پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی: صنایع دستی باید معاصرسازی و جهانی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه لرستان، صنایع دستی را تجلی زیبایی و اقتصاد دانست و گفت: صنایع دستی امروزه با هجوم دنیای صنعتی به ویترین ها سپرده شده که در تلاشیم بر اساس سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) که هویت و تولید باید در کنار هم باشند، با ایجاد یک پیوستار فرهنگی و ارزش آفرینی، صنایع دستی را معاصرسازی و جهانی کنیم.
مریم جلالی به پوشش ملی یا زیست عفیفانه اشاره کرد و افزود: گلونی استان لرستان هم نمادی از یک هویت و زیست عفیفانه است که می توان از نقش های آن در سایر حوزه ها از جمله کیف و کفش و ملزومات لباس استفاده کرد.
وی استفاده از صنایع دستی را اتصال به فرهنگ کهن عنوان کرد.
جلالی در خصوص تنوع صنایع دستی در کشور گفت: ما از نظر تنوع و تکثر صنایع دستی در جهان در جایگاه بلامنازع قرار داریم و ایران اکنون از ۴۰۰ محصول و یا رشته صنایع دستی ثبت شده در جهان ۲۹۹ محصول را دارد.
مریم جلالی سهم ایران را از گردش مالی جهان در صنایع دستی بسیار اندک دانست و افزود: دیدگاه و رویکرد ما در صنایع دستی بیشتر فرهنگی بوده و نتوانستیم شاخص های اقتصادی را مبتنی بر ظرفیت های بومی محلی در نظر بگیریم.
وی بر همکاری و تعامل همه دستگاه های اجرایی برای توسعه صنایع دستی در استان و کشور تاکید کرد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در ادامه گفت: استان لرستان از ۲۹۹ رشته صنایع دستی ثبت شده در جهان ۸۸ رشته را دارد که باید برای احیا برخی رشته ها تلاش کرد که بازسازی خانه های صنایع دستی در رشته های مختلف در لرستان از جمله این اقدامات است.
جلالی در خصوص تامین اعتبار برای تجهیز خانه های صنایع دستی لرستان هم گفت: با وجود اعتبار کمی که در این حوزه اختصاص داده شده است اما بر اساس قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران مصوب سال ۱۳۹۶، ایجاد خانه های صنایع دستی بر عهده سازمان صنایع دستی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ متوقف شده بود و در دولت سیزدهم دستورالعمل خانه های صنایع دستی نوشته شد و اکنون در حال بازنگری و به روز کردن این دستورالعمل هستیم.
مریم جلالی با بیان اینکه خانه های صنایع دستی و تخصصی این قابلیت را دارند که با همراهی بخش خصوصی کارایی خود را حفظ کنند، گفت: هنرمندان با دانش و تخصص خود، دولت با تسهیلگری و امتیازدهی و اختیارات و بخش خصوصی با سرمایه گذاری مثلثی را تشکیل می دهند که می تواند در ایجاد جهش در تولید بسیار موثر باشد آن هم در سالی که رونق تولید نامگذاری شده است.
جلالی همچنین به سه هزار اقامتگاه بومگردی در کشور اشاره کرد و افزود: اقامتگاه های بومگردی در واقع خانه های خلاق صنایع دستی هستند و گردشگران علاوه بر اقامت با فرهنگ آن منطقه آشنا می شوند و هنرمندان هم جایگاهی برای فروش محصولات و آموزش خواهند داشت.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در خصوص تمهیدات در نظر گرفته شده برای رفع مشکل فروش صنایع دستی هنرمندان هم گفت: شهرداری ها و دهیاری ها موظفند بر اساس مصوبه هیئت دولت و وزیران در مبادی ورودی شهرها بازارچه های صنایع دستی را ایجاد و به رفع این مشکل کمک کنند.
مریم جلالی با ابراز رضایت از تشکیل جامعه متخصصان صنایع دستی در لرستان گفت: متخصصان این حوزه می توانند به عنوان شرکت های پشتیبان با ارائه دانش، مطالعه بازار و بسته بندی مناسب محصول، برندسازی کنند.
وی جانمایی بازارچه های ایران کوچک را از جمله طرح هایی عنوان کرد که آغاز شده و ترکیبی از همه صنایع دستی برای ایجاد بازار است.
جلالی لوکوموتیو صنایع دستی را صادرات عنوان کرد و گفت: موانع صادراتی باید رفع شوند.
وی از حمایت میراث فرهنگی برای انتقال بازارچه صنایع دستی قلعه فلک الافلاک خرم آباد و جانمایی بازارچه های صنایع دستی در تمام شهرستان های استان خبر داد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در خصوص بیمه هنرمندان صنایع دستی هم گفت: با دستور رئیس جمهور قرار است علاوه بر ۴۰ هزار نفر بیمه شده از قبل که شامل تعدادی از هنرمندان بود ده هزار نفر دیگر بیمه شوند.
جلالی گفت: اقدامات اولیه برای بیمه این افراد انجام شده و فرآیند آن ادامه دارد.
وی بیمه را تابعی از تولید دانست که اگر تولید رونق یابد هنرمند دیگر دغدغه بیمه نخواهد داشت.
جلالی حمایت از هنرمند، توانمند کردن صنعتگر و تشویق بازرگان را از جمله سیاست های معاونت صنایع دستی عنوان کرد.
وی ایجاد کارت هنرمندی برای هنرمندان صنایع دستی و ایجاد سکوی اختصاصی برای آمار دقیق را از جمله خبرهای خوش حوزه صنایع دستی دانست.
مریم جلالی همچنین با استقبال و قدردانی از پیشنهاد مقصودی، نماینده مردم بروجرد در مجلس مبتنی بر خواهرخواندگی دو شهرستان بروجرد و کاشان گفت: از این پیشنهاد حمایت خواهیم کرد و تلاش می کنیم همچنان که نساجی بروجرد و کاشان باعث نزدیکی و مراودات فرهنگی شده است این ارتباط فرهنگی در سایر رشته ها هم ایجاد شود.
بررسی وضعیت صنایع دستی در لرستان، افتتاح چند طرح در شهرهای خرم آباد و بروجرد و بازدید از بازارچه ها و برخی کارگاه های صنایع دستی استان از جمله برنامه های سفر دو روزه مریم جلالی به لرستان بود.