انتشار کتاب "تهدیدات هیبریدی در غرب آسیا"
پایان نامه سراستاد خلبان نیشابوری، در زمینه جنگ های مدرنِ ترکیبی، تبدیل به کتاب شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،
استاد روابط بین الملل دانشگاه اصفهان و دانشکده مطالعات بین الملل دانشگاه سان یات سن چین گفت: پایان نامه
کارشناسی ارشد آقای جعفر عیدی نیشابوری _سراستاد نیشابوری علوم و فنون هوانوردی کشور_ پس از دفاع و کسب نمره عالی، تبدیل به کتاب شد.
دکتر عنایت الله یزدانی افزود: کتاب "تهدیدات هیبریدی در غرب آسیا" بر گرفته شده از پایان نامه کارشناسی ارشد تحت عنوان: « تهدیدات هیبریدی درغرب آسیا با تمرکز بر محوریت جمهوری اسلامی ایران» متعلق به آقای جعفر عیدی نیشابوری، به راهنمایی آقای دکتر عنایت الله یزدانی و مشاوره آقای دکتر محمدعلی بصیری است که در گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان از آن دفاع شد.
وی ادامه داد: به دلیل اهمیت موضوع, این پایان نامه پس از انجام تغییرات مختصر، توسط مرکز مطالعات و پژوهش های اطلاعاتی معاونت اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی ایران، در ۳۸۷ صفحه و با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه به چاپ رسید.
دکتر یزدانی اظهار داشت: جنگ های هیبریدی یا ترکیبی، از آن دست موضوعاتی هست که به لحاظ حجم ادبیات در ایران، در مراحل ابتدایی قرار دارد و در واقع این کتاب که توسط انتشارات مرکز آموزشی و پژوهشی شهید سپهبد صیاد شیرازی به زیور چاپ آراسته شده است، تلاشی است برای افزودن اطلاعات و دانش مخاطبان در این زمینه بسیار مهم.
این استاد برجسته دانشگاه اظهار کرد: با دستیابی بشر به فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی, رفتار دولتها نیر بر اساس نحوه و چگونگی بکارگیری این فناوری ها و ابزارها در حال تغییر و دگرگونی هست و اگرچه در خصوص رفتارهای منتهی به جنگ، هنوز نبردهای سنتی کاملا مسخ نشده اند، اما به مدد فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و دیگر فناوری ها، انواع جدیدی از جنگ ها در قرن بیست و یکم در حال شکل گیری و توسعه است که به لحاظ ساختاری و ماهیت با جنگ های کلاسیک و سنتی تفاوت زیادی دارند.
دکتر یزدانی تصریح کرد: از جمله این جنگ های جدید، جنگ های هیبریدی یا ترکیبی هستند که از آن به عنوان جنگ های نسل پنجم یاد می کنند که دارای هشت مولفه؛ دیپلماسی، جنگ اقتصادی، حملات سایبری، نیروهای کلاسیک نظامی، نیروهای نامنظم و چریکی، نیروهای ویژه، عملیات اطلاعاتی و تبلیغاتی و نیز حمایت از ناآرامی ها و شورش های داخلی است.
وی با اشاره به اینکه جنگ های هیبریدی مجموعه ای از عوامل سخت، نیمه سخت، نرم و نیمه نرم را در برمیگیرد, افزود: در حقیقت طرح و کاربرد جنگ های هیبریدی زمانی ظهور و بروز پیدا کرد که با پایان جنگ سرد، مفهوم و گستره امنیت نیز دچار تغییرات اساسی شد و جهان از امنیت صرفا نظامی عبور کرد و وارد یک فضایی شد که امنیت با تهدیدها های متعدد نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، روانی، زیست محیطی، و سایبری روبرو شد که از آن به عنوان مفهوم امنیت موسع یاد می کنند.
استاد دانشگاه سان یات سن چین گفت: در واقع جنگ هیبریدی یک خط ممتد از عملیات نظامی، درگیری های قومی - جمعیتی، عملیات روانی، جنگ تبلیغی- رسانه ای، هجمه فکری_فرهنگی، هدف قرار دادن سرمایه اجتماعی، القاء نامیدی و نیز فشار و تحریم های بین المللی می باشد، که با نیت از پای درآوردن جامعه هدف شکل می گیرد.
دکتر یزدانی ادامه داد: این کتاب با هدف تبیین نسل های نوینی از تهدیدات و جنگ ها در عصر کوانتوم و تأثیر تحول سیستم روابط بین الملل به سمت پیچیدگی و آشوب بر منطقه غرب آسیا و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به رشته تحریر در آمده است و با نگارش این کتاب سعی شده است تا حد قابل توجهی، مطالعات نوین و گسترده در خصوص تهدیدات هیبریدی در منطقه غرب آسیا صورت پذیرد.
وی افزود: در واقع این کتاب تلاشی است برای بازخوانش تهدیدها و جنگ هیبریدی در منطقه مهم و حساس غرب آسیا و تحلیل تاثیر این نوع از تهدیدها بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که با هدف ارتقا سطح و پیشبرد ادبیات نظامی و امنیتی و برقراری ارتباط دقیق و علمی تر ساختارهای دفاعی کشور و مراکز علمی-تحقیقاتی نیروهای مسلح با حوزه حساس و پیچیده روابط بین الملل به رشته تحریر در آمده است.
وی در پایان تصریح کرد: این کتاب در چهار فصل شامل: معرفی پارادایم و چهارچوب تحلیلی مورداستفاده در کتاب، معرفی تهدیدات هیبریدی و مکانیسم عملکردی آن ها، تهدیدات هیبریدی در منطقه غرب آسیا و در نهایت تهدیدات هیبریدی و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران نوشته شده است و به نظر می رسد، دانشکده های افسری و مراکز آموزشی نظامی، سیاسی و راهبردی نیز می توانند از این کتاب ارزشمند، به عنوان متن درسی استفاده کنند.
انتشار کتاب "تهدیدات هیبریدی در غرب آسیا" انتشار کتاب "تهدیدات هیبریدی در غرب آسیا" انتشار کتاب "تهدیدات هیبریدی در غرب آسیا" انتشار کتاب "تهدیدات هیبریدی در غرب آسیا"