تب خونریزی دهنده «کریمه کنگو» و راههای پیشگیری از آن
با توجه به فعالیت کنهها و افزایش احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، این نکات پیشگیرانه را رعایت کنید .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها و افزایش احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، رعایت نکات پیشگیرانه در این زمینه ضرورت دارد.
راههای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
جایگاه دام را از محل زندگی خود جدا کنید.
برای جلوگیری از گزش کنه، نواحی باز بدن را بپوشانید.
استفاده از مواد دفع کننده و دور کننده کنه ها، مبارزه با آنها و اقدام برای کاهش جمعیت کنهها با سمپاشی و مسدود کردن درز و شکافهای اماکن انسانی و دامی را در نظر داشته باشید.
استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، لباس کار و چکمه در هنگام تماس با دام زنده و لاشه آن فراموش نشود.
از جدا کردن کنه با دست از روی سطح بدن انسان یا دام جداً خودداری کنید.
دام زنده را از مراکز مورد تایید دامپزشکی تهیه کنید.
ذبح بهداشتی دام را در کشتارگاه انجام دهید و از ذبح غیر بهداشتی در منزل و اماکن عمومی خودداری کنید.
از رفت و آمد در محلهای کشتار غیرمجاز پرهیز کنید.
گوشت مصرفی خود را از فروشگاههای مجاز تهیه کنید و از خرید گوشتهای بازرسی نشده و بدون مهر
دامپزشکی خودداری کرده و به هیچ وجه از فروشندگان غیر مجاز و در مسیر جاده خرید نکنید.
گوشت تازه را دست کم به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید و سپس با پوشیدن دستکش آن را قطعه قطعه کنید.
از مصرف گوشت و جگر دام به صورت خام و نیمه پز جداً خودداری کنید.
در صورت ابتلا به تب، درد عضلانی به ویژه در پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی گردن، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم به همراه خونریزی زیر پوستی یا کبودی پوست، به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
دکتر «مصطفی ابراهیمی» مدیرگروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز