پخش زنده
امروز: -
محبعلی گفت: بنا بهضرورت اعطای وام در کمترین زمان ممکن؛ در حال حاضر دستاندرکاران این حوزه سعی بر سرعتبخشیدن به این روند و هموارسازی مسیر اعطای وام در راستای رونق تولید دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محبعلی (کارشناس حوزه پولی و بانکی) در برنامه گفتگوی ویژه در خصوص تاریخچه وامهای قرضالحسنه در ایران عنوان کرد: خواستگاه و جایگاه وامهای قرضالحسنه در کشور ما دو نقطه عطف دارد که یکی در سال ۱۳۴۰ با تأسیس صندوق قرضالحسنه و دیگری در سال ۱۳۸۰ با تأسیس نخستین بانک تخصصی قرضالحسنه اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: متأسفانه تا به امروز در جامعه ما نگاه به وامهای قرضالحسنه بهصورت سنتی، صندوق محور و خانواده محور بود و در واقع این امر به جهت تسهیل وام به جوانان و صورتگرفتن موضوع ازدواج رواج داشت؛ ولی در سالهای اخیر بهویژه با روی کار آمدن دولت کنونی، تغییر اساسی در رویکرد اعطای وامهای قرضالحسنه به جهت رفع نیازهای کسبوکار و تأمین سرمایه جهت حمایت از تولید داخلی و رونق روزافزون و همهجانبه اقتصاد ایجاد شده است که باید سالها پیش اتفاق میافتاد تا شرایط اقتصاد کشور به وضع کنونی کشیده نمیشد.
این کارشناس حوزه پولی و بانکی تأکید کرد: در دولت کنونی؛ روند تخصیص وامهای قرضالحسنه به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان داخلی، سرعتی مضاعف به خود گرفته است و از نگاه سنتی دولتهای پیشین به این مهم، فاصله گرفته شده است تا قدمی مؤثر در مسیر رونق تولید و اشتغالزایی برداشته شود.
محبعلی با اشاره به موانع اخذ وامهای قرضالحسنه در کشور گفت: بنا بهضرورت اعطای وام در کمترین زمان ممکن؛ در حال حاضر دستاندرکاران این حوزه سعی بر سرعتبخشیدن به این روند و هموارسازی مسیر اعطای وام در راستای رونق تولید دارند و برای بهبود این روند؛ کارتهای اعتباری قرضالحسنهای را در نظر گرفتهاند که در کاهش هزینهها برای تأمین سرمایه بنگاهها بسیار کاربردی و مطلوب هست.
به تعبیر این کارشناس حوزه پولی و بانکی با رویهای که دولت کنونی طی ۲ سال اخیر برای تسهیل اعطای وامهای قرضالحسنه در نظر گرفته است میتوان انتظار کاهش هزینههای خانوار و کاهش مشکلات تأمین سرمایههای مالی برای بنگاههای تولیدی و خدماتی را داشت.
وی همچنین تأکید کرد: اینکه روند وامهای قرضالحسنه در کشور سرعت گرفته و مسیر آن با همواری نسبی مواجه شده مبنایی برای این انتظار در جامعه نیست که الزاماً نتایج آن در کوتاهمدت مشهود باشد؛ بلکه این روند مستلزم زمان است و بیشک در بلندمدت نتایج قطعی آن برای عموم مردم ملموس خواهد شد و بهطورکلی تلاش ما برای اشتغالزایی و رونق تولید است تا تدریجاً شکوفایی اقتصادی حاصل شود.