پخش زنده
امروز: -
سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله سید محمد کاظم دهدشتی امروز در حوزه علمیه آبادان گرامی داشته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ جمعی از روحانیون، شهروندان، بازاریان و کسبه با حضور در آیین گرامیداشت آیت الله سید محمد کاظم دهدشتی به بیان ویژگیهای وی پرداختند.
در این مراسم، از مرحوم آیت الله دهدشتی بعنوان فردی فرهیخته یاد شد و به ذکر فضایل اخلاقی از خدمات آن عالم فقید قدردانی شد.
آیت الله حاج سید محمد کاظم دهدشتی فرزند آیت الله سید عبدالعزیز دهدشتی که در سال ۱۳۰۷ در نجف اشرف چشم به جهان گشود.
آیت الله سید محمدکاظم دهدشتی در نجف اشرف تدریجا مدارج علمی و اخلاقی را نزد اساتیدی، چون، آیت الله سید عبدالعلی سبزواری و آیات عظام حکیم، خویی، شاهرودی، میرزا باقر زنجانی، سید عبدالهادی شیرازی و آقا میرزا کاظم تبریزی طی کرد.
وی در دوران ستمشاهی مبارزات فراوانی ضد رژیم طاغوت انجام داد و در دوران جنگ تحمیلی هم در کنار پیر بسیجی آیت الله جمی در کنار رزمندگان ماند.
در باب اقدامات فرهنگی مرحوم آیت الله دهدشتی باید گفت: وی با تاسیس کتابخانه ضمن آشنایی نسل جوان با مفاهیم اسلام ناب و با روشنگری درباره فرقههای ضالهای مانند بهائیت مبارزه گستردهای داشت.
در سال ۱۳۵۸ کلنگ احداث حوزه علمیه را زد و با شروع جنگ تحمیلی بدلیل علاقه و دلبستگی که به آبادان داشت به اتفاق خانواده، همراه با پیر بسیجی آبادان آیت الله جمی سالها در کنار رزمندگان ماند و در دوران محاصره شهر، گزارش مسائل و مشکلات را بارها حضوراً خدمت امام خمینی (ره) عرضه میکرد. در شرایطی که از آسمان و زمین بر آبادان گلوله میبارید و شهر در حال نابودی بود او از تکمیل ساختمان حوزه علمیه غافل نبود بطوری که در دی ماه ۱۳۶۳ زمانی که ساختمان حوزه در حال تکمیل بود در اثر اصابت گلوله خمپاره در حیاط حوزه، ۳ نفر از کارگران به اتفاق معمار حوزه – شهید مالگرد – به شهادت میرسند و آیت الله دهدشتی به شدت مجروح میشود که در اثر شدت جراحات دست چپ وی از ناحیه آرنج قطع میشود، اما علی رغم بروز این حادثه از ادامه تلاش باز نماند و پس از مدتی ساختمان حوزه علمیه تکمیل و در سال ۱۳۷۰ حوزه او رسماً کار خود را آغاز میکند.
مرحوم دهدشتی و حاج آقا جمی در ایام دفاع مقدس نیز ضمن حضور همیشگی در آبادان بعنوان قوت قلب رزمندگان اسلام به شمار میرفتند تا جائیکه آیت الله دهدشتی یک دست خود را در آبادان تقدیم انقلاب کرد و حجت الاسلام جمی نیز هیچگاه نمازجمعه را حتی در محاصره آبادان توسط بعثیها تعطیل نکرد.
این عالم ربانی در ۳۱ خرداد ۱۳۸۲ در حین نماز دعوت حق را لبیک گفت.