برگزاری کنگره تازه های آسم کودکان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
کنگره تازههای تشخیص و درمان آسم کودکان در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون آموزش و سلامت بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر در
حاشیه برگزاری این کنگره، گفت: با توجه به اهمیت بالای بیماری آسم، هرساله نشستی برای بررسی جدیدترین یافتههای علمی در تشخیص و درمان این بیماری، در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر برگزار میشود.
دکتر حمید آهنچیان افزود: آسم، بیماری مزمنی است که به واسطه علائم متغیری از جمله انسداد مجاری هوایی و التهاب برونش مشخص میشود، مجاری هوایی در افراد مبتلا به آسم، دچار التهاب، تورم و حساسیت میشود و به برخی از مواد استنشاقی، واکنش شدیدی نشان میدهند.
فوق تخصص بیماریهای آسم و آلرژی افزود: با بروز واکنش، عضلات صاف اطراف مجاری هوایی، منقبض، راههای هوایی، متورم و باریکتر و باعث نفوذ کمتر هوا به داخل ریهها میشود؛ ضمن اینکه با شروع این علائم، سلولهای مجاری هوایی آغاز به ترشح موکوس (مایع غلیظی که موجب محدود کردن مجاری هوایی میشود) میکنند و در نهایت این واکنشها منجر به بروز بیماری آسم میشوند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماریهای آلرژیک شیوع بالایی دارد، اظهار کرد: آسم یکی ازشایعترین بیماریهای مزمن در کودکان ایرانی با نرخ شیوع ۱۰ -۱۲ درصد است.
دکتر آهنچیان ادامه داد: بیمارستان کودکان اکبر، بزرگترین مرکز تخصصی و فوق تخصصی کودکان بیمار در شرق کشور است و به عنوان مرکز درمان آسم و آلرژی، هرساله میزبان بیش از هزاران بیمار با مشکلات آسم و آلرژی به صورت سرپایی و بستری است.
وی با بیان اینکه به روز رسانی اطلاعات علمی در درمان کودکان بیمار مبتلا به آسم، از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: یافتن جدیدترین روشهای پیشگیری، تشخیص و درمان آسم و آلرژی، استفاده از جدیدترین مقالات پژوهشی، پیگیری جدیدترین و به روزترین تجهیزات پزشکی در درمان کودکان مبتلا به آسم و تبادل این یافتهها با همکاران متخصص اطفال، نقش مهمی در افزایش کیفی خدمت رسانی بیمارستانی دارد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر به عنوان قطب بیماریهای آسم و آلرژی در شرق کشور شناخته شده است.