تجاریسازی فناوری کشت بافت گیاهی در کشور
در دومین دوره گردهمايي ملی کشت بافت گیاهی، موانع تولید و تجاریسازی فناوری کشت بافت در کشور شناسایی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، این دوره از گردهمايي ملی کشت بافت گیاهی با هدف حمایت از توسعه محصولات دانشبنیان در حوزه زیست فناوری کشاورزی و ایجاد زنجیره ارزش از ۲۶ تا ۲۸ تیرماه ۱۴۰۲ در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار میشود.
تامین مواد شیمیایی، اسکرینهاوس مرکز هسته تولید، واحدهای تولیدی کشت بافت گیاهی، واحد معرفی ارقام، باغات مادری استاندارد، نهال استاندارد گواهی شده، باغات استاندارد تولیدی، عرضه محصول باغی سالم و شبکه فروش و توزیع از جمله مواردی هستند که در چرخه تولید تا تجاریسازی محصولات حوزه کشت بافت گیاهی در این گردهمايي بررسی خواهد شد.
شناسایی موانع تولید و تجاریسازی فناوری کشت بافت در کشور و مانعزدایی، معرفی ظرفیتهای جدید حوزه کشت بافت گیاهی و کارآفرینی در این حوزه و پرداختن به جنبههای کاربردی، از جمله رویکردهای برگزاری دومین گردهمايي ملی کشت بافت گیاهی است.
همچنین فعالٍسازی استارتاپها، جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی برای ایدههای فناورانه و خلاق و تشریح حمایتهای دولتی از بخش خصوصی و پرداخت تسهیلات نیز از دیگر رویکردهای برگزاری این گردهمايي هستند.
این گردهمايي توسط پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و انجمن صنفی کشت بافت گیاهی ایران برگزار میشود.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری معاونت علمی، وزارت علوم، تحقیقات فناوری، وزارت جهاد کشاورزی، انجمن گل و گیاههای زینتی ایران، انجمن بیوتکنولوژی ایران، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و شرکت سبز زیست ژن از جمله حامیان برگزاری این گردهمايي هستند.
گفتنی است: کشت بافت در اصل به جدا کردن بافتی از یک قسمت گیاه (نوک شاخه، برگ و...) و پرورش آن در یک محیط استریل و عاری از هرگونه آلودگی، همراه با مواد غذایی و نورلازم برای رشد اطلاق میشود در نهایت از این قطعه، یک گیاه کامل به دست میآید. محیط کشت حاوی تمامی مواد غذایی مورد نیاز برای انجام این فرآیند است.