پخش زنده
امروز: -
اختتامیه هفتمین دوره همایش طب و قضا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما - عصر دوشنبه ۵ تیر اختتامیه هفتمین دوره همایش طب و قضا با حضور عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور، محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری و معاونان و پزشکان متخصص سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد.
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری ضمن تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی اظهار کرد: دشمن به خوبی تشخیص داد که چه کسی را از نظام و انقلاب بگیرد.
وی با بیان اینکه شهید بهشتی از ارکان انقلاب بود، گفت: وی مدت کوتاهی عهده دار مسئولیت بود، اما در این بازه زمانی کوتاه اقدامات مهم و ویژهای انجام داد.
وزیر دادگستری ادامه داد: در آن زمان در کار شهید بهشتی کارشکنیهای زیادی میشد، اما وی با تسلط خاص خود کار را ادامه داد و پیش رفت.
وی با بیان اینکه شهید بهشتی عدالت و انصاف را رعایت میکرد، گفت: رویکردی که شهید بهشتی در قوه قضاییه به وجود آورد باعث ایجاد تحول در دستگاه قضایی شد.
رحیمی تصریح کرد: شهید بهشتی برای اصلاح قوانین آن زمان دستگاه قضا تلاش بسیاری کرد که اهتمام و توجه به امنیت قضایی یکی از مسائل مهم مورد بررسی وی بود.
وی با اشاره به مقوله امنیت قضایی، گفت: آنهایی که جرمی مرتکب شدند باید بدانند که مرجعی برای برخورد با جرایم ارتکابیشان وجود دارد و از طرفی کسانی که کاری نکردند خیالشان از این بابت راحت باشد که هیچ فرد یا نهادی کاری با آنها ندارند، لذا این مورد یعنی امنیت قضایی.
وزیر دادگستری با بیان اینکه شهید بهشتی برای ایجاد تحول در دستگاه قضایی توجه ویژهای به منابع انسانی داشت، اظهار کرد: پلیس قضایی و دانشگاه علوم قضایی از اقداماتی بود که شهید بهشتی مسائل مربوط به آنها را پیگیری کرد.
وی افزود: باید قاضی تربیت کنیم و بسازیم تا در تمام جهات مورد تایید باشد، موضوع گزینش قاضی باید بیش از پیش مورد توجه واقع شود؛ باید قاضی را فقط از طریق دانشگاه علوم قضایی جذب کنیم.
رحیمی گفت: هر کسی میخواهد قاضی شود حداقل باید سه سال در مقطع کارشناسی درس بخواند و تربیت شود.
وزیر دادگستری در خصوص برگزاری هفتمین دوره از همایش طب و قضا بیان کرد: این همایش دارای یک خلوصی است و نتایج آن بیشتر به جامعه باز میگردد و اینکه ماحصل برگزاری این همایش آن است که پزشکی قانونی کار خود را به خوبی انجام دهد و در راستای احیای حق و کاهش اطاله دادرسی بیش از پیش تلاش کند.
وی با بیان اینکه بخشی از کار و مسئولیت وزارت دادگستری پرداخت دیه است، گفت: دقت پزشکان پزشکی قانونی در امر پرداخت دیه و ارائه گزارش پزشکی بسیار مهم است، اگر با یک وسیله یا چند وسیله به انواع مختلف جرمی اتفاق بیافتد در قانون دیه متفاوتی دارد.
وزیر دادگستری در خصوص تهیه و تدوین بیمه بدون مقصر گفت: با تشکیل جلسهای با حضور مسئولان امر بایستی وزارت دادگستری متکفل انجام امورات این موضوع شود.
وی افزود: اگر قانون بخواهد میتوانیم در برنامه هفتم توسعه در خصوص بیمه بدون مقصر مفاد مربوط به آن را اضافه کنیم.