پخش زنده
امروز: -
سازمان ملل متحد روز یکشنبه با اشاره به اینکه «تولید ارزان، سریع و آسان» مواد مخدر صنعتی به شکل گیری بازارهای متعدد در جهان منجر شده است، درباره «پیامدهای فاجعه بار» این وضع هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان ملل متحد در بیانیهای که همراه با گزارش سالانه خود منتشر کرد، نوشت فنتانیل، یک ماده مخدر صنعتی پنجاه بار قویتر از هروئین، به صورت ریشهای مصرف مواد مخدر را در آمریکای شمالی تغییر داده است.
در سال ۲۰۲۱ بیشتر مرگهای ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در این منطقه به این ماده نسبت داده شد؛ و این احتمال وجود دارد که تولید چنین موادی بازهم افزایش یابد.
این نهاد سازمان ملل متحد مستقر در وین در اتریش، درباره پیامد جنگ اوکراین هشدار داد: برخی نشانهها حاکی از آن است این مناقشه این خاصیت را دارد با توجه به دانش موجود و بازارهای مهم در حال توسعه در این منطقه، باعث گسترش قاچاق مواد مخدر صنعتی شود.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان ملل متحد همچنین به اوضاع در افغانستان اشاره و اعلام کرد کاهش مورد انتظار در مورد کشت خشخاش با توجه به ممنوع شدن آن از سوی دولت طالبان احتمال دارد به تغییر جهت به سوی ساخت متامفتامین منجر شود.
افغانستان در حال حاضر یکی از تولیدکنندگان اصلی این ماده اعتیاد آور است که همچنان «اصلیترین ماده مخدر صنعتی در جهان» است که به صورت غیر قانونی تولید شده است.
مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان ملل متحد در این بیانیه اعلام کرد ما باید مبارزه با قاچاقچیانی را که از درگیریها و بحرانهای جهانی برای گسترش تولید مواد مخدر، بهویژه مواد صنعتی سوء استفاده میکنند، افزایش دهیم.
این گزارش به علاوه درباره پیامدهای زیست محیطی اقتصاد مواد مخدر هشدار داد.
در حوضه آمازون، کشت کوکا با "عرضه همواره رکوردی" و "شبکههای بیش از پیش چابک" فعالیتهای مجرمانه مثل جنگل زدایی غیر قانونی و قاچاق حیات وحش را تشدید میکند.
طبق گزارش سازمان ملل متحد، در سطح جهانی بیش از ۲۹۶ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ مواد مخدر مصرف میکردند که افزایش ۲۳ درصدی را در مدت ۱۰ سال نشان میدهد.
اما موضوع نگران کننده تر، شمار افرادی است که از اختلالات مرتبط با مصرف مواد مخدر رنج میبرند که در مقایسه با دوره مشابه افزایش ۴۵ درصدی را نشان میدهد. به عبارتی از هر پنج نفر فقط یک نفر تحت مداوا قرار میگیرد.