پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت : رشد تولید و مهار تورم از اولویتهای اصلی لایحه برنامه هفتم است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رادیو اقتصاد در برنامه بهارستان با آقای دکتر علیرضا شهبازی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به موضوع لایحه برنامه هفتم پرداخت.
سوال: رییس جمهور این هفته لایحه برنامه هفتم را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردند، آقای رئیس که برای تقدیم لایحه برنامه هفتم در صحن مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده بودند گفتند قصد داریم در این برنامه توانمندیها و ظرفیتهای تمام بخشهای کشور را ببینیم و از آن استفاده کنیم و موانع و مشکلات توسعه کشور را مشاهده و آن را رفع کنیم. رئیس جمهور در مورد برنامه هفتم به دو نکته اشاره کردند یکی این که در این برنامه دولت قصد دارد توانمندی تمام بخشهای کشور را در نظر بگیرد و دوم این که موانع پیش روی توسعه کشور را رفع کند، بفرمائید که شناخت دقیق ظرفیتها و موانع چه کمکی میتواند به بهتر اجرا شدن برنامه هفتم توسعه کند؟
شهبازی: ایشان روی چند موضوع تاکید داشتند یکی این که در جهت رشد تولید و مهار تورم گفتند که برنامه جوری طراحی شده و تهیه شده در دولت که این موضوع را مدنظر قرار داشته باشیم و همینطور استفاده کند از نقاط ضعف و اشکالاتی که برنامههای گذشته داشته و عواملی که باعث عدم دسترسی به برنامههای گذشته که از اینها استفاده کند و در راستای برنامهای باشد که نسبت به گذشته آن ضعفها و اشکالات را نداشته باشد که من معتقد هستم بعد از ارائه برنامه هفتم به مجلس توسط رئیس جمهور و اقدامی هم که مجلس انجام داد و کمیسیون تلفیق برنامه هفتم تشکیل شد و به حمدالله انتخابات خوبی هم صورت گرفت انشاالله امیدواریم که مجلس هم با هماهنگی و همکاری دولت در راستای آن چیزی که مدنظر است و بتواند در جهت رشد و توسعه کشور عمل کند و آن نواقصی که در برنامههای گذشته وجود داشته برطرف شود انشاالله ما شاهد برنامهای باشیم که نسبت به برنامه گذشته از ظرفیت بالایی برخوردار باشد و بشود در جهت رشد و توسعه کشور اقدامات و قدمهای مثبت تری برداشته شود.
سوال: آقای قالیباف رییس مجلس هم اشاراتی داشتند در مورد برنامه و مسئله محوری و اولویت بندی کاری را در برنامه هفتم مورد تاکید قرار دادند، بفرمائید براساس تجربه برنامههای گذشته، الگوی همکاری مجلس و دولت برای اجرای برنامه هفتم چطور خواهد بود؟
شهبازی: مطلبی هم که آقای رئیس جمهور و هم آقای قالیباف اشاره کردند در ارتباط با مردم محوری برنامه بود که توجهی شود در جهت کمک گرفتن از مردم و مجموعه بخش خصوصی که این میتواند در جهت رشد و توسعه کشور موثر باشد.
سوال: ما در سنوات گذشته همان طور که قطعا شما کاملا استحضار دارید، خیلی نتوانستیم به ابعاد برنامههای تنظیم شده در برنامههای ۵ ساله توسعه کشور برسیم، چه راهکارها و آسیب شناسیهایی در مجلس اتفاق افتاده که الان لایحه تقدیم مجلس شده و مجلس باید آن را بررسی و مورد واکاوی و تائید قرار دهد که بشود ظرفیتهایی را ایجاد کرد که در برنامه هفتم حرکت رو به جلویی داشته باشد؟
شهبازی: حتما کمیسیون تلفیق برنامه هفتم این کار را خواهد کرد به خصوص که توسط مرکز پژوهشهای مجلس هم اقداماتی در جهت شناسایی اشکالات و موانعی که در برنامههای گذشته بوده و پیشنهاداتی که ارائه دادند حتما از همه اینها و نظرات صاحبنظران استفاده خواهد شد که آن نواقص و اشکالات برنامه گذشته در برنامه هفتم کمتر باشد.
سوال: تصور میکنید که بررسی برنامه لایحه هفتم چقدر زمان خواهد برد؟
شهبازی: چیزی که باید عملیاتی شود این است که میدانید برنامه ششم شش ماه تمدید شد یعنی تا شهریور، ما معتقد هستیم که هم کمیسیون تلفیق و هم
سوال: بار دوم شش ماه تمدید شد دیگر؟
شهبازی: بله بار دوم و حتی بار سوم، بار سوم تمدید شد و احتمالا ظرف یکی دو ماه آینده کمیسیون و مجلس کارهایش را انجام دهد و در نهایت تائید شود و به شورای نگهبان داده شود.