پخش زنده
امروز: -
نهمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه کشور سال ۱۴۰۲ با معرفی پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نهمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه کشور سال ۱۴۰۲ به همت گروه علوم پایه فرهنگستان علوم برگزار شد و در این مراسم که به بهانه بزرگداشت ابوریحان بیرونی برگزار شد، پنج جوان چهره و شاخص علمی کشور در رشتههای فیزیک، ریاضی، شیمی، زمینشناسی و زیستشناسی معرفی و تجلیل شدند.
دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، دکتر یوسف ثبوتی، رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم، دکتر علیاکبر صالحی، معاون پژوهشی و قائممقام رئیس فرهنگستان علوم، آیت الله دکتر سید مصطفی محققداماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدجواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی، رؤسای شاخههای ریاضی، فیزیک، شیمی، زمین شناسی و زیست شناسی گروه علوم پایه فرهنگستان علوم، تعدادی از اعضای پیوسته و وابسته و همکاران مدعو فرهنگستان علوم و استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و خانوادههای برگزیدگان از جمله حاضران در این مراسم بودند.
در این مراسم از ۵ پژوهشگر جوان در حوزههای علوم پایه فیزیک، ریاضی، زیست شناسی، زمین شناسی و شیمی تقدیر به عمل آمد که اسامی این پژوهشگران به این شرح است:
"دکتر عاطفه جوادی" در شاخه فیزیک، "دکتر ناصر گلستانی" در شاخه ریاضی "، دکتر هادی پرستار شهری" در شاخه شیمی، "دکتر امین جمشیدی" در شاخه زمین شناسی، "دکتر مسلم شریفی نیا" در شاخه زیست شناسی، به عنوان پژوهشگران شاخه علوم پایه معرفی شدند.
دکتر عاطفه جوادی درباره پروژه تحقیاتی خود درباره روند تحول کهکشانها بر اساس یافتههای هابل و جیمز وب اطلاعاتی را بیان کرد و روند مطالعه خود درباره تشکیل تحول کهکشانها را بر اساس اسلایدهایی به نمایش در آورد.
وی گفت: ما با استفاده از تلسکوپ زمینی توانستیم تاریخ کهکشانها را مطالعه کنیم. من با کهکشان مارپیچی «ام ۳۳» شروع کردم. این کهکشان، کهکشانی شبیه راه شیری است و من در هاوایی در حدود چند سال مشغول رصد این کهکشان بودیم. ما این پروژه تحقیقاتی را به جیمز وب و هابل ارائه دادیم و خوشبختانه آنها پذیرفتند که این پروژه را ادامه دهند.
جوادی در پایان گفت: ما در حال بهره برداری از رصد خانه علمی ایران هستیم. ما در یکسال آینده رصدهایی را با جدیدترین تلسکوپهایی که تولید شده انجام میدهیم و این تلسکوپ در اختیار تمام جامعه نجومی ایران قرار میگیرد.
دکتر ناصر گلستانی نیز درباره اهمیت ماتریکس در محاسبات نکاتی بیان کرد و درباره اهمیت ماتریکسها بر روی فناوری اشاره کرد و توضیحاتی در کاربرد این علم برای رفع معضل ترافیک و ساخت بزرگراههای شهری ارائه داد.
دکتر هادی پرستار شهری هم درباره یک چالش بینالمللی، یعنی چالش اصالت مواد غذایی تحقیقات خود را ارائه داد.
وی درباره چرخه جامعیت غذا یعنی رصد مواد غذایی از مزرعه تا سفره اشاره کرد.
پرستار شهری به مبحث تقلب در عرضه غذا در جهان اشاره کرد که متوجه سودجویان در حوزه صنعت غذا است.
وی به تکنیکهایی اشاره کرد که این اصالتسنجی را از خود مزرعه آغاز میکند. او به تولید دستگاههایی اشاره کرد که جهت استفاده عموم مردم جهت اصالتسنجی مواد غذایی طراحی و در آستانه تولید است.
دکتر امین جمشیدی به سوابق تحصیلی و آموزشی خود اشاره کرد و گفت: ایران از لحاظ کیفیت، رنگ و تنوع رتبه اول در جهان دارد و از لحاظ حجم رتبه چهارم در جهان را دارد.
وی ظرفیت کمنظیر این معادن را دلیل اصلی علاقه خود به تحقیق در این موضوع عنوان کرد و توضیحات تکمیلی درباره تنوع این معادن و نحوه استفاده آن ارائه کرد.
دکتر مسلم شریفینیا درباره فعالیت خود در پژوهش میگوی کشور مطالبی را بیان کرد. او گفت: یکی از چالشها در حوزه میگو بیماریهایی است که در این حوزه وجود دارد که میتواند آسیب بسیاری به اقتصاد و صنعت میگو بزند.
این پژوهشگر حوزه آبزیان درباره بحث آبشیرینکنها و چالشها وتهدیدهای آن نیز مطالبی را بیان کرد.