حوزه دانش بنیان و آموزش فنی و حرفهای در برنامه هفتم مغفول مانده است
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به بررسی احکام برنامه هفتم در این کمیسیون، گفت: حوزه دانش بنیان و آموزش فنی و حرفهای در برنامه هفتم مغفول مانده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، احمدحسین فلاحی در تشریح نشست امروز کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: این کمیسیون میزبان وزیر علوم و معاونان وی برای بررسی احکام مربوط به حوزه آموزش عالی در برنامه هفتم بود که کمیسیون پیشنهاداتی برای ارائه به کمیسیون تلفیق ارائه کرد.
وی افزود: از جمله مصوبات کمیسیون ارتقاء رتبه علمی کشور در جهان و منطقه و افزایش تعداد دانشجویان خارجی در کشور طی ۵ سال و همچنین استثنا کردن قراردادهای پژوهشی دانشگاهها از مالیات بود.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری یادآور شد: همچنین با حذف ماده (۹۶) لایحه برنامه هفتم که درباره اخذ شهریه از دانشجویان دانشگاههای دولتی بود، کمیسیون تصمیم مهمی در خصوص رعایت اصل ۳۰ قانون اساسی اتخاذ کرد که این پیشنهاد نیز به کمیسیون تلفیق ارائه خواهد شد.
فلاحی افزود: در بخش دوم جلسه امروز میزبان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و همچنین رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بودیم که در این زمینه نیز با توجه به اینکه احکام قابل توجهی در لایحه برنامه هفتم نیامده است کمیسیون پیشنهاداتی را جهت تقویت حوزه دانشبنیان مصوب کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: رئیس سازمان فنی و حرفهای و معاونان وی، دیگر مهمانان کمیسیون آموزش بودند که در بحث آموزش فنی و حرفهای نیز حکم قابل توجهی در برنامه هفتم وجود ندارد که پیشنهاداتی برای تقویت این حوزه نیز در کمیسیون مصوب شد. حضور رئیس و معاونان مرکز تحقیقات کشاورزی نیز دیگر دستور کار کمیسیون بود که در این رابطه پیشنهادات اصلاحی به ویژه برای راهاندازی سامانهای برای ثبت اطلاعات کشاورزی کشور داده شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: آخرین دستور کمیسیون نیز حضور رئیس و معاونان جهاد دانشگاهی بود که مقرر شد در برنامه هفتم از ظرفیت این نهاد علمی به ویژه در حوزه ساخت و تولید قطارهای برقی و سایر حوزههای دانش بنیان استفاده شود.