پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد مرکزی ثبتنام دانش آموزان مدیرکل ارزیابی و عملکرد وزارت آموزشوپرورش از پیشبینی ثبتنام ۱۷ میلیون دانشآموز برای سال تحصیلی جدید خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، سید مجتبی هاشمی در نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع ثبتنام دانش آموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برگزار شد با اشاره به اینکه ۷۳۱ ستاد ثبتنام در مناطق و ۳۲ ستاد ثبتنام استانی داریم، گفت: ثبتنام مطلوب، عدالت محوری و خانواده مداری، برنامه امسال ستاد ثبتنام دانش آموزان است. ثبتنام دانش آموزان به دلیل فراگیری و جامعیت آن نیاز به تدوین منظم و دائمی برنامهها دارد و فرایند مهم و پیچیدهای است که پایه اطلاعات وزارت آموزشوپرورش از نظر مشخص شدن تعداد دانش آموزان برای تعیین تعداد کلاسها، معلمان و مدارس است.
احتمال افزایش ثبت نام دانش آموزان به دلیل مهاجرت اتباع بیگانه
وی بابیان اینکه فرایندهای آغاز سال تحصیلی قبل از مهرماه است و یکی از موضوعات مهم در این فرایندها، ثبتنام دانش آموزان است، اظهار کرد: در سال گذشته ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشآموز در مدارس داشتیم، لذا پیشبینی میکنیم، امسال ثبتنام ۱۷ میلیون دانشآموز داشته باشیم که بر اساس مهاجرتها و اتفاقهایی که در کشورهای همسایه افتاده است، خصوصاً مهاجرت اتباع بیگانه ممکن است ثبتنام دانش آموزان از این تعداد هم بیشتر شود.
رئیس ستاد مرکزی ثبتنام دانش آموزان گفت: فرایند ثبتنام نیاز بهپیش فرایندهای آمادهسازی فیزیکی، تأسیس یا انحلال برخی از مدارس و واحد سازمانی دارد و فرایندهایی پس از ثبتنام دارد، لذا تلاش ما این است که بحثهای مهمی مانند ساماندهی نیروی انسانی در هنگام ثبتنام دانش آموزان انجام شود و بر همین اساس تفاهمنامههای بین استانی در حوزه نیروی انسانی منعقد شده است.
هاشمی ادامه داد: بیش از ۱۵ معاونت و سازمان در آموزشوپرورش در حوزه ثبتنام باهم همکاری میکنند و بخشهایی در بیرون از دستگاه با این موضوع مرتبط هستند، لذا ضرورت دارد تا این حوزهها را در ستاد ثبتنام باهم هماهنگ نماییم.
ثبتنام خودکار و الکترونیکی میانپایه در همان مدرسه و پس از صدور کارنامه و قبولی انجام میشود
وی بابیان اینکه ثبتنام دانش آموزان دو وجه اساسی دارد، بیان کرد: ثبتنام دانش آموزان بهصورت میانپایه و بین پایه است که در ثبتنام میانپایه، تمامی اطلاعات دانشآموز در آموزشوپرورش وجود دارد، لذا ثبتنام میانپایه نسبتاً آسان است و بهصورت خودکار و الکترونیکی در همان مدرسه و پس از صدور کارنامه و قبولی انجام میشود. بر این اساس امکان ثبتنام الکترونیکی میانپایه را علاوه بر امکانات موجود ثبتنام، برای تسهیل گری ثبتنام برای خانوادهها انجام میدهیم. ثبتنام ۱۳ میلیون و۵۰۰ هزار دانشآموز بهصورت میانپایه انجام میشود و این ثبتنام با درج نمره قبولی پایانترم در پایه بالاتر و در همان مدرسه انجام میشود.
ثبتنام و انتقال دانش آموزان بر اساس استعلام از سامانه املاک یا محل کار اولیا امکانپذیر است
وی ادامه داد: خانوادههایی که نقلوانتقال دانشآموز در میانپایه دارند که این موضوع عموماً به دلیل جابجایی محل سکونت اتفاق میافتد، از طریق استعلام از سامانه املاک یا محدوده اشتغال پدر و مادر امکانپذیر است.
رئیس ستاد مرکزی ثبتنام دانش آموزان گفت: ثبتنام ورودیهای پایه اول، به ثبتنام آنها در پایگاههای سنجش سلامت وابسته است که این پایگاهها از آذرماه آغاز به کارکردهاند و تاکنون بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشآموز در فرایند ثبتنام پایگاهها شرکت و کارهایشان تمامشده است که از دادههای پایگاههای سنجش برای ثبتنام الکترونیکی دانش آموزان در کلاس اول استفاده میشود و اکنون ۵۰ هزار دانشآموز کلاس اولی در صف ثبتنام پایگاههای سنجش هستند.
ثبتنام قطعی بیش از ۵۰۲ هزار دانشآموز در پایه اول و هفتم
هاشمی گفت: ثبتنام قطعی ۵۰۲ هزار و۶۱۳ دانشآموز در دوپایه اول ابتدایی و هفتم انجام شده است. مجموعاً ۸۱ هزار و ۸۰۲ نفر از این تعداد مربوط به ثبتنامیهای پایه هفتم و باقی مربوط به پایه اول است. ثبتنام این تعداد قطعی شده است. بقیه ثبتنامها موکول به ثبتنام قطعی در سامانه املاک است و ما ملزم هستیم که احراز محل سکونت را انجام دهیم، البته با وارد شدن نمرات دانش آموزان و صدور کارنامهها ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ثبتنام میانپایه بهطور قطعی انجام خواهد شد.
مدارس در مرز بین دو منطقه بهجای محدوده بندی منطقهای بهصورت شعاعی محدوده بندی میشوند
رئیس ستاد مرکزی ثبتنام دانش آموزان اظهار کرد: در محدوده بندی مدارس به دلیل اینکه استقرار مدارس با جمعیت موجود همخوانی داشته باشد، مجبوریم تا از بحث محدوده بندی ثبتنام استفاده کنیم که زیرساختهای الکترونیکی این موضوع باید فراهم شود و این امکان در سال جاری از سوی سامانه املاک فراهم آمده است.
وی با اشاره به یکی از مشکلاتی که در مورد محدوده بندی خانوادهها در سالهای گذشته داشتند، اظهار کرد: مدارسی که بین دو منطقه آموزشوپرورش قرار دارند، مانند مدارسی که یک خیابان در حدفاصل دو منطقه قرار دارند، را در ستاد ثبتنام آوردهایم که مدرسه بهصورت شعاعی در محدوده تعیین شود و مرزبندی در این نقاط ملاک نباشد.
مهلت ۱۰ روزه به خانوادهها برای همخوان کردن محل سکونت با سامانه املاک
هاشمی ادامه داد: اگر همخوانی محل سکونت با سامانه املاک وجود نداشته باشد، به خانواده ۱۰ روز مهلت داده خواهد شد تا خانواده بتواند رفع نواقص و ایرادات را از طریق سامانه اسکان پیگیری نماید.
رئیس ستاد مرکزی ثبتنام دانش آموزان گفت: اگر هنگام ثبتنام به خانوادهها فشار مالی بیاید ممکن است خانوادهها از ثبتنام دانش آموزان منصرف شوند، بنابراین هنگام ثبتنام هیچ پولی از خانوادهها نباید اخذ شود، اما خانوادهها میتوانند در طول سال تحصیلی در اداره مدارس مشارکت داشته باشند. همچنین هیچ مدرسهای نمیتواند در قبال ارائه کارنامه وجه دریافت کند و حضور دانش آموزان هنگام ثبتنام لازم نیست و حضور، ولی دانشآموز کافی است.
تخلف معدود مدارس در حوزه ثبتنام را بهکل مدارس کشور تعمیم ندهیم
وی تصریح کرد: بیش از۱۰۰ هزار مدرسه در کشور وجود دارد و اگر فقط ۲ درصد این مدارس تخلف داشته باشند حدود ۲۰۰۰ مدرسه میشود، لذا نباید تخلف در مدرسهای را بهکل مدارس کشور تعمیم داد.
وی در مورد نظارت بر ثبتنامها اظهار کرد: نظارت سامانهای بر اساس عملکرد ستادها و آمارهای ستاد به ترتیب منطقهای و استانی صورت میگیرد و با مقایسه ثبتنامها با سال گذشته میتوان به این ارزیابی رسید که مدرسه، منطقه و استان در حوزه ثبتنام چه مقدار به ارقام سال گذشته رسیده است و بر این اساس ارزیابی صورت میگیرد.
امکان شکایات خانوادهها از نحوه ثبتنام دانش آموزان با استفاده از رمزینهها
هاشمی بابیان اینکه با استفاده از رمزینهها خانوادهها میتوانند نظرات و شکایات خود را به ما منتقل کنند، گفت: توسعه نظارت سامانهای و مردمی با استفاده از رمزینهها انجام شده است و امسال ۱۰۰ درصد مدارس باید رمزینه داشته باشند تا اولیا بتوانند نظرات خود را ارائه دهند.
تمامی مدارس در موضوع ثبتنام امسال بهصورت حضوری نظارت میشوند
رئیس ستاد مرکزی ثبتنام دانش آموزان بابیان آمار نظارتهای سال گذشته در موضوع ثبتنام دانش آموزان گفت: ۹ هزار ۵۷۳ مدرسه از طریق بازرسان ستادی و ۶۹ هزار و ۲۶۰ مدرسه از طریق استانها بازدید شدند و هدفگذاری ما این است که در سال جاری ۱۰۰ درصد مدارس با موضوع ثبتنام دانش آموزان نظارت شوند. ۱۷۰۵ مدرسه در سال گذشته به دلیل عدم رعایت مقررات تذکر گرفته یا به مراجع قضایی معرفی شدهاند. همچنین ۳۹۸ هزار نظرسنجی میدانی انجام شده است که ۲۱ مسئله در موضوع ثبتنام مدارس شناساییشدهاند، لذا بهطور دقیق مسائل هر مدرسه را میدانیم و این موضوع در سیاستگذاریها کمک مؤثری انجام میدهد.
هاشمی گفت: خانوادهها علاوه بر استفاده از رمزینهها برای ارائه شکایات خود میتوانند از طریق سامانه shekayat.medu.ir شکایات و مشکلات خود را مطرح کنند.
وی در مورد مدارس مجاز به دریافت وجه و مدارسی که حق دریافت هیچگونه وجهی را ندارند، گفت: مدارس دولتی، نمونه دولتی و هیات امنایی حق دریافت هیچگونه وجهی بهجز پول کتاب و حق بیمه ندارند. مدارس غیردولتی بر اساس شهریه مصوب، مدارس سمپاد تحت عنوان حق الثبت که۵۰ درصد میانگین شهریه مدارس غیردولتی آن محدوده است و مدارس شاهد که بهعنوان سرانه و با تصویب کمیتههای مصوب میتوانند شهریه هنگام ثبتنام دریافت کنند.