معاون شهردار مشهد:
تغییر تدریجی الگوی کاشت فضای سبز مشهد
الگوی کاشت فضای سبز و ورود گونههای گیاهی جدید و مناسب با اقلیم مشهد طی ۱۵ سال اخیر در طرحهای توسعه فضای شهری به صورت تدریجی تغییر کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد گفت:
طی سالهای اخیر و با توسعه فضای سبز شهری، استفاده از دانش روز و روشهای جدید طراحی منظر و نیز بهره گیری از شیوههای کارآمد نگهداری فضای سبز شهری، اولویت اصلی مدیریت شهری مشهد بوده و تلاش شده تا مشهد به عنوان پیشروترین کلانشهر ایران در زمینه توسعه و نگهداری فضای سبز شهری مطرح شود.
علی نجفی افزود: یکی از مهمترین اصول توسعه و نگهداری فضای سبز شهری، پیاده سازی الگوی طراحی کاشت منظر است که در آن با استفاده از جدیدترین روشهای طراحی، گونههای مناسب اقلیم و منظر شهری براساس الگوها و طرحهای مشخصی در کنار هم قرار میگیرند و در نهایت منظر شهری مشخصی را ایجاد میکنند.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی گسترده ایران طی دهههای اخیر و خشکسالیهای مکرر در خراسان رضوی و شهر مشهد، تغییر الگوی کاشت منظر شهری و همسو با این تغییر اقلیم امری اجتناب ناپذیر است؛ چرا که تنها با همراهی با اقلیم و طبیعت شهری میتوان به فضای سبزی پایدار دست یافت.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: به همین منظور و براساس هماهنگیهای صورت گرفته و همکاری با مراکز برتر دانشگاهی کشور، تغییر تدریجی در الگوی کاشت منظر شهری در دستور کار قرار دارد و بر مبنای این طرح طی ۱۵ سال اخیر گونههای گیاهی جدیدی به جدول گونههای گیاهی قابل کاشت در فضای سبز شهری مشهد افزوده شده است.
نجفی افزود: این گونهها شامل ارس، ژونی پروس، ارغوان، داغداغان، انواع توت، برگ نو، گیاهان پوششی و درختچههای گوناگون هستند که عواملی نظیر تطابق اقلیمی، کم آب طلبی، هزینههای نگهداری پایین، مقاومت در برابر تنشهای محیطی و پایداری زیست محیطی باعث انتخاب آنها به منظور استفاده بیشتر در فضای سبز شهری شده است.
وی بیان کرد: تغییر الگوی کاشت منظر، یکی از مناسبترین روشهای حفظ و توسعه فضای سبز شهری براساس تغییرات اقلیمی است و طی سالهای اخیر با هدف گذاری تحقیقاتی در این زمینه، مدیریت شهری مشهد به تجربیات مناسبی دست یافته است.
معاون شهردار مشهد در پایان خاطر نشان کرد: فرآیند اصلاح الگوی کاشت با توجه به وسعت فضای سبز و تغییرات مداوم اقلیمی یک فعالیت مستمر و سالیانه است و به تناسب پایان عمر فیزیولوژیک گیاهان و تغییرات جدید اقلیمی، فرآیند طراحی و الگوهای کاشت نیز تغییر مییابد.