برگزاری همایش "تولید پنبه زیست سازگار" در نیشابور
همایش "تولید پنبه زیست سازگار"، با هدف آموزش روشهای مبارزه طبیعی با آفات، به همت کانون بسیج مهندسان کشاورزی و انجمن بیولوژیک نیشابور برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور، ضمن اشاره به اهمیت و
جایگاه محصول پنبه گفت: شهرستان میان جلگه که به تازگی از نیشابور مستقل شده است، از جایگاه خوبی در تولید این محصول استراتژیک برخوردار است.
علی مبارکی افزود: سطح زیرکشت پنبه در شهرستانهای میان جلگه و نیشابور، پنج هزار و ۲۰۰ هکتار است که چهارهزار و ۱۰۰ هکتار آن ارقام پنبه اصلاح شده و ۹۰۰ هکتار آن ارقام بومی است.
رئیس انجمن بیولوژیک کشور و مسئول کانون بسیج مهندسان کشاورزی نیشابور نیز در این همایش گفت: مصرف سموم شیمیایی، اثرات مخرب و جبران ناپذیری را در چرخه غذایی و محیط زیست کشور ایجاد میکند و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی، هم باعث ایجاد مخاطرات بهداشتی برای مصرف کنندگان داخلی و هم باعث صادرات نشدن این محصولات است.
احمد همت آبادی افزود: در کشور بیش از ۱۵ عامل کنترل بیولوژیک توسط ۵۰ مرکز تولید میشود و حشرات مفید و شکارگر تولیدی در انسکتاریوم نیشابور نیز برای مبارزه با آفات تخصصی پنبه و سایر محصولات در همه شهرستانها و استانها، قابل استفاده است.
گلمحمدی رییس بسیج جامعه کشاورزی استان خراسان رضوی نیز در این همایش، با تاکید بر ظرفیت بالای کارشناسان طرح ملی بسیج همگام با کشاورز، تصریح کرد: ترویج روشهای غیر شیمیایی کنترل آفات در سطح مزارع و باغات در دستور کار کارشناسان قرار گرفته و شهرستان نیشابور با بیش از ۵۰ کارشناس طرح، در این مهم پیشتاز است.
انسکتاریوم از دو واژه ی insecta به معنی بندپا و arium به معنای مکان تشکیل شده و محیطی است که برای حشرات، عنکبوتیان و بندپایان با الهام از محیط زندیگیشان شبیه سازی می شود.
محصول اصلی انسکتاریوم، بسته ها یا کارت های کوچکی حاوی مراحل مختلف زندگی حشره (تخم، لارو یا حشره کامل ) است که به منظور کنترل آفات در مزرعه یا گلخانه، نصب و رهاسازی می شوند.