پخش زنده
امروز: -
تراشههای گرافنی با همکاری راهبردی دو شرکت و ترکیب فناوری آنها ساخته شده که میتواند بهسرعت چندین پاتوژن (عامل بیماری زا) را در نمونههای خون یا بزاق تشخیص دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ یک شرکت فناور توسعهدهنده پلتفرم تستهای زیستی حاوی حسگرهای گرافنی با همکاری یک شرکت سازنده گرافن قصد دارند، فناوری «آزمایشگاه روی تراشه» را توسعه دهند. این تلاش مشترک چهار ساله قرار است برای توسعه یک فرآیند مقیاسپذیر و بینیاز از اتاق تمیز برای تولید تراشههای زیستحسگر گرافنی صرف شود. این همکاری مشترک انقلابی در ابزارهای تشخیصی برای عوامل بیماریزا و سموم محیطی ایجاد خواهد کرد.
در نُه ماه گذشته این دو شرکت اقدام به ساخت بیش از صد هزار زیستحسگر گرافنی کردهاند. برای ساخت این حسگرها از فناوری پتنت شده شرکت فناور توسعهدهنده پلتفرم تستهای زیستی استفاده شده است که میتواند آزمایشهای مولکولی را انجام داده و آنتیژنهای متعددی را آزمایش کند. این ابزار تشخیصی SEB و ریسین را با حساسیتهای بالا در محدوده پیکومولار تشخیص داده و طی ۵ دقیقه نتیجه را ارائه میکند.
بنا بر اعلام وبگاه ستاد توسعه فناوری نانو، این ۱۰۰ هزار کیت حسگری بخشی از یک برنامه گستردهتر برای بهبود طراحی تراشههاست. این تراشهها قادرند شناسایی چندین پاتوژن را در بزاق یا نمونه خون منفرد با سطح تشخیص بیش از ۱۰۰ برابر حساستر از جریان جانبی انجام دهند.