پخش زنده
امروز: -
انگلیسیها اکنون به بحرانها عادت کرده اند، اما آنچه این بار ترسناکتر شده، همراه شدن حس ناامیدی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن جان هریس (John Harris)، تحلیل گر روزنامه گاردین نوشت : در ۱۵ سالی که به گزارش امور سیاسی مشغول است، هیچ گاه همچون امسال، احساس سرخوردگی و ناامیدی را در میان مردم انگلیس ندیده است. وی افزوده است شماری از مشکلات جاری مردم انگلیس، بسیار آشنایند مثلا درآمد اندک، ناامنی و بی ثباتی و احساس ناامیدی ناشی از قطع ارتباط با قدرت و توان اثرگذاری. به نوشته نویسنده، موارد دیگر هم عبارتند از تورم، ناتوانی در بازپرداخت اقساط وام بانکی، ناتوانی در پرداخت مبلغ اجاره مسکن و پیامدهای همه گیری ویروس کرونا که اکنون آشکار میشوند. جان هریس مینویسد اکنون نه تنها ناامیدی درباره سیاست، بلکه درباره زندگی روزمره در انگلیس دیده میشود.
جان هریس در گاردین نوشت در لندن ممکن است سیاستمداران و دولتمردان، با وراجی تلاش کنند تا شدت مشکلات و بحرانهای جاری در انگلیس را اندک جلوه دهند، اما موفق نمیشوند. وی مینویسد وعده ریشی سوناک (Rishi Sunak) نخست وزیر مبنی بر نصف شدن تورم تا کریسمس، قابل اعتنا نیست و کایر استارمر (Keir Starmer)، رهبر حزب کارگر که رقیب اصلی دولت محافظه کار است در صدد است بگوید به علت شدت بیماری جامعه انگلیس، درمان بی فایده است. به نظر نویسنده گاردین، رهبران دو حزب بزرگ انگلیس، اکنون همان سخنان یاوه را که بوریس جانسون، نخست وزیر اسبق درباره بهبود اوضاع بر زبان میراند و شعارهای ملی گرایانه میداد، تکرار میکنند و اکنون یک جمعیت مردد و مضطرب در انگلیس، به رهبران این جامعه نگاه میکند و میبیند این رهبران نیز دچار همان سرگشتگی و اضطرابند و بدین ترتیب، خوش بینی در کشور دفن میشود.
به نظر نویسنده روزنامه گاردین، تورم در انگلیس کماکان در حال افزایش است، خدمات حمل و نقل عمومی و پستی کاهش مییابد، شهرداریها با کمبود بودجه دست و پنجه نرم میکنند و انتطار میرود بانک مرکزی انگلیس بزودی اعلام کند اقتصاد دچار رکود شده است. نویسنده ادامه میدهد ۱۵ سال پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، آیا اکنون این فکر جدی نیست که بحران جدیدی در راه است؟