. این امر یک مرحله پیشین دارد که طی آن دانش آموزان در استانهای خود به برپایی موکب میپردازند و قله این طرح رفتن به پیاده روی اربعین است. تدارک دیده شده تا در مرزهای کشور در مهران، شلمچه و چذابه موکبها برپا و در مسیر مشابه بین نجف تا کربلا دو یا سه موکب دانش آموزی برپا شود.
طراحی اردوی یک روزه برای ۱ میلیون دانش آموز
پورثانی درباره سایر طرحها گفت: اردوی یک روزهای را برای یک میلیون دانش آموز تدارک دیدهایم که جهشی در امر اردو محسوب میشود. این طرح مبتنی بر افزایش مهارتهای دانش آموزان در یک اردو یک روزه است که طی آن دانش آموزان مستعد شناسایی میشوند و برنامههای بعدی برایشان در نظر گرفته میشود.
تجهیز ۳۰ اردوگاه کشور به بازیهای خوب و هیجان انگیز
پورثانی از تجهیز۳۰ اردوگاه کشور به بازیهای خوب و هیجان انگیز خبر داد و گفت: از اول امسال اردوگاههای کشور شکوفایی خاصی داشتند و تقریبا تمام ظرفیت آنها پر بوده است. شاداب سازی فضاهای اردوگاهی با بازیهای روز مثل پینت بال در دستور کار است تا دانش آموزان تخلیه هیجانی خوب شوند. فاز اول این امر در تیرماه انجام میشود و ۳۰ اردوگاه کشور به وسایل و بازیهای خوب و نه ابتدایی تجهیز میشوند.
اضافه شدن شش اردوگاه به تعداد اردوگاههای دانش آموزی کشور
وی از اضافه شدن شش اردوگاه به تعداد اردوگاههای دانش آموزی خبر داد و افزود: با توجه به قطب بندی کشور، ظرفیتهای اردویی را احصاء کردیم تا با همکاری هم بتوانیم ۶ اردوگاه را به ظرفیت اردوگاههای کشور اضافه کنیم.
پورثانی همچنین درباره حمل و نقل اردوهای دانش آموزی،گفت: در بحث حمل و نقل اردوی دانش آموزی نیز دچار اشکال قانونی بودیم. بخشنامه وزارت راه در خصوص اتوبوسهای بین شهری دو بخش داشت، بخشی در خصوص مردم و بخشی در خصوص دانش آموزان بود. طبق آن گفته بودند اتوبوس اردو دانش آموزان حتما باید زیر ۵ سال باشد و این امر در اردوهای دانش آموزی محدودیت ایجاد کرده بود که این محدودیت برداشته شد. اکنون تمام آیین نامههایی که برای اتوبوس بین شهری استفاده میشود برای اتوبوس دانش آموزان هم استفاده میشود.