پخش زنده
امروز: -
علیرضا داودی از آمریکا بهعنوان بزرگترین کشور بدهکار به دنیا نام برد و اظهار کرد: مفاهیم حقوق بشری بیشتر قوارههای نگه دارنده قدرت برتر در دنیا تلقی میشود و با حقوق بشر در ستیز کامل است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا داودی کارشناس ارشد مسائل سیاسی و بینالملل در مصاحبه با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو درباره موضوع حقوق بشر آمریکایی گفت: ما در حوزه بینالملل، ایدئالهایی داریم که جزو آرزوهای بشریت و آرزوهای مکتوب شدهای است که بشردوست دارد به آن برسد؛ اما نظام بینالملل نظام واقعیات است و لزوماً قرار نیست ایدهآلهای بشری تحقق پیدا کند.
وی نفس شکلگیری سازمان ملل را به معنای خارجشدن دنیا از تعادل برای دستیابی به آرمانها و ایدهآلها دانست و افزود: شورای امنیت توسط فاتحان جنگ جهانی جانمایی شده است.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: حقوق بشر آمریکایی اینطور معنا میشود که اگر جنایتی توسط آمریکا انجام شد، دفاع مشروع برونمرزی صورتگرفته؛ اما اگر همین دفاع مشروع برونمرزی را کشور دیگری انجام دهد میگویند علیه حقوق بشر اقدام شده است.
داودی تصریح کرد: حمله یکجانبه آمریکا و متحدانش به کشورهای عراق و افغانستان و لیبی نشانگر این مطلب است که تاریخ و مفهوم حقوق بشر صرفاً به یک رونما برای سخنرانی و مجامع بینالمللی و ژستهای رسانهای تبدیل شده و عقبه ماجرا در حد یک شعار باقیمانده است.
وی به وضعیت آمریکا در حوزه حقوق بشر اشاره و بیان کرد: همین آمریکایی که بیشترین حجم مقالات و سخنرانیها را در حوزه حقوق بشری دارد یکی از ضدبشریترین سازمانهای نظامی دنیا مانند سازمان منافقین را از لیست گروههای تروریستی خارج کرد و اصرار هم داشت که جریان مقاومت داخلی مانند حزبالله که برای حفظ اراضی شکلگرفته را در لیست تروریستی قرار دهد و اسم آن را هم صیانت از حقوق بشر گذاشت.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: مقوله «استاندارد در محل» از مفاهیمی است که مسئله احقاق گزارههای حقه و اولیه انسانها مانند بیان و اندیشه را در کنار حقوقی مانند بشر در محل متفاوت میکند و یک گزاره پذیرفته شده بینالمللی هم هست؛ اما این گزاره در آلمان یک معنا پیدا میکند در افغانستان معنای دیگری دارد و در اراضی رژیم اشغال معنای آن کاملاً متفاوت است.
داودی افزود: برای مثال کشور جیبوتی مصداق حقوق بشر را یک مسئله میداند و کشور انگلستان مصداق حقوق بشر را در قالب مسئله دیگر تعریف میکند؛ اما به میزان قدرت کشورها، این مصداقها برای افکار عمومی برجسته میشوند.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین چالشهای آمریکا و کشورهایی که جنس تعاریف و مصداقیابی آنها در حوزه حقوق بشر متفاوت است این است که جمهوری اسلامی معیار آنها و این دوگانگیها را زیر سؤال برد البته هزینه این شکستن را هم پرداخت کرد.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی در رادیو گفتگو یادآور شد: وقتی پلیس آلبانی منافقین را قلم و قمع کرد آمریکا با صدور بیانیه اعلام کرد که این مسئله داخلی است و ما حمایت میکنیم درصورتیکه منافقین را خود آمریکاییها وارد آلبانی کرده بودند؛ اما کافی است جمهوری اسلامی موشکی را آزمایش کند تا اعلام کنند که ایران مخالف موازین حقوق بینالملل عمل میکند.
داودی معتقد است هفته حقوق بشر آمریکایی یکی از بزرگترین مصادیق پرداخت هزینه برای مبارزه با این مدل استانداردسازی است که دنیا به نفع خودش مصادره کرده است.
وی با تصریح بر اینکه حقوق بینالملل صرفاً برای یک سری کشورهای خاص و بر اساس قدرت نوشته شده است گفت: وقتی به قانون جنگل قواره میدهند طبیعتاً یک سری نفعها بیشتر دیده میشود که رویکرد سلطهای و اجباری دارد بهطوریکه حتی اعضای شورای امنیت سازمان ملل هم به یکدیگر اعتماد ندارند و قانون وتو را تصویب کردند.
داودی از آمریکا بهعنوان بزرگترین کشور بدهکار به دنیا نام برد و اظهار کرد: مفاهیم حقوق بشری بیشتر قوارههای نگه دارنده قدرت برتر در دنیا تلقی میشود که با حقوق بشر در ستیز کامل است.