روز بسیج اساتید گرامی باد
سی و یکم خرداد ماه به نام روز بسیج اساتید مزین شده است، روزی که مصادف با سالروز شهادت استاد عارف دکتر مصطفی چمران است.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، سی و یکم خرداد روز
بسیج اساتید و روزی است که استاد شهید دکتر چمران بعد از سالها مجاهدت و تلاش در راه کمک به مستضعفان به شهادت رسید .
روز بسیج اساتید
به همین مناسبت این روز به نام ماه در تقویم ملی کشورمان به نام روز بسیج اساتید مزین شده است، روزی که سالروز شهادت شهید دانشمند دکتر مصطفی چمران است؛ شهید والامقامی که با وجود داشتن کرسی علمی و جایگاه مادی در دنیای مدرن غرب، حاضر نشدند در پیشرفت و توسعه برنامه نظامی آمریکا ـ به عنوان سمبل استکبار شرکت کند؛ و به مصداق آیه شریفه " وَ جاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ" تمامی جایگاه و تمکن مادی را رها کرد، به جبهه مقاومت اسلامی پیوسته، با جان و مال خویش به جهاد فی سبیل الله پرداخت و سمبل استاد تراز انقلاب اسلامی شد.
رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز بسیج اساتید فرمودند:
بسیج اساتید باید برای جوانان دانشگاهی امیدآفرینی کند و در حل مشکلات کشور مشارکت داشته باشد.
امام خمینی در سال ۵۸ فرمان تاریخی خود را مبنی بر شکل گیری بسیج عمومی در سال ۱۳۵۸، صادر کرد.
تشکیل بسیج اساتید
بر این اساس، در اواخر دهه ۶۰ و دقیقا بعد از دفاع مقدس امام راحل بر تشکیل بسیج طلاب و دانشجویان تاکید کردند و بدنبال آن در ابتدای دهه ۷۰ بسیج اقشار مختلف از جمله بسیج طلاب، بسیج دانشجویان و در ادامه بسیج اساتید شکل گرفت.
در حال حاضر دهها هزار استاد بسیجی در دانشگاههای کشور مشغول به فعالیت هستند و در سازمان بسیج اساتید عضویت دارند.
اساتید بسیجی برای انجام رسالت خود فعالیتهای مختلفی را انجام میدهند، در این برهه زمانی یکی از رسالتهای مهم بسیج اساتید، جهاد تبیین است.
وظیفه اساتید در قبال جوانان
امسال با عنوان سال "مهار تورم، رشد تولید" از سوی مقام معظم رهبری، اعلام شده است بنابراین یکی دیگر از رسالتهای بسیج اساتید میتواند کمک به تحقق این شعارباشد.
بسیج اساتید به عنوان نخبگان دانشگاهی میتوانند با ارائه راه حلها در رفع مشکلات و مسائل جامعه از جمله حل مسائل اقتصادی کشور مشارکت داشته باشند.
امید آفرینی و نقش اساتید در این زمینه
همچنین بسیج اساتید به عنوان یک قشر هدایتگر میتواند نقش معلمی و تربیتی خود را بخوبی ایفا کند و بذر امید را در دل جوانان بکارد و این ظرفیت مهم و آینده ساز را درمسیر رشد و بالندگی کشور قرار دهند.
نقش اساتید دانشگاه در آگاه سازی جوانان
دشمنان انقلاب اسلامی پس از اینکه در جنگ سخت نظامی مستقیم، جنگهای نیابتی و تحریمها نتوانستند بر این کشور غلبه پیدا کنند، به جنگهای ترکیبی نرم (جنگ روانی، جنگ رسانهای و جنگ روایت ها، جنگ شناختی و...) و ایجاد شک و شبهه در میان جوانان بویژه دانشگاهیان روی آورده اند.
ایجاد شبهه و بزرگنمایی مشکلات حربه دشمنان
دشمن در این جنگ نابرابر به دنبال آن است تا با ایجاد شبهه و اغفال جوانان، بذر ناامیدی را در دل برخی از جوانان ما بکارد و آنها را در مقابل داشتههای خود و از جمله بزرگترین این داشتهها یعنی کشور و دین قرار دهد، لذا در این شرایط بسیج اساتید باید نسبت به آگاه کردن جوانان اقدام کنند.
امروز ایران در بسیاری از حوزهها و از جمله در عرصه علمی به عنوان یکی از کشورهای مهم دنیا مطرح شده و همین مسئله هم دشمن را ترسانده است و میخواهد با برهم زدن آرامش و نظم دانشگاهها جلوی رشد و پیشرفت جوانان ما را بگیرد.
نقش تاریخی اساتید در آگاه کردن جوانان
اگر بسیج اساتید بتواند این نقشها را ایفا کند، رسالت تاریخی خود را در این برهه زمانی انجام داده و در راه شهید چمران قدم برداشته است.
شهید چمران الگویی مناسب برای اساتید بسیجی
شهید چمران پیش از انقلاب اسلامی برای کمک به مستضعفین و مظلومین لبنان تمام رفاه، موقعیت شغلی و بهانههای دیگر را رها میکند و حتی خانواده خود را به خدا میسپارد و رها میکند و رهسپار جنوب لبنان میشود و در مقابل رژیم غاصب صهونیستی میایستد.
با پیروزی انقلاب اسلامی هم مناصب مختلفی از وزارت تا نمایندگی مجلس به او داده یا کسب میکند که همه آن مناصب را برای حضور در جبهههای جنگ رها میکند.
شهید چمران از علم خود در عرصه دفاعی کشور مانند ساخت پلهای شناور هم استفاده کرد و نهایتا سال ۶۰ در منطقه جنگی و در مسیر دهلاویه به سوسنگرد به درجه رفیع شهادت نائل آمد تا مانند چراغی روشن بخش راه رهروان عشق و دانایی در طول تاریخ باشد و در این مسیر جادوانه شود.
منابع: ایسنا، دانشگاه کردستان