۸۰ وعده انتخاباتی رئیس جمهور پایش شده است
سخنگوی دولت از پایش نزدیک به ۸۰ وعده انتخاباتی آقای رئیسی و پیگیری آنها خبر داد و گفت: دولت سیزدهم، ظرفیتهای به کما رفته را فعال کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، علی بهادری جهرمی، امروز سهشنبه در نشست خبری، ضمن تبریک به مناسبت سالروز ازدواج حضرت امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گفت: از مجلس شورای اسلامی برای رأی اعتماد به وزیر جهاد کشاورزی تشکر میکنم.
بهادری جهرمی با توجه به اینکه در آستانه هفته قوه قضاییه و سالروز ترور شهید بهشتی و یاران بزرگوار ایشان هستیم، افزود: روز پنجشنبه، یکم تیر، نشست مشترک دولت و قوه قضاییه به میزبانی این قوه برگزار خواهد شد.
سخنگوی دولت، بیان داشت: لایحه برنامه هفتم، روزهای گذشته تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و امیدواریم با همکاری دولت و مجلس بتوان برنامهای تصویب کرد که بر خلاف برنامههای گذشته که متأسفانه درصد پایینی از اجرا و عملیات را داشتند، برنامه با قابلیت اجرا و شدنی و کار کارشناسی مشترک، نهایی شود و مردم بتوانند شیرینی اجرای آن را بچشند.
بهادری جهرمی، گفت: دیروز، بانک مرکزی، آمار نهایی رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ را منتشر کرد که بر اساس آن در این سال، رشد اقتصادی ۴ درصدی پشت سر گذاشته شد و پس از رشد اقتصادی ۴.۴ درصدی سال ۱۴۰۰ این موضوع نشاندهنده ادامه رشد اقتصادی در ۲ سال گذشته بوده است.
سخنگوی دولت، عنوان کرد: این رشد با هدفگذاری دولت و برنامه هفتم که برنامه آینده ما خواهد بود فاصله دارد، اما با مسیری که در دهه گذشته، گذرانده شده و رشدهای اقتصادی بسیار پایین بوده است، نشان از حرکت به سمت مثبت شدن وضعیت رشد اقتصادی دارد.
بهادری جهرمی، تصریح کرد: تولید ناخالص داخلی در فصلهای مختلف سال گذشته، قابل توجه بود که فصول آن، سیر صعودی داشته است. یعنی از رشد اقتصادی نزدیک ۲ درصدی آغاز شده است و تا رشد اقتصادی ۵.۳ درصدی تا فصل زمستان بود. یعنی مسیر هم نشان میدهد که جهت رشد اقتصادی رو به رشد است.
سخنگوی دولت، گفت: رشد اقتصادی ما هم با نفت و هم بدون نفت، مثبت بوده است که هر دو عددهای قابل قبولی را نشان میدهند. بهعنوان مثال در زمستان، رشد اقتصادی بدون محاسبه نفت، ۴.۷ و با نفت ۵.۳ بوده است.
بهادریجهرمی، ادامه داد: در حوزه مصرف بخش خصوصی هم آمارها نشان میدهد که ما با رشد ۸.۷ درصدی روبرو بودیم، در حالیکه همزمان دولت سعی کرده است که هزینههای خود را کاهش دهد و مانع افزایش آن شود.
سخنگوی دولت، یادآور شد: یکی از موضوعات بسیار خوب که در آمار سال گذشته دیده شد، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص بود که بر مبنای عدد ثابت محاسبه میشود و با رشد ۶.۷ درصدی روبرو شده بود. پس از دوره چند سالهای که در این عدد منفی یا صفر بودیم، رشد ۶.۷ درصدی در این حوزه، نشانه رشدهای مثبتتر در آینده خواهد بود.
بهادری جهرمی، تصریح کرد: صادرات کالاهای ما در سال گذشته، ۸.۲ درصد و سال قبل از آن یعنی سال ۱۴۰۰، ۵.۲ درصد رشد داشته و رشد حوزه صادرات، بیش از رشد حوزه واردات بوده است.
سخنگوی دولت با توجه به دو آمار بسیار خوشحالکننده در حوزههای کشاورزی و ساختمان گفت: تأکید میکنم که این رشدها با هدفگذاریها فاصله دارد و باید بیش از پیش تقویت شود. رشدهای مثبت در بخشهای کشاورزی و ساختمان است. رشد در این دو حوزه، چند سال منفی بود.
بهادری جهرمی، بیان داشت: سال ۱۴۰۱ در حوزه کشاورزی پس از چند سال متوالی فضای منفی گذشته، رشد اقتصادی مثبت را تجربه کردیم. در بخش ساختمان هم رشد اقتصادی مثبت بوده است که در سال گذشته توانستیم آن را تجربه کنیم. بهتدریج، چرخ اقتصادی در حال متوقف شده قبلی به حرکت درآمده و بحمدلله فعال شده است.
سخنگوی دولت، ادامه داد: برخی از حوزهها رشدهای چشمگیرتری داشتند. رشد در حوزههای صنعت و نفت در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حد نصاب را شکسته بود. البته ما عددهای مشابه را داشتهایم، نه اینکه نداشته باشیم، اما عددهای بسیار بالایی با حدود ۱۰ درصد رشد حوزه نفت در هر ۲ سال را دیدهایم. در حوزه ماشینآلات هم رشد ۱۵ درصدی را مشاهده کردهایم. بنابراین، آمارهای اقتصادی نشان میدهد که کشور در مسیر رشد قرار گرفته است.
بهادری جهرمی، تصریح کرد: اگر با سرعت مضاعف و فعالسازی هر بخش عمومی، دولتی و خصوصی، از ظرفیت کارهایی که در حوزههای بینالمللی، بهویژه حوزه همسایگی یا ظرفیتهای مغفولمانده جهانی که کمتر به آن توجه میکردیم، بتوان بهرهبرداری کرد، انشاءالله آثار این رشدها میتواند در طول زمان کوتاه یا میانمدت برای مردم، قابل بهرهبرداری و لمس باشد.
تحقق وعدهها و شعارهای رئیس جمهور
سخنگوی دولت درباره تحقق وعدهها و شعارهای دولت در این دو سال، تصریح کرد: رئیس جمهور همواره تأکید داشتهاند که دولت باید صادقالوعد باشد و رهبر انقلاب بر این مهم تأکید کردهاند. از همان ابتدای دولت، فهرستی از وعدههایی که آقای رئیسی به مردم ارائه کرده است، تهیه و به تفکیک به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد و دبیرخانه هیئت دولت، پیگیری اجرای وعدهها و پیشرفت آن را بهطور مستمر و دورهای انجام داده است و گزارشها بهطور مداوم، تقدیم رئیس جمهور میشود.
بهادری جهرمی، بیان داشت: در این مدت، برخی از گزارشهای تحقق وعدههای دولت، تقدیم اهالی رسانه شده است و در آینده هم شاهد آن خواهیم بود.
سخنگوی دولت، یکی از شعارهای دولت سیزدهم را تأمین سلامت مردم با توجه به شرایط کرونا، بحران سلامت و تهدید امنیت جانی مردم برشمرد و عنوان کرد: این وعده با واردات و تولید واکسن و شکستن حد نصاب در تزریق واکسن، تحقق یافت و جانباختگان حدود ۷۰۰ نفری به صفر رسید.
دولت سیزدهم ظرفیتهای به کما رفته را فعال کرد
بهادری جهرمی با بیان اینکه وعده دیگر دولت، اولویت دادن به سیاست دیپلماسی همسایگی بود، بیان داشت: نتایج تحقق این وعده را با سفرهای مختلف رئیس جمهور به تاجیکستان، روسیه، قطر، عمان، ترکمنستان، قرقیزستان، چین، اندونزی و کشورهای منطقهای و آسیایی شاهد هستیم. ظرفیتهایی که در دولتهای قبل به کما رفته بود، در این مدت فعال شد.
۵۸ میلیارد دلار؛ مجموع تجارت ایران با ۱۵ کشور همسایه
بهادری جهرمی، اظهار داشت: تجارت ایران و ۱۵ کشور همسایه خود در سال ۱۴۰۰ با رشد ۴۳ درصدی روبرو شد و این مسیر رشد در سال ۱۴۰۱ ادامه یافت و در طول سال گذشته، ۵۸ میلیارد دلار مجموع تجارت دولت با ۱۵ کشور همسایه بود.
سخنگوی دولت، گفت: یکی دیگر از وعدههای دولت، گره نزدن وضعیت اقتصادی به خارج از کشور بود که پا به پای مذاکرات برای رفع تحریم و به منظور خنثیسازی آن، این مسیر هم دنبال شد و شاهد اذعان منابع غربی به شکستن حد نصاب فروش نفت در دوران تحریم هستیم که نشان میدهد کارهای دولت در حوزه خنثیسازی تحریمها مؤثر بوده است.
بهادری جهرمی، تصریح کرد: این دولت از خلق پولهای گسترده جلوگیری کرد و این نتیجه گره نزدن وضعیت اقتصادی کشور به خارج است.
سخنگوی دولت، گفت: از دیگر وعدههای انتخاباتی، حذف امضاهای طلایی بود که اجرای قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار، یکی از این کارها بوده که بهطور بر خط، آمار قابل مشاهده است و مجوزها بدون داشتن امضای طلایی صادر شد و رانت (ویژهخواری) گسترده را از بین برد.
بهادری جهرمی، دیگر وعده رئیس جمهور را شفافیت و مبارزه با فساد دانست و بیان داشت: انتشار صورت مالی بانکها و شرکتهای دولتی و برخورد با مدیران متخلف و مدیران ترک فعل کرده، از جمله اقدامات کارهای در این زمینه است و دولت، پیشگام برخورد با مدیران متخلف و تخلفات بوده است.
سخنگوی دولت، گفت: ساماندهی انبار اموال تملیکی، از دیگر کارهای دولت است.
بهادری جهرمی، تصریح کرد: تکمیل سامانههای مختلف و سامانهمحور کردن خدمات، مانند نسخهنویسی الکترونیک، از کارهای دولت در این مدت بوده است.
پایش ۸۰ وعده انتخاباتی رئیس جمهور
سخنگوی دولت، اظهار داشت: نزدیک به ۸۰ وعده انتخاباتی رئیس جمهور، پایش و در دولت، پیگیری شده است.
بهادری جهرمی درباره طرح رتبهبندی معلمان، با بیان اینکه دولت معتقد است که هزینه کردن برای علم و آموزش و پرورش، سرمایهگذاری برای آینده کشور است، گفت: رتبهبندی، موضوعی مقطعی نیست، بلکه بهطور مستمر در طول خدمت معلمان، به موجب قانون شایستگیهای عمومی، حرفهای و تخصصی آنان، ارزیابی میشود.
سخنگوی دولت، تصریح کرد: میانگین حقوق معلمان از حدود ۱۰ و نیم میلیون تومان به بیش از ۱۵ میلیون تومان رسیده است.
بهادری جهرمی، تأکید کرد: سهم حقوق معلمان در بودجه از ۹ به ۱۴ درصد رسید و افزایش ۱۵ درصدی داشته است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اولویت دولت برای تخصیص منابع ارزی به کالاهای اساسی است، اظهار داشت: سال گذشته، تخصیص منابع ارزی به خوبی به نیازهای ارزی کشور صورت گرفت و این تخصیصها امسال نیز ادامه دارد.
بهادری جهرمی درباره اینکه چرا برخی بانکها از اعطای تسهیلات مسکن خودداری میکنند و عمده اعطای وام به کارکنان آنها انجام میشود، بیان داشت: بانک مرکزی، آمار تسهیلات بانکها را بهطور مستمر، منتشر میکند. از ابتدای سال، ۳۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری و ازدواج، داده شده است. تسهیلاتی از گذشته به برخی کارکنان داده شده است که رئیس جمهور بر اصلاح این روش، تأکید کرد تا دیگر ادامه نداشته باشد. این اعطای وام در برخی بانکها بوده که نظامنامه آن اصلاح شده است.
سخنگوی دولت، همچنین درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در عراق، گفت: با وجود سوء تدبیرها در گذشته، منابع ارزی کشور در شرایط کنونی و به نسبت شرایط تحریمی، در دسترس بیشتری قرار دارد و حجم تبادلات خارجی کشور در سال گذشته، حد نصاب را شکسته است.
بهادری جهرمی درباره خبرهای آزادسازی پولهای بلوکه شده و رقم مشخص آن، گفت: توصیه میکنم به عددهای تجارت خارجی که بهطور مستمر اعلام میشود، توجه کنید. کارهای بسیاری در این زمینه انجام میشود. باید واقعیتهای اقتصادی ایران در تجارت خارجی را ببینیم. ۱۱۲ میلیارد دلار تجارت خارجی در سال ۱۴۰۱ رقم خورده و منابع لازم برای انجام آن، در دسترس و موجود است.
سخنگوی دولت درباره روابط ایران و چین، تصریح کرد: دو کشور برای اجرای توافقات پکن، نگاه مشترکی دارند که ثبات و امنیت پایدار در منطقه، لازمه همکاریها است. این، فضای مناسبی برای منافع دو کشور ایجاد میکند که در جهت سیاست خارجی دولت سیزدهم است.
بهادری جهرمی درباره اخبار غیر رسمی تشکیل یک کمیته برای احیای روابط ایران و مصر، گفت: فقط مراجع رسمی در این زمینه پاسخگو هستند. سیاست این دولت، تقویت روابط خارجی، بهویژه با کشورهای همسایه و منطقه است. هر کاری در اینباره انجام شود، سخنگوی وزارت امور خارجه حتما آن را اطلاعرسانی میکند.