پخش زنده
امروز: -
تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی اتمی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف استفاده بهینه از ظرفیت های فناوری صلحآمیز هستهای امضا شد.
معاون سازمان انرژی اتمی در آیین امضای تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: یکی از ماموریتهای مهم سازمان انرژی اتمی استفاده بهینه از ظرفیت های فناوری صلحآمیز هستهای در زندگی مردم است که یکی از ابعاد مهم آن در حوزه سلامت است.
پژمان شیرمردی با بیان اینکه در دو سال گذشته فعالیتهای خوبی برای استفاده از این فناوری صلح آمیز برای حل مشکلات سلامت کشور آغاز شده است گفت: با توجه به ظرفیت اساتید برجسته دانشگاه ها و تجهیزات کارآمد آزمایشگاهی، نگاه ما این است که با هم افزایی در این مجموعه و با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تبیین کاربرد صنعت هستهای برای مردم، نتیجه این همکاریها منجر به یک دستاورد عملی برای مردم شود.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ظرفیت خوبی برای همکاری دارد و یکی از مهمترین مفاد تفاهمنامه امروز ایجاد و توسعه همکاری مشترک، انتقال تجربیات دو مجموعه است.
آقای شیرمردی در خصوص تجاری سازی محصولات فناورانه در حوزه پرتوها گفت: استفاده از فناوری استریل سازی به صورت تجاری هم شکل گرفته و موادی که کاربرد آن در حوزه سلامت است، باید در ابتدا آزمایشات بالینی را پشت سر بگذارند و و پس از اخذ مجوز، تجاری سازی شود.
آقای شیرمردی افزود: امروزه حوزه امنیت غذایی و محیط زیست یکی از نیازهای اساسی کشور است که با همکاری با دانشگاهها می توانیم نقش مهمی را در حوزه های کلیدی ایفا کنیم.
وی گفت: نظام سلطه سالها جنجال سازی داشته و به فکر منحرف سازی افکار عمومی دنیا بوده تا استفادههای صلحآمیز فناوری هستهای در ذهن مردم کمرنگ شود و معرفی نشود، حالا ما مصمم هستیم که در جمهوری اسلامی ایران با همکاری با دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی هر چه بیشتر نسبت به معرفی این ظرفیت ها تلاش کنیم.
شکل گیری مرکز رشد برای توسعه فعالیت های هسته ای بین نخبگان
علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: با توجه به خدمات متنوع و متکثر در حوزه بهداشت و درمان در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و استفاده بهینه از ظرفیت شرکت توسعه کاربرد پرتوها در زمینه سلامت، مفاد تفاهمنامه امروز بر مبنای چند محورهستند که عبارتند از زمینه کاری مشترک بین دو دستگاه و شکل گیری یک مرکز رشد مشترک با شرکت توسعه کاربرد پرتو ایران سازمان انرژی اتمی، استفاده بهینه از فناوری این شرکت در حوزه سلامت، شکل گیری کمیته تحقیق و توسعه مشترک بین دو دستگاه، استفاده بهینه از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه صنعت غذایی کشور، آفت زدایی، افزایش کیفیت مواد غذایی از نظر فیزیکی و شیمیایی، استفاده از پرتو دهی در ادویه جات، غلات و مواد غذایی.
وی افزود: در بخش پزشکی نیز هیدروژل های جاذب زخم و استفاده از این ظرفیت برای بیماران پروانه ای، استفاده بهینه از پرتو ها در حوزه کشاورزی، استفاده از پرتوها برای استریل سازی مواد تجهیزات پزشکی و توسعه پژوهش های بالینی محور و کاربردهای بالینی محور مثل پودر بند آورنده خون از جمله مفاد این تفاهم نامه محسوب می شود .