پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : الگوی کشت برای اولین بار در دشت قزوین به منصه ظهور رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین؛ محمدحسین عطایی در نشست تخصصی مدیران باغبانی سراسر کشور که در قزوین برگزار شد ، گفت : در نهالستان باید مدیریت نهال انجام گیرد اما متاسفانه این مهم نادیده گرفته میشود و مدیریت نهال در باغ ها انجام میشود.
وی افزود : برای داشتن سیستم باغداری مدرن، باید باغ های مادری احیا و در دستور بهره برداری قرار گیرد.
عطایی گفت : در برنامه هفتم هدفگذاری برای اصلاح باغهای مادری است که امیدواریم در برنامه پنج ساله هشتم نتیجه برنامه ریزی و تلاش های خود را ببینیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین افزود : دشت ۴۵۰ هزار هکتاری قزوین جز سه دشت بزرگ کشور است ، اما تا حدود هفتاد درصد وابسته به آبهای زیرزمینی هستیم .
عطایی گفت : با اینکه آغاز کننده کشاورزی مدرن هستیم اما امروز برای توسعه برخی محصولات باغی سند توسعه ننوشتهایم که این نیازمند یک همت کشوری و سراسری است.
وی گفت : طرح شناسنامه دار کردن باغ هاضروری و مهم است و ما در مدیریت گلخانه ها کمبود نیروی متخصص داریم و باید در این زمینه کارهای بنیادی صورت بگیرد.
مشاور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی و مسئول طرح و برنامه باغبانی هم در این نشست گفت : فقدان دانش فنی و نیاز به ارتباط داریم، کشاورزی علم کاربردی است و همکاران ما نیاز دارند که با هم ارتباط داشته باشند.
رستم پور گفت : در بحث امنیت غذایی و توسعه محصولات کشاورزی در حوزه باغبانی مزیت نسبی داریم و در این بخش وابستگی نداریم و صرفا روی بذر گلخانهها متمرکز شده است.
وی گفت : حوزه باغبانی چندان پررنگ دیده نشده است. الگوی کشت اسکار ما در برنامه هفتم توسعه خواهد بود، تمامی مدیران باغبانی باید در اقلیم خودشان در پنج سال آینده بر اساس الگوی کشت رفتار کنند.
رستم پور گفت : در بحث استفاده کردن از گلخانهها یک چالش اساسی داریم، تولید در محصول گلخانه نیاز به تامین انرژی داریم برای استفاده کردم از این ظرفیت ما در آینده برچسب انرژی لازم داریم و بر اساس آن تسهیلات میدهیم.
وی عنوان کرد : ما در کشور نیازمند تامین کالاهای اساسی هستیم و باید مناطق توسعه ما باید کارایی و ظرفیت توسعه داشته باشد.
رستم پور گفت : ما هیچ پولی برای مطالعه نداریم و اینجاست که مشکل اساسی ما بروز میکند. آمارهای ما صرفا مواردی است که در سامانه پهنه ثبت شده است و کارشناسان ما باید دقیق در این سامانه به ثبت اطلاعات اقدام کنند.
وی افزود : ما در یک ظرفیت موفق گیاهان دارویی قرار داریم و اگر این موضوع را فعال کنیم آینده درخشانی را برای باغبانی رقم میزند.
رستم پور گفت : 500 میلیون دلار ما از برخی صادرات گیاهان دارویی ارزآوری داریم؛ ما دیمزارهایی داریم که میتواند در خدمت کشت گیاهان دارویی باشد و باید به این بخش به صورت ویژه توجه کنیم.
مشاور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی و مسئول طرح و برنامه باغبانی گفت : 680 میلیون دلار واردات میوههای گرمسیری صورت گرفته است، همین مقدار پول را اگردرحوزه توسعه میوههای گرمسیری هزینه کنیم صادرکننده این محصولات خواهیم بود.
وی افزود : توسعه باغ های زیتون کشور با وجود تنشهای خشکسالی در کل ایران درختان زیتون همچنان زنده بوده و با وجود کم آبی محصول میدهند. توسعه کشت زیتون حتما در دستور کار باشد.
رستم پور گفت : در بحث نهال، با وجود اساسی ترین نقطه بخش باغبانی کمتر به آن توجه شده است؛ آبیاری، هرس و نهال و تولید شیوههای تولید از نهالستان به سمت باغبانی دانش فنی لازم داریم.
وی عنوان کرد : برای اینکه باغات اصیل داشته باشیم باید به نهال مادری توجه کنیم، تنها پنج درصد از نهال مصرفی کشور مادری است؛ شکل دادن و مدیریت باغات مادری برای اصلاحات باغات در اولویت برنامه هفتم توسعه است .
نماینده بانک کشاورزی هم گفت : سال گذشته بسیار سخت گذشت. آزادسازی نرخ ارز و مردمی سازی یارانه ها فشار زیاد به بخش کشاورزی وارد ساخت. افزایش بیش از دو برابری هزینه ها، بار مالی زیادی بر دوش سیستم مالی کشور وارد کرد. افزایش اعتبارات از ۱۲۰ همت به ۱۸۸ همت بار مالی شدیدی در بخش کشاورزی بر این بانک وارد کرد.
زرینی مقدم گفت : در سال های اخیر سرمایه گذاری در بخش گلخانه ای افزایش یافته است. در بخش محصولات کشاورزی باید برندسازی کنیم و بازارهای هدف بخصوص در کشورهای حاشیه خلیج فارس را شناسایی کنیم.
وی گفت : پنج برابر نیاز کشور در بخش دام و طیور سرمایه گذاری شده است. هزینه های بخش کشاورزی در سال گذشته تقریبا چهار پنج برابر شده است.
زرینی مقدم افزود : ایران در تولید ۳۰ محصول باغبانی جزو هشت کشور برتر دنیا قرار دارد و کشور ما ۲۴ میلیون تن سالیانه میوه تولید میکند. بنابراین مزیت نسبی در تولید محصولات باغبانی را شاهد هستیم.
وی افزود : بر این اساس مدیریت الگوی کشت کاملا لازم است. نهاده های کشاورزی هم باید مدیریت شود. توسعه باغات از این به بعد به سمت اراضی شیبدار سرازیر خواهد شد.
زرینی مقدم گفت : توسعه کشت گیاهان دارویی هم در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر باغداری با روش های سنتی دیگر امکانپذیر نیست و باید به سمت باغداری مدرن حرکت کنیم.