سرعت بیابانی شدن اراضی کشور ۳ برابر فعالیتهای بیابانزدایی
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه سطح عرصههای بیابانی کشور ۴۴ میلیون هکتار است، اذعان داشت: از این سطح حدود ۳۰ تا ۳۲ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در دومین روز از کارگاه آموزشی و نشست همافزایی برای حکمرانی متعالی سرزمین گفت: برای سلامت حوزههای آبخیز نباید تنها مسایل اکولوژیک را ببینیم بلکه مدیریت منابع طبیعی با سه فاکتور مهم اکولوژیک، اقتصادی و اجتماعی امکانپذیر است.
عباسعلی نوبخت افزود : نزدیک به ۹۰ میلیون هکتار فعالیت در حوزههای آبخیز کشور باقی مانده که برای ۱۸ تا ۱۹ میلیون هکتار آن طرح اجرایی تدوین شده است.
وی در همین حال بر اجرای طرحهای آبخیزداری در قالب برنامههای توسعه هفتم و هشتم تاکید کرد و اظهار داشت: ما برنامه برای مطالعه و اجرای طرحهای آبخیزداری داریم.
نوبخت به ارزشهای بازاری و غیربازاری آبخیزداری در کشور اشاره و تصریح کرد: به ازای یک واحد هزینه و اعتبار در حوزه آبخیزداری، ۴.۴ تا ۴.۷ سود به طبیعت باز میگردد.
وی درباره سرعت بیابانی شدن اراضی کشور نیز گفت: سرعت بیابانی شدن اراضی کشور ۳ برابر فعالیتهایی است که در بخش مقابله با بیابانزایی انجام میدهیم.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که سطح عرصههای بیابانی کشور ۴۴ میلیون هکتار است، اذعان داشت: از این سطح حدود ۳۰ تا ۳۲ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی است.
وی ادامه داد: با اعتبارات اختصاصی در قالب برنامه ششم توسعه سالانه ۳۰۰ هزار هکتار مقابله با بیابانزایی در کشور انجام شد در حالی که سالانه حدود یک میلیون هکتار بیابانزایی داریم.
نوبخت به گسترش بیابانزایی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: تعداد استانهای بیابانی از ۱۴ استان به ۲۲ استان رسیده ضمن آن که حدود ۲۷۰ میلیون هکتار عرصههای گرد و غبار در اطراف کشور ما هستند و ایران تحت تاثیر گرد و غبار این اراضی قرار دارد.
وی ادامه داد: اگر مراتع کشور تبدیل به بیابان شود، سطح بیابانها افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در همین حال از تدوین برنامه ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی در سطح ۵۰ میلیون هکتار به منظور مدیریت مراتع خبر داد و اظهار داشت: این برنامه برای یک بازه زمانی پنج ساله آماده شده و امیدواریم با همافزایی با وزارت کشور اجرایی شود.
وی با اشاره به تدوین طرح مردمیسازی منابع طبیعی گفت: این طرح با رویکرد مدیریت سامانهای عرفی در قالب کارکردهای بازاری و غیربازاری توسط جوامع محلی آماده شده است.
نوبخت درباره اهمیت طرح مدیریت جامع آبخیزداری نیز اذعان داشت: این طرح تضمینی برای امنیت زیستی، غذایی و ملی است.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه از شروع به کار، آبخیز در سه حوزه بزرگ خبر داد.