پخش زنده
امروز: -
پژمان شیرمردی گفت: موضوع تبیین ظرفیتهای هستهای و دستاوردها صرفاً مختص سازمان انرژی اتمی نیست و صداوسیما، دانشگاهها و کرسیهای آزاداندیشی باید در یک فضای همافزایی در راستای معرفی ظرفیت مغفول مانده صنعت هستهای به جامعه اقدام کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی کشور در مصاحبه با برنامه زنده «رویداد» رادیو گفتگو با اشاره به اینکه انرژی هستهای در حوزه تولید انرژی، سلامت، امنیت غذایی، محیطزیست و صنعت و کشاورزی کاربرد دارد گفت: سهم ۱۱ درصدی انرژی هستهای دنیا در تولید برق و انرژی نشان از ظرفیت بالا در این حوزه است.
وی افزود: کشور ما هم از این امکانات مهم و راهبردی بینصیب نبوده و بهعنوان یکی از کشورهای دارندة رآکتورهای هستهای در این بخش فعال است؛ اما میزان فعلی کافی نیست؛ چون طبق تأکیدات مقام معظم رهبری در جلسه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای هستهای کشور باید به سمت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق حرکت کنیم.
معاون سازمان انرژی اتمی کشور از اهمیت فناوری هستهای در ارتقای امنیت غذایی و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی سخن گفت و اظهار کرد: اگر قبل از کاشت بذر در زمین، میزان مشخصی پرتودهی کنیم شاهد رقمهای باکیفیت بالاتر و مقاومتری نسبت به آفات تولید خواهیم بود.
شیرمردی با بیان اینکه استفاده از آفتکشهای شیمیایی احتمال ایجاد بیماری را در بلندمدت افزایش میدهد گفت: پرتودهی و تولید رقم مقاوم به آفت با استفاده از فناوری هستهای، نیاز کشور به سموم شیمیایی و مواد نگه دارنده را رفع میکند.
این مقام مسئول یادآور شد: در حال حاضر حدود ۱۰۰ کشور دنیا از محصولات پرتودهی شده استفاده میکنند و این صنعت در کشورهای پیشرفتة دنیا، سهم قابلتوجهی در نگهداشت مواد غذایی به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه آمریکا، روسیه، چین هندوستان از بیشترین سامانههای پرتودهی بهرهمند هستند گفت: این نشان میدهد که موضوع امنیت غذایی برای آنها مهم است و استفاده از ابزار پرتودهی برای ارتقای امنیت غذایی برای آنها بهمراتب مهمتر است.
معاون سازمان انرژی اتمی کشور عنوان کرد: ما مصمم هستیم که طبق سند راهبردی، فرمایشات مقام معظم رهبری را به عرصه عمل برسانیم و سهم فناوری هستهای را برای حل مشکلات مردم افزایش دهیم.
شیرمردی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی رویکرد جهاد تبیین را به جدیت تمام دنبال میکند گفت: سازمان انرژی اتمی در راستای تبیین ظرفیتها و دستاوردها اقدامات خوبی را شروع کرده و در تولید محتوا نیز کارهای بزرگی در تولید انیمیشن و کلیپها و سخنرانیها و بنرهای مختلف انجام داده است.
این مقام مسئول متذکر شد: موضوع تبیین ظرفیتهای هستهای و دستاوردها صرفاً مختص سازمان انرژی اتمی نیست و اصحاب رسانه و فعالان این حوزه، صداوسیما، دانشگاهها و کرسیهای آزاداندیشی باید در یک فضای همافزایی در راستای معرفی ظرفیت مغفول مانده صنعت هستهای به جامعه اقدام کنند بهطوریکه مردم بدانند این صنعت کاربردهای فراوانی در حوزه سلامت و محیطزیست و کشاورزی و صنعت دارد.