پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قصهگویی را بهترین ظرفیت برای انتقال مفاهیم فرهنگی عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، محمدمهدی اسماعیلی امروز در آیین پایانی دومین دوسالانه قصهگویی نهال امید در جلفا گفت: ادبیات داستانی ما پیشینهای قوی و متکی بر آموزههای ارزشمند فرهنگی و دینی دارد و میتواند یکی از بهترین راهکارها برای آموختن مفاهیم فرهنگی و اجتماعی در جامعه به ویژه برای نسل جدید باشد.
وی اظهار کرد: علاوه بر پیشینه دیرینهای که قصه گویی در جامعه ایرانی دارد، جایگاه ویژه حکایات آموزنده دینی و قصه های قرآنی در ادبیات داستانی ما، قصهگویی را به ظرفیتی عمیق و ارزشمند برای انتقال مفاهیم فرهنگی در حوزه آموزش و فرهنگ اجتماعی کشورمان تبدیل کرده است.
وی افزود: در همه خانوادههای ایرانی کودکان با قصه بزرگ میشوند که این فرصت را باید برای انتقال مفاهیم فرهنگی مغتنم بدانیم.
اسماعیلی با اشاره به جایگاه ویژه کودکان و نوجوانان در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری این وزارتخانه خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این راستا برنامهریزیهای خوبی داشته و ما نیز در وزارتخانه از اقدامات خوب این نهاد برای فعالیتهای فرهنگی و ادبی حوزه کودک و نوجوان حمایت میکنیم.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز گفت: ۵۳۹۲ نفر امسال در جشنواره دوسالانه قصهگویی نهال امید شرکت کردند که این میزان نسبت به دوره گذشته ۲۲۰ درصد رشد نشان می دهد.
محمدرضا هراتی افزود: این جشنواره با هدف حفظ و پاسداشت ادبیات شفاهی، ایجاد رقابت سالم و سازنده و انگیزش میان کتابداران، تلاش در جهت گسترش خدمات جنبی کتابخانهها، شناسایی استعدادها و بهرهمندی از توانمندی مختلف در کتابخانههای با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» در موضوعاتی چون «مسائل روز جامعه»، «موضوعات آزاد»، «سبک زندگی ایرانی اسلامی»، «شعار سال؛ تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» برگزار شد.
وی با بیان اینکه قصهگویی میتواند کودکان و نوجوانان را متوجه این مهم سازد که برای داشتن ملتی سربلند وکشوری آزاد و قدرتمند باید با هم یک دل و متحد و استوار بود، به تفاوتهای قصهگویی شرق و غرب اشاره کرد و گفت: قصهگویی در شرق بیشتر حکیمانه است، اما در غرب بیشتر جنبه سرگرمی دارد، همچنین قصهگویان شرقی بیشتر کلام محورند و قصهگویان غربی حرکت محور و غالبا قصهگوییهایشان نمایشی است.
استاندار آذربایجان شرقی هم خاطرنشان کرد: قصه و قصه گویی هویت تاریخی ایرانیان است و در زمانی که خبری از فضای مجازی نبود، کودکان و نوجوانان با استفاده از این قصه ها، سرگرم بوده و از آنها بهره مند می شدند.
عابدین خرم یکی از آثار شبیخون فرهنگی را جدا کردن نسل کنونی از قصه ها دانست و گفت: اگر بخواهیم امید داشته باشیم باید فرهنگ ایرانی و اسلامی را در قالب این قصه ها به نسل جدید منتقل کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: قصه یک هنر والا و قصه گویی یک هنرمند فاخر است که امیدواریم بتوانیم این هنر را در قالب متناسب به دیگر نسل ها منتقل کنیم.
در مراسم پایانی دومین دوسالانه سراسری قصه گویی نهال امید ۶ برگزیده بخش دیجیتال، ۶ برگزیده بخش صحنه و ۳ شایسته تقدیر در بخش صحنه ای و ۳ برگزیده بخش ویژه منطقه آزاد ارس تقدیر شدند.
مرحله ملی و نهایی این جشنواره با رقابت 96 قصه گوی برگزیده کشور به مدت دو روز در شهر جلفا برگزار شد.