پخش زنده
امروز: -
بیش از چهار سال و نیم تاخیر در اجرای طرح جایگزینی کارتهای بانکی با کارتهای سوخت، خروج ارز از کشور را به دنبال دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، بر اساس آمارهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، واردات تراشه کارتهای سوخت از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، حدود ۵ میلیون دلار ارز از کشور خارج کرده؛ زیرا سال گذشته حدود چهار میلیون قطعه و از ابتدای امسال هم حدود ۹۳۷ هزار قطعه کارت سوخت صادر شده و هزینه واردات هر تراشه کارت سوخت، حدود یک دلار است.
این رقم با احتساب دلار ۴۱۳۰۰ تومانی، معادل وام ازدواج ۱۸۰ میلیون تومانی برای بیش از هزار نفر و ۱۰۰ میشود.
بررسیهای میدانی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در جایگاههای سوخت حاکی از آن است که اغلب مردم اطلاعی از وارداتی بودن تراشه کارت سوخت ندارند و وقتی متوجه این مسئله میشوند، از دولت مطالبه میکنند که باید این تراشهها را بومی سازی کند.
طرحی به نام جایگزینی کارتهای بانکی با کارتهای سوخت هم وجود دارد که میتوان با استفاده از آن، بدون نیاز به تغییر سهمیه و نرخ سوخت، سوختگیری کرد تا مردم و دولت نیازی به صرفه هزینه برای صدور کارت سوخت نداشته باشند؛ این طرح با استقبال رانندگان در جایگاههای سوخت هم همراه شد.
سوال اینجاست که چرا کارتهای بانکی جایگزین کارتهای سوخت نمیشوند؟ آن هم در شرایطی که هزینه صدور هر کارت سوخت از ۱۰ هزار تومان در سال ۹۲ به ۱۰۰ هزار تومان در وضعیت فعلی رسیده است و تغییر نرخ ارز، بر قیمت تمام شده تولید آن اثر میگذارد.
بیشتر بخوانید:
مسئولان وزارت نفت در پاسخ به پیگیری خبرگزاری صداوسیما گفتند که برای اجرای این طرح، نیاز به دریافت اطلاعاتی از یک دستگاه اجرایی دیگر دارند؛ آقای نژادعلی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی میگوید: پلیس راهور باید اطلاعات ناوگان و خودروها را در اختیار ما بگذارد.
موضوعی که سردار هادیانفر رئیس پلیس راهور در سیزدهم خرداد، درباره آن اینطور پاسخ داد که مسئولان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تاکنون هم برای صدور کارت سوخت، اطلاعات را از پلیس دریافت میکردند.
اکنون معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی میگوید، جلساتی برای دریافت این اطلاعات با پلیس راهور در حال برگزاری است.
اجرایی شدن طرح جایگزینی کارتهای بانکی با کارتهای سوخت، بیش از چهار سال و نیم طول کشیده است.
گزارش از رقیه هویدا - خبرنگار گروه انرژی خبرگزاری صداوسیما