خوزستان رتبه اول کشور در غرق شدگی با وجود ۲ هزار استخر در استان
رئیس هیئت ورزشهای آبی خوزستان: باوجود ۲ هزار استخر در خوزستان، اما این استان در جایگاه اول غرق شدگی در کشور قرار دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، با گرم شدن هوا، حضور مردم در کنار سواحل و رودخانههای استان خوزستان افزایش مییابد، این درحالی است که بسیاری از افراد علاقمند به
شنا هستند و اقدام به
شناکردن در آبها و سواحل ناایمن کرده که موجب غرق شدن میشود.
براساس آخرین آمار و مستندات، از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ استان خوزستان از نظر تعداد موراد غرق شدگی استان اول کشور بود، در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۲۵ مورد غرق شدگی اتفاق افتاد و رتبه دوم را به خود اختصاص داد، این درحالی است که با کاهش تدریجی این حادثه و ثبت ۹۸ مورد غرق شدگی در سال ۱۴۰۱، استان ما در جایگاه سوم کشور قرار گرفت.
رودخانه محل مناسبی برای شناکردن نیست و علاقمندان به شنا باید به جای رودخانه و دریا و دریاچه، به استخر بروند تا در شرایطی ایمن و مناسب و درحضور نجات غریق از این ورزش و تفریح، لذت ببرند.
رئیس هیئت ورزشهای آبی خوزستان گفت: فقر آموزش شنا، ناآشنایی افراد با وضعیت رودخانههای استان و نبود امکانات شناکردن و شنا در منطقه ممنوعه از جمله عوامل مهم و موثر در غرق شدن به شمار میروند.
بابک حسامیان با بیان اینکه اماکن آبی متولیانی دارند که دولتی، نیمه دولتی و یا خصوصی هستند، افزود: متولیان وقتی کارهایی برای استانداردسازی انجام ندهند و استانداردها و ایستگاههای امداد و نجات تعریف نکنند، بدون شک ضریب خطر و وقوع حوادث را افزایش میدهند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل مهم در وقوع غرق شدگی، رفتار مردم است، بطوریکه وقتی به اماکن تفریحی برای شنا میروند، با یک نگاه به اطراف باید ایمنی و ناایمنی محیط را ارزیابی کنند که در این صورت باید تابلوی مناسب بودن محیط برای شنا و همچنین استقرار ایستگاه نجات یا نجات غریق با لباس و نشانههای خاص به خود وجود داشته باشد.
حسامیان میگوید: درصورتیکه موارد یاد شده در محل مشاهده نشد، افراد باید از شناکردن خودداری کنند، حتی اگر بتوان شنا کرد، ناایمن است، زیرا امدادگر و نجات غریق حضور ندارد.
وی بر استانداردسازی اماکن آبی از سوی متولیان تاکید و اضافه کرد: این موضوع در اختیار هیئتهای شنا و ورزشهای آبی، هیئت نجات غریق، اداره بهداشت، اداره ورزش و جوانان شهرستانها و استان است که درصورت مراجعه متولی و متقاضی برای استانداردسازی، هیئت ورزشهای آبی براساس آئین نامه، کارهای مربوط را انجام خواهد داد.
حسامیان با بیان اینکه هیئت نجات غریق زمینه پیشگیری از غرق شدگی را دارد، گفت: پس از غرق شدن، اورژانس و حوزه درمان در این امر دخیل هستند و باید فرد را احیا کرده و از مرگ نجات دهند.
رئیس هیئت ورزشهای آبی خوزستان پیشگیری از غرق شدن را کاری بسیار مهم برشمرد و افزود: به دلیل اینکه خوزستان استان اول کشور در حوزه آبی و دارای بیشترین فضای آبی کشور محسوب میشود، بیشترین حوادث غرق شدگی کماکان استان اول کشور هستیم که دلیل آن فضاهای آبی، نبود استانداردها و بی توجهی مردم به نکات ایمنی است.
حسامیان بر شناکردن تفریحی در محیطهای دارای تابلوی مجاز بودن شنا و در حضور امدادگران و نجات غریق تاکید و اضافه کرد: علاوه بر موارد یاد شده، متولیان باید برای استانداردسازی مراجعه کنند.
وجود ۲ هزار استخر در خوزستان
وی به وجود ۲ هزار استخر در استان خوزستان به واسطه دستگاههای اجرایی و قرار گرفتن در رتبه بعدی استان تهران اشاره کرد و گفت: دستگاههای اجرایی از جمله؛ نفت، نیرو و فولاد اقدام به ساخت استخر به منظور عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود میکنند، ولی این محل در اختیار مردم و اداره ورزش و جوانان نیست و به کارکنان و خانوادههای آنها اختصاص داده میشود که نوعی ایراد به شمار میرود.
حسامیان به وجود استخر شهید حمید با استانداردهای آسیایی در اهواز اشاره کرد و افزود: اما این محل در اختیار مردم نیست و اختصاصی کارکنان و خانوادههای آنها است.
این مقام مسئول درخصوص استخرهای تربیت بدنی میگوید: این استخرها به بخش خصوصی واگذار شده اند، ضمن اینکه مشکل اصلی عدم تمکین متولیان و پیمانکاران از قانون و فقر آموزش است.