پخش زنده
امروز: -
زاهدی دریافت وجه برای ارائه برنامههای معمول آموزش و پرورش را خلاف قانون اساسی و خلاف شرع اعلام کرد و گفت: این کار باعث میشود پول حرام وارد مدارس شود و تأثیرات بدی بگذارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عادله سجادی، رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی و رسیدگی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو درباره غیرقانونی بودن دریافت وجه در مدارس دولتی گفت: مشارکت و جذب کمکهای مردمی در مدارس انجام میشود، اما به کرات در جلسات متعدد به مدیران مدارس اعلام شده که کاملاً داوطلبانه و با میل و رغبت و رضایت اولیا انجام شود.
وی با بیان اینکه هیچ زور و فشار و الزام و اجباری برای جذب مشارکت و کمک مردمی در کار نیست افزود: هر اولیایی که داوطلبانه تمایل داشته باشد و در بخشی از امورات جاری مدرسه کمک کند ما استقبال میکنیم.
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی و رسیدگی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: ما مدرسههایی در تهران داریم که مدیران آنها طوری خدمات آموزشی را ارائه دادند که اولیا بسیار استقبال میکرده و با یک شرایط ویژهای در بحث مشارکتها حضور دارند و مبلغ قابل توجهی کمک میکنند.
سجادی با بیان اینکه سرانهها به مدارس پرداخت میشود اظهار کرد: بخش بزرگی از بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق و پاداش میشود لذا باید برای هزینههای جاری که در مدارس وجود دارد مانند نگهداشت ساختمان و هزینه آب و برق فکر اساسی کرد.
وی یادآور شد: اگر موردی از دریافت اجباری وجه در مدارس دولتی به ما گزارش شود، ما طبق مقررات برخورد خواهیم کرد.
در ادامه، محمد مهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: طبق اصل سیام قانون اساسی دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد.
وی افزود: در این اصل قانونی، بحث مدارس دولتی و غیردولتی و غیرانتفاعی مطرح نشده و بعدها به آن اضافه شده است.
عضو کمیسیون آموزش مجلس ضمن انتقاد از راه اندازی انواع و اقسام مدارس دولتی تحت عنوان مدارس نمونه دولتی و نمونه مردمی و هیئت امنایی و شاهد در طول این سالها اظهار کرد: طبق اصل سیام قانون اساسی آموزش باید رایگان باشد و مدارس دولتی حق دریافت حتی یک ریال تحت عنوان شهریه را ندارند.
زاهدی متذکر شد: در کنار آموزش رایگان که معلم باید حضور داشته باشد و دروس را مطابق برنامه آموزشی تدریس کند، اما ممکن است برخی مدارس کلاسهای فوق العاده و خارج از برنامهی معمول مدرسه برگزار کنند که در این صورت با توافق اولیا میتوانند مبلغی را دریافت کنند.
این نماینده مجلس دریافت وجه برای ارائه برنامههای معمول آموزش و پرورش را خلاف قانون اساسی و خلاف شرع اعلام کرد و گفت: این کار باعث میشود پول حرام وارد مدارس شود و تأثیرات بدی بگذارد.
وی با بیان اینکه انجمن اولیا و مربیان در مدارس میتوانند با اولیا درمورد جبران برخی سرانههای مدارس صحبت کنند افزود: متأسفانه در دولت قبل و ابتدای دولت سیزدهم، نسبت به تأمین سرانه مدارس کوتاهیهایی صورت گرفت و به مدارس فشار وارد شد و مدارس هم ناچار شدند به اولیا فشار وارد کنند درصورتیکه دولت باید سرانه دانش آموزی را در اختیار مدارس قرار دهد.
زاهدی از تسامح آموزش و پرورش نسبت به قرار دادن سرانه در اختیار مدارس انتقاد و تصریح کرد: آموزش و پرورش عوامل مختلفی مانند عقب افتادگی حقوق معلمان و بازنشستگان را پیش پای مسئولان و مدارس میگذارد تا سرانه مدارس تعلق نگیرد که این مسئله را باید خود وزیر آموزش و پرورش پیگیری کند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس عدم مهندسی منابع مالی و منابع انسانی را از جمله دلایل کمبود پول و سرانه دانش آموزی عنوان کرد.